1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Rondreis Vietnam in luxe

Bent u gesteld op luxe? Dan is dit dé rondreis voor u! De luxe zit niet alleen in de overnachtingen in stijlvolle, 4- en 5-sterren hotels. U reist per privé-auto met Engelssprekende gids, maakt een 5-sterren cruise door Halong Bay en legt langere afstanden comfortabel af per vliegtuig. Vrijwel dagelijks maakt u een excursie, maar in Hoi An en op het eiland Phu Quoc zijn vrije dagen ingepland om te genieten van uw luxe resort.

Wat maakt deze reis bijzonder
Privé-vervoer met gids
Uitgebreid excursiepakket
Incl. 4 binnenlandse vluchten
Vietnam-Gionne
Gionne
Vietnam is boeiend en afwisselend, dat heb ik wel ervaren tijdens mijn reizen voor Van Verre. Wilt u meer weten? Bel of mail mij.
Prijsindicatie vanaf € 4650,- per persoon
Reisduur: 19 dagen / 18 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Vietnam in luxe

Dag 1   Aankomst Hanoi
Dag 2   Hanoi
Dag 3   Hanoi – Ninh Binh
Dag 4   Ninh Binh – Halong Bay
Dag 5   Halong Bay - Hue
Dag 6   Hue
Dag 7   Hue - Hoi An

Dag 8   Hoi An
Dag 9   Hoi An
Dag 10 Hoi An - Dalat
Dag 11 Dalat
Dag 12 Dalat – Ho Chi Minh City
Dag 13 Ho Chi Minh City
Dag 14 Ho Chi Minh City - Mekongdelta

Dag 15 Mekongdelta
Dag 16 Mekongdelta – Phu Quoc
Dag 17 Phu Quoc
Dag 18 Phu Quoc
Dag 19 Phu Quoc – Ho Chi Minh City

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Hanoi

Vietnam-Hanoi-cyclo Vietnam-Hanoi-frans-koloniaal-grandeur_1_478747 Vietnam-Hanoi-waterpoppen

Deze luxe individuele rondreis langs de hoogtepunten van Vietnam start in de hoofdstad Hanoi. Hier proeft u van de Franse grandeur uit de koloniale tijd en het echte Vietnamese straatleven in de smalle straatjes in het centrum. Vanaf de luchthaven wordt u naar uw hotel in het centrum gebracht. De route voert eerst door landbouwgronden waar rijst, pepers en andere gewassen verbouwd worden voordat u de eerste rakethuizen (lange smalle huizen) van Hanoi ziet. De stad Hanoi is zowel bedrijvig als gemoedelijk tegelijk. U komt ogen te kort; overal rijden brommertjes, en de straten zijn vol met winkels, straatverkopers, kleurrijke markten, eerbiedwaardige pagodes en tempeltjes. The Old Quarter is voor toeristen dé wijk om lekker rond te slenteren. Elk van de 36 straatjes in deze wijk was bestemd voor één ambacht. Ondertussen heeft de toerisme het overgenomen en vindt u hier souvenirwinkels en moderne eetcafés tussen de traditionele winkels. In het weekend wordt The Old Quarter omgetoverd tot een avondmarkt. Heel anders is de Franse wijk, met brede straten en grootse koloniale bouwwerken uit de tijd van de Franse overheersing. Hanoi is een groene stad met veel parken, boomrijke boulevards en meren.


Overnachting in Hanoi
Inclusief transfer

Foodtour
Hanoi

Foodtour

Aan het einde van de middag wordt u bij uw hotel opgehaald. Samen met uw gids wandelt u door de Old Quarters...

