1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Pinguïns en walvissen

U verblijft in de stad Puerto Madryn zodat u ’s avonds langs de boulevard kunt slenteren. Overdag maakt u excursies om de natuur te ontdekken. Een dagtocht naar het schiereiland Valdés met zeeleeuwen, zeehonden en een walvisvaart staat op het programma. De andere dag spot u pinguïns bij Punta Tombo.

 

Tour naar pinguïns inbegrepen
Walvistour ook inclusief
Verblijf gezellige stad
Argentinie-Viedma-gletsjer-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns Amerika dan ook als thuiskomen.
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara
Tamara
Van gletsjers tot watervallen, wijngebieden, gekleurde rotsen en wildlife: er zijn zoveel plekken in Argentinië die ik u graag wil laten zien

Reis van dag tot dag: Pinguïns en walvissen

Dag 1     Aankomst Trelew – Puerto Madryn

Dag 2     Puerto Madryn: Peninsula Valdés

Dag 3     Puerto Madryn: Punta Tombo

Dag 4     Vertrek Puerto Madryn

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Puerto Madryn

Argentinie-Peninsula-Valdes-alpaca Argentinie-Peninsula-Valdes-zeeleeuw Hotel-El-Pedral-3

In ongeveer anderhalf uur wordt u van de luchthaven van Trelew naar het hotel in Puerto Madryn gebracht. Klaar om het wildlife in de omgeving te ontdekken!

 

Puerto Madryn is een gezellige stad met een strand, een boulevard en veel restaurants aan de baai Golfo Nuevo. Het is dé toegangspoort tot het natuurreservaat Península Valdés. Dit schiereiland is uitgeroepen tot Werelderfgoed van Unesco vanwege de rijke fauna. Pinguïns, zeeleeuwen, walvissen, orka’s en zeehonden worden hier vaak gesignaleerd (afhankelijk van het seizoen). Misschien onverwacht, maar ook aan land zijn diverse dieren te zien zoals guanaco’s (lama-achtigen), de mara (een haas die alleen in Patagonië leeft) en nandoes (familie van de struisvogel; een kleine variant). Zoek ’s avonds een gezellig restaurant; de specialiteit van deze streek is vis en zeevruchten.

 

Overnachting in Puerto Madryn.

Inclusief transfer

Dag 2 Puerto Madryn

Op zoek naar walvissen

Als u in Puerto Madryn verblijft is het een must om naar Península Valdés te gaan om dieren te spotten. Het schiereiland is vanwege de bijzondere dieren die u hier kunt zien door Unesco uitgeroepen tot Natuurwerelderfgoed. U gaat naar Istmo Ameghino, waar altijd veel vogels en zeeleeuwen te zien zijn. Er is eveneens een interessant bezoekerscentrum. Van veraf ruikt u al de vislucht die afkomt van het eten van de dieren. Er zijn enkele zoutvlaktes en op diverse plekken zijn zeeolifanten te zien. Bezoek de vuurtoren van Punta Norte en als het het goede seizoen is, maak dan zeker een boottocht om walvissen of orka’s te spotten. Er zijn walvissen van half juni tot half december; met de beste tijd van eind augustus tot half november. Soms ziet u dan tientallen dieren voorbijzwemmen. De boottocht vertrekt vanaf Puerto Pirámides. Oriënteert u zich niet alleen op de zeedieren, op het vasteland leven vossen, hazen, lama’s, guanaco’s, een soort struisvogels en gordeldieren.

 

Overnachting in Puerto Madryn.

Inclusief ontbijt, excursie inclusief vervoer, Engelssprekende gids, walvistour, toegang tot Península Valdés.

Snorkelen met zeeleeuwen
Puerto Madryn

Snorkelen met zeeleeuwen

Bij aankomst bij de duikschool, past u uw snorkelmasker en vinnen. De boot op voor een tochtje van ongeveer...

Naar de pinguïns van El Pedral
Puerto Madryn

Naar de pinguïns van El Pedral

El Pedral ligt op 70 kilometer afstand van Puerto Madryn. De weg naar El Pedral is grotendeels van gravel...

Dag 3 Puerto Madryn

Waggelende pinguïns

a983370a-d475-43f8-bc09-a9c2201f083e

De grootste kolonie van Magellaen pinguïns leeft bij Punta Tombo. Hier is een groot beschermd

natuurgebied van 210 hectare. Vaak ziet u in de periode van januari tot maart onderweg ook dolfijnen en tonijnen bij Puerto de Rawson. Vergeet niet om vandaag ook iets van de verse vis of zeevruchten te proeven. Puerto de Rawson is een ideale plek: niet zo toeristisch, maar er wordt veel vis aan land gebracht. Het hoogtepunt van vandaag is het bezoek aan Punta Tombo. U komt hier voor de pinguïns, maar er zijn talloze soorten watervogels zoals aalscholvers, eenden, albatrossen en natuurlijk meeuwen. De pinguïns zijn hier niet het hele jaar door te zien. De beste periode is van september tot april. Behalve de pinguïnkolonie bezoekt u ook het dorp Gaiman met invloeden uit Wales. Dat ziet u onder andere terug in de kapel. Maar ook herkent u dat aan de high tea, die overal in Gaiman geserveerd wordt.

 

Overnachting in Puerto Madryn.

Inclusief ontbijt, excursie inclusief vervoer, Engelssprekende gids, entree voor Punta Tombo.

Dag 4 Vertrek vanaf Puerto Madryn

Hopelijk heeft u veel dieren gespot en ze vast kunnen leggen op de foto. Tijd om Argentinië verder te gaan verkennen!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën