1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Tijdelijk aangepaste voorwaarden. Geen aanbetaling & kosteloos annuleren tot wel 6 weken voor vertrek.Lees meer

Dien Bien Phu

Reis door een extreem bergachtig gebied naar Dien Bien Phu. Tijdens de Slag van Dien Bien Phu in 1954 viel de Vietnam People's Army (VPA) het Franse garnizoen aan. Op het oorlogskerkhof liggen 25.000 Vietnamese soldaten begraven. Tijdens uw reis in Dien Bien Phu is het de moeite waard om dit voormalige slagveld te bezichtigen.

 

Bijzondere etnische minderheden

Bezoek tijdens uw reis in Dien Bien Phu een van de dorpen van etnische minderheden, zoals de Coong, Viet, Kho-Mu en Thai. De Kho-Mu hebben zich in dit gebied 2300 jaar geleden gevestigd en zijn daarmee de oudste inwoners. De Thai is de grootste minderheidsgroep in het gebied. Pas na de slag van Dien Bien Phu gingen Viet (vaak ex-soldaten) zich hier vestigen en zij huwden vaak met Thai-vrouwen.

 

Reis van Dien Bien Phu naar Son La

Van Dien Bien Phu kunt u verder reizen naar Son La. In Son La kunt u de voormalige gevangenis uit de Franse tijd bezichtigen. In de 20e eeuw waren er veel opstanden in de gevangenis. Later zaten er veel politieke gevangenen in de Son La gevangenis. In de jaren 50 werd de gevangenis door de Fransen gebombardeerd en in 1965 door de Amerikanen. Gebombardeerd. Hij is voor een deel hersteld als monument van de antikoloniale strijd. Reis na uw bezoek aan de gevangenis naar de Tham Tet Tong grotten. In de grotten ziet u veel stalactieten en stalagmieten. U kunt ook excursies maken naar de bergen of naar de Ban Mong Hotspring.

Voorbeelden rondreis en bouwsteen naar Dien Bien Phu
Vietnam-Sapa-rijstveld_3_247301
Voorbeeldreis Vietnam

Rondreis Vietnam: Het authentieke noorden van Vietnam

Noord-Vietnam: Hanoi > Pu Luong > Mu Cang Chai, rijstterrassen > Sapa, bergstammenmarkt > Ha Giang > Ba Be, boottocht > Cao Bang, watervallen > cruise Halong Bay > Ninh Binh