Dag 2 Hanoi

De hele dag op verkenning in de typisch Vietnamese stad Hanoi. Vanuit uw hotel rijdt u naar het mausoleum van Ho Chi Minh. Van september tot november wordt zijn lichaam gereinigd en is het mausoleum niet toegankelijk. Ook op maandagen is het mausoleum gesloten. U bezoekt dan het Fine Art Museum. Daarna naar het erachter gelegen Huis van oom Ho. Ho Chi Minh heeft hier gewoond in dit eenvoudige huis op palen, gelegen in het schaduwrijke park aan een karpervijver. Bewonder ook het fraaie presidentiële paleis van de buitenkant, daterend uit de Frans-koloniale tijd. In dezelfde omgeving ligt de unieke houten Pagode op één zuil, middenin een lotusvijver. Vervolgens naar de grote Tempel van de Literatuur. Het tempelterrein is verdeeld in vijf ommuurde tempelhoven. U bezoekt ook de kleurrijke Tran Quoc-tempel, een van de oudste pagodes in Vietnam, aan de oever van het West Lake. ‘s Middags naar het etnologisch museum en de voormalige gevangenis (oftewel het Hanoi Hilton), waar de Amerikanen gevangen zaten tijdens de Vietnamoorlog. Met een cyclo (fietstaxi) verkent u de straatjes van The Old Quarters. Na een rit van een uur slentert u verder door deze oude wijk met zijn talrijke (36!) ambachtsstraatjes en naar de Ngoc Son-tempel in het Hoan Kiemmeer. Een waterpoppen-voorstelling vormt het bijzondere sluitstuk van deze excursie.


Overnachting in Hanoi
Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, cyclo-ritje, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 3 Hanoi - Ninh Binh

Vietnam-Ninh-Binh-natuur1_1 Vietnam-Ninh-Binh-karstlandschap

Ninh Binh wordt ook 'Halong Bay op het land' genoemd. Niet zonder reden; het groen begroeide karstgebergte rijst steil uit het landschap met rijstvelden en waterwegen op. Bijzonder mooi! Een boottochtje door dit gebied is daarom ook een must. Vanuit Hanoi wordt u in circa 3 uur naar Ninh Binh gebracht, daar stapt u in een roeiboot voor een tocht door een van de mooiste delen van Ninh Binh: Tam Coc. Wees gerust; u wordt geroeid. De meeste mensen doen dat hier nog op de traditionele manier, met hun voeten! U vaart door een landschap van rijstvelden in combinatie met de weelderig begroeide kalkstenen rotsen. De boot vaart ook door drie grotten. Aan het eind van de boottocht staan er fietsen voor u klaar. U maakt een ontspannen fietstocht via een rustig weggetje door landelijke omgeving naar Bich Dong (de groene grot). U komt fietsend gemakkelijk in contact met de vriendelijke mensen. U ziet waterbuffels die gewoon over straat lopen. Per fiets trapt u naar uw hotel in Ninh Binh, daar wacht de bagage al op u.


Overnachting in Ninh Binh
Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, boottocht, fietstocht, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 4 Ninh Binh – Halong Bay

Vietnam-Halong-Bay-karsteilanden_2_278238

Nog zo’n hoogtepunt tijdens deze luxe rondreis: een cruise door Halong Bay. Eén van de meest schilderachtige baaien van Vietnam, met meer dan 3000 karststenen eilanden die loodrecht oprijzen uit zee. Om de boot in Halong Bay te halen vertrekt u 's ochtends vroeg uit Ninh Binh. De Orchid Cruise vertrekt rond het middaguur vanuit Dinh Vu; een andere locatie dan de meeste cruiseschepen. Zeker het eerste deel van de reis vaart u door een gebied waar weinig andere toeristenschepen komen. De lunch staat klaar als de eerst karstformaties verschijnen. Geniet van het uitzicht vanaf het zonnedek. ’s Middags meert de boot af bij het weelderig begroeide Cat Ba eiland, en maakt u een wandeling door Cat Ba National Park naar de Trang grot en door het groene Kim Giao bos. Na deze wandeling heeft u vast wel zin in een duik in het helder blauwe zeewater of om aan boord te relaxen en te genieten van de zonsondergang. Voor de liefhebbers is er een kookdemonstratie. Vervolgens staat het diner alweer klaar. ’s Avonds kunt u genieten van de rust, een film kijken, proberen om inktvis te vangen samen met de bemanning of een massage boeken. En dan op naar uw hut, om in slaap gewiegd te worden door het rustige deinen van de zee.


Overnachting in Halong Bay
Inclusief ontbijt, lunch, diner, transfer, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 5 Halong Bay – Hue

Zet uw wekker vroeg om de zon op te zien komen boven Halong Bay. Zoiets moois zult u niet vaak aanschouwen; het zachte ochtendlicht valt over de karstrotsen. Nog voor het ontbijt kunt u de spieren gebruiken tijdens een Tai Chi les. Iedereen kan meedoen. Een licht ontbijt staat klaar en daarna stapt u in een kajak om rustig peddelend de verborgen plekjes van Lan Ha Bay te ontdekken. Terug aan boord voor de terugvaart naar de haven. Vanaf het zonnedek of uw balkon ziet u het unieke landschap aan u voorbij glijden. Voordat u weer voet aan wal zet, wordt er een uitgebreide brunch geserveerd. En dan is het helaas alweer tijd om afscheid te nemen van de bemanning. Via de tolweg wordt u in nog geen 3 uur naar de luchthaven van Hanoi gebracht. Daar vandaan vliegt u naar Hue. In Hue staat er weer een chauffeur op u te wachten die u naar uw hotel zal brengen.


