1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Tijdelijk aangepaste voorwaarden. Geen aanbetaling & kosteloos annuleren tot wel 6 weken voor vertrek.Lees meer

Mekong delta

De Mekong delta is een labyrint van rivieren en kanalen met honderden grote en kleine eilanden. Het is een schitterend gebied. Er wordt op het water in de Mekong delta volop handel gedreven, wat een heel mooi gezicht is. Bijna alle tropische fruitsoorten zijn hier te koop. Een hoogtepunt van uw rondreis Vietnam is varen door de Mekong delta.

 

 

Reis Mekong delta

Een rondreis door de Mekongdelta start meestal in Vinh Long. Voordat u verder reist naar de Mekongdelta, is het de moeite waard om de stad te verkennen. U vindt er veel interessante bezienswaardigheden, waaronder enkele mooie Franse gebouwen. U vindt er ook de Tempel van de Literatuur, een uitstekend voorbeeld van 19e-eeuwse Vietnamese architectuur. De tempel is gewijd aan Confucius, wat ongebruikelijk is in Zuid Vietnam. Tijdens uw reis in Vinh Long is het zeer de moeite waard om de kleine straatjes te verkennen, waar u traditionele ambachten uit het Mekong gebied tegenkomt. Wellicht slaagt u hier voor een souvenir als aandenken aan uw rondreis Vietnam.

 

Bootreis Mekong delta

Can Tho is een centraal vertrekpunt voor een rondreis door de Mekong delta. Can Tho is een moderne stad met brede boulevards en een grote haven. Het is een belangrijk marktcentrum voor de regio. Een bezoek aan de levendige markten waar allerlei soorten fruit, groenten en vis worden verkocht, is zeer de moeite waard tijdens uw reis. Vanuit Can Tho kunt u een boottocht door de Mekong delta maken, zodat u een indruk krijgt van het leven op de rivier en van het platteland in de delta.

 


Rondreis Mekong delta 

Bij Chau Doc reist u langs drijvende huizen in de Mekong delta. Onder de huizen wordt in metalen netten vis gekweekt. In Chau Doc wonen naast Vietnamezen veel etnische Khmer, Cham en Chinezen. De bijzondere Sam-berg is de moeite waard te beklimmen. Het is een heilige berg vol grotten en tempels. De  Tay An Tempel met honderden fijngesneden houten beelden is ook een aanrader om te bezichtigen tijdens uw rondreis Vietnam.

 

Mekong delta verblijf lokale bevolking

Een fantastische ervaring tijdens uw reis in de Mekong delta is logeren bij een Vietnamese familie. Wij hebben goede contacten met enkele lokale families, die gasten ontvangen in hun huis. U slaapt in een ruimte waar ongeveer tien bedden kunnen staan. Het is er schoon, maar zeker niet luxe. Er is geen airco, de bedden hebben een klamboe. Uw verblijf bij de lokale familie zal u nog lang onthouden na uw rondreis Vietnam.  

Voorbeelden rondreizen en bouwsteen naar de Mekong delta
Vietnam  - Hue - 66
Voorbeeldreis Vietnam

Rondreis Vietnam: Heden en verleden van Vietnam

Noord-Vietnam: Hanoi > Mai Chau > Son La > Dien Bien Phu Centraal-Vietnam: Hue, Vinh Moc tunnels > Hoi An > Ho Chi Minh Trail Zuid-Vietnam: Ho Chi Minh City, Cu Chi tunnels > Con Dao