1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Hluhluwe-Imfolozi Park

Natuurgebied Hluhluwe-Imfolozi Park in Zuid-Afrika

Het Hluhluwe-Imfolozi Park is het oudste wildreservaat van Afrika. Hier kan u verdwalen in een betoverend, typisch Afrikaans landschap met veel wild waaronder de Big Five. Het park is wereldberoemd door Operation Rhino, dat de witte neushoorn voor uitsterven heeft behoed.

 

Operation Rhino

Hluhluwe-Imfolozi (spreek uit als ‘sloesloewie’) werd opgericht in 1895, toen er niet meer dan vijftig witte neushoorns op de wereld bestonden. Door bescherming van de gebieden Hluhluwe en Umfolozi groeide de populatie, de neushoorns werden vanaf 1960 binnen het Operation Rhino-project uitgezet naar andere parken. Inmiddels leven er ongeveer 1500 witte neushoorns in het park en wel 8000 in heel Afrika.

 

Dit is een unieke kans om het magnifieke dier in het wild te zien! Hluhluwe-Imfolozi heeft savanne, grasland, beboste heuvels en weelderige, groene vegetatie. De open steppe-gebieden met hier en daar een acaciaboom maken dit een geliefde plek om naar wild te speuren - het reservaat is een belangrijke rivaal van het Kruger Park. Het Hluhluwe-Imfolozi Park is bovendien de enige plek in de provincie KwaZulu-Natal waar de Big Five te vinden zijn.

 

Safari in Hluhluwe-Imfolozi

Een safari in het Hluhluwe-Imfolozi Park is een hoogtepunt in uw Zuid-Afrika reis. U bevindt zich in het oosten van het land, waar u zich laat vervoeren door de typerende Afrikaanse zonsopkomst! Het gebied leent zich dan uitstekend voor prachtige natuurfoto’s. Niet alleen is de begroeiing in het park rijk en gevarieerd, maar ook loopt hier zo’n beetje het hele wildleven van Zuid-Afrika rond. Zo zijn er zebra’s, olifanten, buffels, gnoes, luipaarden en leeuwen, maar ook nyala’s, impala’s, giraffen, bosbokken, hyena’s en koedoes.

 

Trek een dag uit voor dit safarifestijn, of proef echt van het Afrikaanse leven door een nacht of twee onder de sterrenhemel te blijven slapen. Wie weet wordt u wakker gebruld door een troep leeuwen in de verte, of zit er een bontgekleurde vogel in de boom als u uw tent openritst. De Hilltop en Mpila-kampen zijn geweldige plekken om te overnachten – alleen al het uitzicht over het park is onvergetelijk.

 

Dumazulu & Phinda Private Game Reserve

Vlakbij het Hluhluwe-Imfolozi Park ligt Dumazulu. Tijdens een bezoek aan dit dorp maakt u kennis met de inheemse Zulu’s. Tradities zoals het maken van speren en manden, pottenbakken of dansen worden op een leuke, informatieve manier door een lokale Zulu-gids aan u vertoond. U kunt bovendien aanschuiven voor de maaltijd – een authentieke Zulu-barbecue die nergens anders zo lekker smaakt.

 

Iets verder weg ligt het Phinda Private Game Reserve, met bossen, bergen en riviervalleien is dit een bijzondere leefplaats voor wild. Laat u verleiden door de Zuid-Afrikaanse charme zoals u die verwacht: het Hluhluwe-Imfolozi Park is een magische plek. 

 

Tijdens deze rondreizen bezoek u Hluluwe-Imfolozi
Zuid-Afrika-Krugerpark-Leeuw1
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Autorondreis Zuid-Afrika: Complete safarireis Zuid-Afrika

Noord: Johannesburg > Hazyview, Panoramaroute > Sabi Sands privéreservaat, safari > Krugerpark, Big Five. eSwatini (Swaziland): Hlane, nog meer safari. Midden: Hluhluwe-Imfolozi NP, witte én zwarte neushoorns > St. Lucia, vogels > Umhlanga.

Zuid-Afrika-Panoramaroute-1
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Autorondreis Zuid-Afrika: Panoramaroute uitgebreid

Noord: Johannesburg > Tzaneen, theeplantages > Krugerpark, op safari > Hazyview, begin Panoramaroute. eSwatini (Swaziland): Ezulwini Vallei, lokale markten. Midden: Mkuze, wandelsafari > Dundee, Battlefields > Drakensbergen, groene vallei.