Van 1802 tot 1945 was Hue de hoofdstad van Vietnam en zetelden de Vietnamese keizers hier. De stad heeft een rijk verleden en veel historische monumenten die hieraan herinneren. Eén van de meest indrukwekkende is de keizerlijke citadel. Dit grote complex heeft verwantschap met de Verboden Stad in China. Verspreid over Hue ziet u de torens van pagodes. Net buiten de stad liggen de keizerlijke graftombes. De Parfumrivier deelt Hue in tweeën. Leuk om te doen: maak 's avonds een tochtje per cyclo (fietstaxi) langs de verlichte boulevard.


Overnachting in Hue
Inclusief ontbijt, brunch, kajaktocht, transfers, binnenlandse vlucht, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 6 Hue

Vietnam-Hue-verborgen-stad_1_478868 Vietnam-Hue-tien-mu-pagode Vietnam-Hue-graftombes

Een boeiende dagtocht door de keizerlijke stad Hue. Uw dag begint ontspannen met een korte boottocht op een drakenboot over de Parfumrivier naar de Thien Mu-pagode. Deze pagode is herkenbaar aan de bijzondere zeven verdiepingen tellende toren. Er staan verschillende beelden die allemaal een andere god vereren. Nadat u de pagode heeft bezichtigd stapt u in uw auto/busje en gaat u naar het de indrukwekkende keizerlijke tombe van Ming Mang. Naar onze mening één van de mooiste graftombes die Hue rijk is. De bijzondere architectuur gaat hier mooi samen met de natuur. Prachtig in het voorjaar als alles mooi in bloei staat. Vervolgens naar de keizerlijke citadel met daarbinnen de Verboden Purperen Stad. In deze enorme vesting met paleizen, tempels, vijvers en tuinen kunt u zien hoe de keizerlijke familie in gehele afzondering leefde. Een stad binnen een stad. Einde van de dag struint u nog even rond op de kleurrijke Dong Ba-markt. Er wordt hier van alles verkocht: fruit, groente, vis, kleding, cosmetica. U kijkt uw ogen uit.


Overnachting in Hue
Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, boottochtje, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 7 Hue - Hoi An

Vanaf Hue rijdt u zuidwaarts naar Hoi An, over de indrukwekkende Wolkenpas met panoramische uitzichten over de kustlijn de Zuid-Chinese Zee. Tijd voor een fotostop! Daarna door naar de grote stad Danang, waar u het Cham museum kunt bezoeken. In dit kleine museum zijn de mooiste beelden van het Cham Koninkrijk tentoongesteld; deze cultuur heeft nauwe verwantschap met het Hindoeïsme. Verder naar de heuvels van Ba Na. Aangekomen stapt u in de moderne kabelbaan die u naar de Gouden Brug brengt. Bij helder weer kunt u vanaf de brug zelfs de kustplaats Da Nang zien liggen. Natuurlijk mag een wandeling over dé Gouden Brug niet ontbreken. Deze moderne brug wordt ‘gedragen’ door twee enorme betonnen handen. Bezoekers lopen zo over een draad die gespannen wordt door ‘de handen van God’, aldus de gedachte van de ontwerper. Met een hoogte van 1400 meter is het uitzicht over het omringende heuvellandschap indrukwekkend. Na uw wandeling over de brug wordt er nog een bezoek gebracht aan een Franse wijnkelder, de tuinen van de liefde (Le Jardin d’Amour) en de Linh Ung Pagode. Met de kabelbaan terug naar beneden, waar uw chauffeur op u wacht om u naar uw hotel in Hoi An te brengen.

 

Het schilderachtige stadje Hoi An was vroeger één van de belangrijkste havensteden van Zuidoost-Azië. Dat is goed terug te zien aan de chique Chinese huizen en kleurrijke tempels in het centrum. Hoi An is gelegen aan de oevers van de Thu Bon-rivier. Beroemd is de Japanse overdekte brug, één van de weinige houten boogbruggen die bewaard is gebleven. Doordat het stadje Hoi An vrijwel ongeschonden uit de Vietnamoorlog is gekomen, geeft het een heel goed beeld van het authentieke Vietnam voor de oorlog. Het lijkt hier of de tijd heeft stilgestaan. Niet voor niets is Hoi An door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed.


Overnachting in Hoi An
Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 8 Hoi An

Vietnam-Hoi-An-Gouden-Brug_1_478925 Vietnam-Hoi-An-lampionnen1 Vietnam-Hoi-An-zandstrand

Na de afgelopen dagen vol met nieuwe indrukken, is een vrije dag wel fijn. Geniet van de luxe faciliteiten van uw resort, kies een lekker bedje bij het zwembad of strand uit en laat u in de watten leggen. Zin om iets te ondernemen? Ga dan naar het authentieke centrum van Hoi An. ’s Avonds is het autovrije centrum sfeervol verlicht met honderden gekleurde lampions. Geniet op een terrasje van het uitzicht over de rivier waarop talloze kaarsjes drijven.

 

Overnachting in Hoi An
Inclusief ontbijt

Dag 9 Hoi An

De mystieke ruïnes van de Cham stad My Son, de vroegere hoofdstad van het ooit machtige Champa rijk, liggen op een klein uur rijden vanaf uw hotel. De ruïnes van oranje baksteentjes liggen verspreid over een enorm gebied in een serene vallei omringd door hoog oprijzende bergen. Ze lijken te zijn opgeslokt door de jungle. De enorme stad telde ooit zo'n 70 bouwwerken, maar tijdens de Vietnamoorlog zijn veel bouwwerken verwoest waardoor er nog slechts 20 in redelijke staat verkeren. Een wandelroute voert u langs de meesterlijke bouwwerken van deze eens machtige stad. Neem de tijd om de tempels goed te bekijken. De bouwstijl is heel apart; van kleine oranje bakstenen zijn complexe bouwwerken gemaakt. U voelt de kracht van deze locatie. Nadat u dit alles op u in heeft laten werken, stapt u weer in de auto en wordt u terug naar uw hotel gebracht.


Overnachting in Hoi An
Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 10 Hoi An – Dalat

Vietnam-Dalat-elephant-falls1_1_279236 Vietnam-Dalat-park_1_279218

Vanuit Hoi An wordt u naar de nabij gelegen luchthaven van Danang gebracht, waar vandaan u naar Dalat vliegt. Daar staat wederom een chauffeur op u te wachten om u naar uw hotel in Dalat te brengen.


Vanwege de hoge ligging was Dalat een geliefd buitenverblijf voor de Franse kolonisten. De koele en schone lucht van de bergen is ook voor u een prettige afwisseling voor de warmte. In deze levendig stad, middenin de centrale hooglanden, staan nog opvallend veel gebouwen uit de Frans-koloniale tijd. De meest spraakmakende koloniale villa’s zijn omgebouwd tot hotel. U waant zich hier terug in de tijd! Bezoek ook het zomerpaleis van Bao Dai, ingericht in de Art Deco stijl van de jaren ’30. Of het opzienbarende Crazy House, met een hoog Alice in Wonderland-gehalte. In de omgeving van Dalat ziet u wijnranken waar de druif voor de Dalat-wijn wordt geteeld. Proeven kan bij de vele restaurants in het centrum van de stad. Zoek een terrasje uit met uitzicht over het meer. Neem ook de tijd om te struinen door de straten langs winkeltjes, koffiebarretjes en over de markt.

 

Overnachting in Dalat
Inclusief ontbijt, transfers en binnenlandse vlucht

Dag 11 Dalat

Vandaag ziet u de, naar onze mening, mooiste watervallen van de centrale hooglanden: de Elephant Falls. Op weg naar de watervallen stopt u een aantal keer. Bij een koffieplantage, een fabriekje waar rijstwijn wordt geproduceerd en bij een zijderupsen- en krekelkwekerij. Hier maakt u mee wat er zoal gebeurd in dit afgelegen gebied. Aan het eind van de rit wachten u de enorme Elephant Falls. Waagt u zich aan de klim naar de top van de waterval? Dan terug naar Dalat, met stops in een paar lokale dorpjes zoals Buon Chuoi. Hier maakt u kennis met de lokale levensstijl en cultuur van de K’Ho mensen. Een boeiende en gevarieerde tocht over de hooglanden rond Dalat.


Overnachting in Dalat
Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 12 Dalat – Ho Chi Minh City

Vietnam-Ho-Chi-Minh-City-oorlogsmuseum Vietnam-Ho-Chi-Minh-City-koloniaal-postkantoor Vietnam-Ho-Chi-Minh-City-brommers

Vanuit de centrale hooglanden rijdt u naar de metropool Ho Chi Minh City. Een lange rit van circa 6 uur. Onderweg is er natuurlijk tijd om de benen te strekken en te lunchen, dus al met al bent u de volledige dag onderweg.


Het voormalige Saigon heet sinds 1976 officieel Ho Chi Minh City. De locals houden het echter nog steeds op ‘Saigon’. Ho Chi Minh City is een chaotische metropool met ruim acht miljoen inwoners die vrijwel allemaal een scootertje hebben. Het krioelt in de straten met mensen en verkeer. De stad is zowel modern als traditioneel. De Dong Khoi Street was in Frans-koloniale tijd hét uitgaansgebied. Diverse historische gebouwen zijn hier nu omgebouwd tot hotels. In de Benh Thanh-markthal zijn de meest uiteenlopende zaken te koop. Een goede plek om bijzondere souvenirs te kopen.


Overnachting in Ho Chi Minh City
Inclusief ontbijt en transfer

Dag 13 Ho Chi Minh City

’s Ochtends vroeg rijdt u naar de bekende Cu-Chi tunnels. Tijdens de beruchte Vietnamoorlog dienden de Cu Chi-tunnels als schuilplaats voor de Vietcong. De tunnels zijn bij elkaar zo’n 250 kilometer lang en bevinden zich op verschillende niveaus. Het is ongelooflijk wat daar gepresteerd is. De ingangen waren niet te zien. Uw gids schuift wat zand weg en er verschijnt een luikje waar de slanke Vietnamezen in verdwenen. Met levensgrote poppen laat men zien hoe het er ten tijde van de Vietnamoorlog aan toe ging in dit gebied. Een deel van de tunnels is ruimer gemaakt, zodat de ‘grote' westerse toeristen er ook in passen. Terug naar Ho Chi Minh City. Deze middag maakt u een tocht door de stad. Allereerst naar het oorlogsmuseum. Dit museum is goed gedocumenteerd en laat u de ervaringen zien vanuit Vietnamees perspectief. Wij vonden dit erg indrukwekkend. Om de narigheid van de oorlog los te laten maakt u nog een wandeltocht door het centrum van Ho Chi Minh City langs historische Frans-koloniale gebouwen zoals de Notre Dam en het postkantoor. De dag eindigt in de bruisende wijk Chinatown, met bedrijvige markten en vele kleurrijke tempeltjes. Dwaal rond tussen de kraampjes en winkeltjes. De meest vreemde groenten, vruchten en kruiden worden hier verkocht. Tip: blijf in Chinatown voor het diner. Vraag uw gids een leuk restaurant aan te wijzen.


Overnachting in Ho Chi Minh City
Inclusief ontbijt, privé auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 14 Ho Chi Minh City – Mekongdelta

Vietnam-Mekongdelta-local-drijvende-markt

Vanuit de drukke stad rijdt u in circa 3 uur naar de rustige Mekongdelta; een labyrint van rivieren en kanalen, met honderden grote en kleine eilanden. De Mekongdelta wordt ook wel de 'graanschuur van Vietnam' genoemd. Bij aankomst in Cai Be passeert u een kleurrijke Cao Dai kerk, leuk om even binnen te kijken. Aan de kade stapt u op een gemotoriseerde boot. U vaart een zijrivier van de Mekong op. Uw lokale gids vertelt u interessante dingen over het leven in de delta. U brengt een bezoek aan een bedrijfje waar verschillende ambachten worden beoefend. Hier worden onder andere typisch Aziatische snoepjes en rijstwijn gemaakt. Natuurlijk mag u ook proeven. Heeft u al eens een slokje slangenwijn geprobeerd? De kleinere kanaaltjes tussen de eilandjes in de rivier zijn ook heel erg leuk, het is ongelofelijk dat hier mensen wonen. Langs de oever ziet u mensen op de fiets of op brommertjes over de smalle weggetjes rijden. Hier kunnen geen auto’s komen dus het is er heerlijk rustig. Aan het einde van de dag vaart u naar de haven van Vinh Long. Van daaruit is nog een klein uurtje naar uw hotel in Can Tho.


