1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Merengebied bij Bariloche

U ontdekt in een paar dagen het pittoreske merengebied in Argentijns Noord-Patagonië. Via kleine dorpen rijdt u richting het hart van het gebied: Bariloche. Geniet hier van heerlijke chocolade en de wintersportsfeer. Met een kabelbaan kunt u naar een bergtop voor een beter uitzicht over de omgeving en vergaap u aan het hotel waar onze koninklijke familie verbleef.

Rijd zelf de 7 merenroute
Het bosgebied Villa la Angostura
Circuito Chico met kabelbaan
Argentinie-Viedma-gletsjer-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns Amerika dan ook als thuiskomen.
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara
Tamara
Van gletsjers tot watervallen, wijngebieden, gekleurde rotsen en wildlife: er zijn zoveel plekken in Argentinië die ik u graag wil laten zien

Reis van dag tot dag: Merengebied bij Bariloche

Dag 1    Aankomst San Martín de los Andes

Dag 2    Villa la Angostura

Dag 3    Villa la Angostura

 

Dag 4    Bariloche

Dag 5    Bariloche          

Dag 6    Vertrek Bariloche

100% maat werk

Dag 1 Aankomst San Martín de los Andes

9d15026a-616f-4f75-9ddd-fff512259a4f 798455f1-080c-494b-b365-2084b3e4fc03

Welkom in het merengebied. U haalt op de luchthaven uw huurauto op en rijdt naar het bergdorpje San Martín de los Andes. Een plek met een aantal restaurants en veel winkels waar outdoorkleding, souvenirs en chocolade wordt verkocht. Het doet gezellig Oostenrijks aan. Zoek een gezellige lunchplek en struin wat rond in het dorp. Het dorp grenst aan één van de zeven meren van het Nationale Park; een idyllisch gezicht. De indrukwekkende omgeving is uitermate geschikt voor het maken van wandelingen.

 

Overnachting in San Martín de los Andes.

Inclusief huurauto

Dag 2 San Martín de los Andes – Villa la Angostura

Via de zeven meren-route

Vandaag begint de indrukwekkende route via de zeven meren naar Bariloche. U rijdt door het National Park Nahuel Huapi. Eén voor één ziet u de zeven meren; deze route wordt dan ook niet voor niks de zeven meren-route genoemd. Stap af en toe uit de auto en maakt diverse fotostops. De kleur, de grootte en de omgeving van bijna ieder meer zijn weer anders. Als u tijd heeft, raden wij het aan om af te slaan in Villa Traful. Een klein, leuk dorp waar u heerlijk doorheen kunt struinen.

 

Overnachting in Villa la Angostura

Inclusief ontbijt en huurauto

Dag 3 Villa la Angostura

Argentinie-Bariloche-1 Argentinie-Bariloche-Auto Argentinie-Bariloche-Meer-1

Een vrije dag in de omgeving van Villa la Angostura. Villa la Angostura is een gezellig dorp met houten huizen, veel winkels en restaurants en koffiehuizen. Opvallend zijn de vele koekoeksklokken en de taarten die zowat in elke etalage te vinden is. U bevindt zich al in een bosgebied dus kijk niet gek op als u al enkele herten kunt spotten. Maak een mooie wandeling en ontdek het gebied zelf. Wij kunnen dit alleen maar aanraden.

 

Overnachting in Villa la Angostura

Inclusief ontbijt en huurauto

Dag 4 Villa la Angostura - Bariloche

Het laatste deel van de route. In ruim een uur rijdt u van Villa la Angostura naar Bariloche. Het National Park beslaat een enorm groot gebied met bossen en meren, maar u ziet hier ook het typische landschap van Patagonië. Uitgestrekte grasvlaktes, een beetje geel van kleur met kleine bosschages en rotsige bergen in de verte. De route voert langs het Nahuel Huapi-meer. In de verte kunt u Bariloche al zien liggen.

 

Overnachting in Bariloche.

Inclusief ontbijt en huurauto

Dag 5 Bariloche

Bariloche-Circuito-Grande-1

Boek een excursie of ga op eigen gelegenheid met de bus naar het punt waar de kabelbaan naar Cerro Otto vertrekt. In cabines voor vier personen stijgt u een flink stuk naar een uitzichtpunt over de stad en over diverse meren. Er is een kunstexpositie boven op de berg en er zijn enkele caféetjes, bekend om de zoete lekkernijen die er ook verkocht worden. Er zijn diverse wandelpaden. Voor een nóg mooier uitzicht gaat u naar het iets verder gelegen Cerro Campanario. Bezoek één (of meer) van de lokale bierbrouwerijtjes in Bariloche. Er zijn er diverse vlakbij het centrum. De bekendste is Manusch. Neem een foto met een Sint-Bernardshond op het plein bij het Centro Civico en ga gewoon even shoppen. Er is zulke mooie outdoorkleding te koop. En de chocolade past toch ook nog wel in uw koffer?

 

Overnachting in Bariloche.

Inclusief ontbijt en huurauto

Hiken en abseilen
Bariloche

Hiken en abseilen

Tijd voor een beetje actie! U begint nog redelijk rustig. Bij het Tristeza fjord, dat nabij het Nahuel Huapi...

Dag 6 Bariloche

Na het ontbijt is het alweer tijd om een nieuw gebied in Argentinië te gaan ontdekken. U rijdt naar de luchthaven waar u de huurauto weer inlevert.

 

Inclusief ontbijt en huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën