1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Wetlands vol dieren bij Esteros del Iberá

Vanaf Mercedes wordt u naar Esteros del Iberá gebracht, een rustig subtropisch wetlands-gebied waar veel vogels, reptielen en zoogdieren leven. U verblijft midden in de natuur en maakt excursies te voet, met de boot, op de fiets, te paard en met een 4-WD.

Verblijf op een estancia
Spot veel dieren
Varen en wandelen
Argentinie-Viedma-gletsjer-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns Amerika dan ook als thuiskomen.
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara
Tamara
Van gletsjers tot watervallen, wijngebieden, gekleurde rotsen en wildlife: er zijn zoveel plekken in Argentinië die ik u graag wil laten zien

Reis van dag tot dag: Wetlands bij Esteros del Iberá

Dag 1     Aankomst Esteros del Iberá

Dag 2     Esteros del Iberá

Dag 3     Esteros del Iberá

Dag 4     Vertrek Esteros del Iberá

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Esteros del Iberá (Rincón del Socorro)

Bijzonder gebied met wetlands

ccac769d-9380-43ac-b3f6-7339321725e2 67571040-8411-4f2e-b8a3-ffc57d25bc3d

U reist af naar Esteros del Iberá. Daar verblijft u op een kleinschalige boerenhoeve; een estancia. Midden in het park Esteros del Iberá. Oorspronkelijk was de Estancia Rincón del Socorro een veeboerderij, nu is het een ecologische lodge. Het huis werd gebouwd in 1896 en het heeft de Spaanse stijl behouden. Genieten in dit natuurgebied!

 

Overnachting bij Esteros del Iberá.

Inclusief gedeelde transfer, diner

Dag 2 Esteros del Iberá (Rincón del Socorro)

Te paard, te voet of per boot de natuur in

In het subtropische moerasgebied is ontzettend veel te zien en te doen. Het gebied is zo waterrijk doordat het tussen twee rivieren ligt: de Río Paraná en de Río Uruguay. Bijzonder aan dit gebied zijn de vele dieren die hier leven. Honderden vogelsoorten, maar ook kaaimannen, brulapen, moerasherten, reuzenmiereneter en capibara’s. En wie weet ziet u een reuzenslang voorbij slippen. 

 

In Esteros del Iberá vindt u meer dan 60 meren, lagunes, jungle, palmbomen, grasland en rivieren. Er zijn diverse manieren om het moerasgebied te verkennen. Door al dat water, is een boottocht de beste manier. Maak ook wandelingen, ga op piranha’s vissen, bezoek de gaucho’s die in dit gebied wonen en maak een nachtsafari. De gaucho’s die hier leven, leven op traditionele wijze en verplaatsen zich te paard en per boot. De boot bewegen ze voort met een vier á vijf meter lange stok. Bijzonder te zien.

 

Speciaal bij de lodge Rincón del Socorro is dat u er ook met de fiets, met een 4-WD en te paard op uit kunt. Te paard rijdt u door de velden en kunt u de herten zowat aanraken, zo dichtbij kunt u komen. Met de boot heeft u grote kans om kaaimannen, vogels en moerasherten van nabij te zien. Ook een nachtsafari is een aanrader. 

 

Overnachting bij Esteros del Iberá.

Inclusief volpension, activiteiten

Dag 3 Esteros del Iberá (Rincón del Socorro)

29f45a28-20dd-4787-a42d-f51cb3ca3ec4

Wat heeft u vandaag op de planning staan? Maak samen met het personeel een programma voor vandaag, er zijn weer diverse activiteiten inbegrepen. 

 

Neem bijvoorbeeld een kijkje in de metera, typerend voor Argentinië. Een matera is een ruimte, afgescheiden van het hoofdgebouw, waar de gaucho’s hun maté kwamen drinken. De zadels werden opgehangen, de paarden werden gedrenkt en de gaucho’s deelden hier hun regionale thee. Nu is het onderdeel van de accommodatie. Of wandel in de grote tuin rondom de accommodatie. Een vosje of capibara kunt u hier zomaar tegenkomen.

 

Overnachting bij Esteros del Iberá.

Inclusief volpension, activiteiten

Dag 4 Vertrek Esteros del Iberá (Rincón del Socorro)

Hopelijk heeft u de afgelopen dagen veel dieren gezien en genoten van de natuur. Het is tijd om afscheid te nemen en door te reizen naar een ander gebied in Argentinië.

 

Inclusief ontbijt, gedeelde transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën