1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Tijdelijk aangepaste voorwaarden. Geen aanbetaling & kosteloos annuleren tot wel 6 weken voor vertrek.Lees meer

Sapa

Prachtige treinreis van Hanoi naar de hoge bergen in het noorden
Reis door een schitterend berggebied naar Sapa en andere dorpen in Vietnam. Er wonen in de wat minder bekende en bezochte plaatsen nog vele bergvolkeren, die nog op vrij authentieke wijze leven. Het meest bekend is Sapa, een vroeger Frans bergdorp, tegen de Zuid-Chinese grens gelegen. Deze toeristische plaats is omgeven door hoge bergen. Het gebied is per trein bereikbaar. Het meest comfortabel is de Victoria Express. Deze nachttrein rijdt bijna iedere dag (behalve op zaterdag). De trein is airconditioned en biedt comfort. U kunt ook de ‘gewone’ trein nemen, maar deze trein is wel een stuk eenvoudiger. Het is ook mogelijk om tijdens een rondreis Vietnam per auto of landrover naar Sapa te reizen, maar de rit duurt vrij lang.

 

 

Sapa Vietnam bezienswaardigheden

Tijdens uw reis in Noord Vietnam kunt u bijzondere bergstammen ontmoeten, een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Sapa. Er zijn meerdere bergvolkeren, zoals de Hmong en de Red Zao. Deze minderheden zijn lang geïsoleerd geweest en leven er nog volgens hun eigen tradities. Uit de verre omtrek komen bergstammen naar Sapa Vietnam om hun waren te verkopen. Men gaat grotendeels gekleed in hun kleurrijke klederdracht. U mag het eigenlijk niet missen tijdens uw rondreis Vietnam.

 

Sapa Vietnam trekking

U kunt vanuit Sapa mooie trekkings maken in de omgeving. Ook kunt u bijzondere bezoeken brengen aan diverse bergdorpen waar het nog veel authentieker is. Dit is fantastisch als u van wandelen houdt, maar u kunt ook per busje of jeep door het gebied reizen. Een unieke ervaring is een rondreis vanaf Hanoi via onder andere Mai Chau, Son La, Dien Bien Phu naar Sapa. U reist dan in een gebied in Vietnam waar, buiten Sapa om, nauwelijks toeristen komen.  

 
Reis over prachtige bergpassen naar het bergdorp Tham Duongv in Vietnam. In de omgeving van Tham Duong vindt u veel dorpen van de H’Mong. Vrijwel alle H’Mong vrouwen hebben extreem lange haren die ze bij elkaar binden rondom een soort tulband op hun hoofd. In het gebied zijn ook veel dorpen van de Thai. De Thai zijn onder te verdelen in Witte, Rode en Zwarte Thai. Zij zijn vernoemd naar de Rode Rivier en Zwarte Rivier die door dit gebied stromen. De Rode en Zwarte Thai gaan vrij uitbundig gekleed, maar de Witte Thai dragen meestal weinig opvallende kleding. Een ontmoeting met deze vriendelijke bevolking zal u nog lang herinneren na uw rondreis Vietnam. 

 

Tijdens deze rondreizen en bouwsteen reist u naar Sapa
Vietnam-VanVerre12
Voorbeeldreis Vietnam

Rondreis Vietnam: Vietnam in luxe

Noord-Vietnam: Frans-koloniaal Hanoi > Ninh Binh > Halong Bay Centraal-Vietnam: keizerlijk Hue > authentiek Hoi An Zuid-Vietnam: Dalat, hooglanden > Ho Chi Minh City > Mekongdelta > strand Phu Quoc