Met meer dan 4 miljoen inwoners is Can Tho de grootste stad van de Mekongdelta. De boulevard langs de Can-Tho rivier is 's avonds erg bedrijvig. Locals komen hier samen. Neem plaats op een terrasje van een van de vele restaurants om dit schouwspel op uw gemak te bekijken. In de vroege ochtend sporten de locals op de boulevard: fitness, Tai Chi, dansles. U kijkt uw ogen uit! Een oriëntatiepunt is het grote gouden beeld van Ho Chi Minh.


Overnachting in Can Tho
Inclusief ontbijt, boottocht, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 15 Mekongdelta

Per boot naar de bruisende drijvende markt van Cai Rang. Midden op de rivier liggen boten voor anker. Aan een bamboepaal hangt het product dat de handelsboot verkoopt. Het is een kleurrijk spektakel en zeer fotogeniek. In de vroege ochtend is het hier het drukst. Uw bootje zigzagt tussen de grote handelsboten door. Even later laat u het grote water achter u en vaart u over smallere waterwegen. Bij één van de eilanden gaat u aan wal om een stukje te wandelen en te zien hoe het dagelijkse leven in de Mekongdelta eraan toe gaat. Vervolgens wordt u naar Cai Son gereden. Per fiets trapt u over smalle dorpspaden, lang kanaaltjes en door boomgaarden waar allerlei soorten fruit worden verbouwd. De fiets is een uitstekende manier om dit gebied te bewonderen en in contact te komen met de mensen. Het erf van meneer Ba Cong staat vol fruitbomen, u wordt hier uitgenodigd om een kopje thee te drinken. Het is hier heerlijk stil. Fietsend terug naar de plek waar de auto op u staat te wachten. U wordt aan het einde van de ochtend teruggebracht naar Can Tho.


Overnachting in Can Tho
Inclusief ontbijt, boottocht, fietstocht, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 16 Mekongdelta – Phu Quoc

Vietnam-Phu-Quoc-strand_2_253109 Vietnam-Phu-Quoc-zonsondergang

Can Tho heeft een luchthaven, en daar vandaan vliegt u naar het tropische eiland Phu Quoc voor een paar dagen zon, zee en strand. Natuurlijk wordt u naar de luchthaven gebracht, en op Phu Quoc naar uw hotel gebracht.


De grootste trekpleister van Phu Quoc zijn de brede zandstranden. Met als goede tweede de zonsondergangen; Phu Quoc is de enige plek in Vietnam waar u de zon in zee ziet zakken. De kleurrijke koraalriffen rondom de ten zuiden van Phu Quoc gelegen An Thoi-eilanden nodigen uit om te gaan snorkelen of duiken. Het eiland Phu Quoc is voor het grootste deel bedekt met jungle. Maak een trektocht door het nationale park, langs stroompjes en watervallen. In dit groene gebied leven onder ander Langoeren, Lori's en Makaken. In het hoofdplaatsje Duong Dong is een bedrijvige markt waar alles wat uit de zee komt wordt verhandeld. Wij vonden het erg leuk om hier rond te struinen.


Overnachting op Phu Quoc
Inclusief ontbijt, transfers en binnenlandse vlucht

Dag 17 en 18 Phu Quoc

Twee volle dagen waarop niets gepland is. Tijd om lekker te luieren aan het zwembad of op het strand is er genoeg deze dagen. Of trekt u er toch liever op uit? Phu Quoc is een vrij rustig eiland qua verkeer, en dus prima met een scooter te verkennen. U kunt dan stoppen waar u wil. Enkele aanraders: het witte zandstrand van Bai Sao, de Cao Dai-tempel, de watervallen Suoi Ba Ban of Suoi Tranh (neem uw zwemkleding mee) en de Su Muong-pagode. Niet alle wegen zijn geasfalteerd, dus hobbelen wordt het wel.

 

Overnachtingen op Phu Quoc
Inclusief ontbijten

Dag 19 Phu Quoc – Ho Chi Minh City

Tot ziens Vietnam! Uw luxe reis zit erop. Tijd om de reis terug naar huis aan te vangen. Vanaf uw hotel wordt u naar de luchthaven van Phu Quoc gebracht. Daar vandaan vliegt u naar Ho Chi Minh City. Aansluitend kunnen wij een intercontinentale vlucht terug naar huis voor u boeken.

 

Inclusief ontbijt, transfer en binnenlandse vlucht

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen