1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Vanuit Phnom Penh naar Vietnam

Een fantastische manier om van Cambodja naar Vietnam te reizen is door de Mekongdelta. U vaart over de vele wateren en ziet het dagelijks leven van dit drukke gebied. U bezoekt eilanden en drijvende markten.

U verblijft eerst in een hotel in Chau Doc en de tweede nacht bij de lokale bevolking op het eiland Vinh Long.

Boottocht naar Vietnam
Varen en fietsen door de delta
Verblijf in homestay
Vietnam-Gionne
Gionne
Vietnam is boeiend en afwisselend, dat heb ik wel ervaren tijdens mijn reizen voor Van Verre. Wilt u meer weten? Bel of mail mij.
Verenigde-staten-noordoost-amerika-route66_1_606125
Mariska
Wat een fijn land is dit. Je bevindt je echt in Azië, heel authentiek. Traditionele bergvolkeren, mooie natuur en rijstvelden.
Azie-Vietnam-Hoi-An_1_613460
Danique
De diversiteit van het land, de ene keer groen, de andere keer water, heeft mij verliefd doen worden op Vietnam.

Reis van dag tot dag: Vanuit Phnom Penh naar Vietnam

Dag 1     Phnom Penh - Chau Doc

Dag 2     Chau Doc - Vinh Long

Dag 3     Vinh Long - Ho Chi Minh City

100% maat werk

Dag 1 Cambodja, Phnom Penh- Vietnam, Chau Doc

U wordt naar de rivier gebracht. U gaat aan boord van de snelboot, die u in ongeveer 5 uur naar Chau Doc in de Mekongdelta in Vietnam brengt. Geniet van de prachtige uitzichten vanaf uw boot (geen stops onderweg). Neemt u zelf iets te drinken en te eten mee, op de boot is niet altijd een groot assortiment te verkrijgen op dit gebied. Aankomst Chau Doc, aan de Mekongrivier gelegen. Naar uw hotel aan de rivier. De rest van de dag is ter vrije besteding.

 

Overnachting in Chau Doc. 

Inclusief transfer, boottocht

Dag 2 Mekongdelta, Chau Doc- Vinh Long, bij lokale familie

DSC_5771(13)

Per boot vaart u de zeer brede rivier op. Eerst naar een dorp waar de bewoners onder hun drijvende huizen vis kweken: enorme kooien gaan er schuil onder water. Bij één van de huizen kunt u een kijkje nemen (en wat voer strooien door een luik: de vissen springen zowat naar binnen). Daarna naar een Cham-dorp aan de rivier, hier leeft een moslim-gemeenschap, een minderheid hier. Daarna naar een ooievaarseiland, de bewoners hebben de vogels in hun hart gesloten, ze worden goed verzorgd (gevoederd). Honderden ooievaars hebben hier hun nest. U wandelt over het eilandje.

 

Daarna per auto of busje naar Vinh Long, een prachtige tocht, dwars door de delta, van rond de 3 à 4 uur. In Vinh Long gaat u aan boord van de boot, die u naar uw gastfamilie brengt. U vaart op de smalle watertjes tussen de eilanden. Het is een fantastisch mooi gebied, alle soorten fruit worden hier verbouwd. Bij één van de eilanden gaat u aan wal, waar u door uw gastgezin wordt welkom geheten. U kunt het eiland wandelend of per fiets verkennen en u komt makkelijk in contact met de lokale bevolking. U logeert bij een lokale familie. De accommodatie, kleinschalig en eenvoudig (soort guesthouse) wordt gerund door deze lokale familie en is zorgvuldig geselecteerd door ons op reinheid. Het kan zijn dat u met andere gasten in één ruimte slaapt (er zijn geen aparte slaapkamers). Het is een bijzondere ervaring, zo te midden van de deltabewoners te zijn. Eén nacht is voldoende, u zult waarschijnlijk over deze ervaring veel verhalen hebben bij terugkomst. Uw gastvrouw maakt uw maaltijd klaar vanavond en u wordt uitgenodigd om te kijken hoe zij dat doet.

 

Overnachting op het eiland Vinh Long, bij een lokale familie.

Inclusief ontbijt, diner, privé-auto/busje, privéboot, Engelssprekende gids, evt. entreegelden

Dag 3 Mekongdelta, Vinh Long - Ho Chi Minh City

Na het ontbijt in uw gastverblijf kunt u nog genieten van het landelijke leven op het eiland. Er is tijd om even rond te wandelen, u kunt zelfs nog even fietsen hier. U komt hier makkelijk in contact met de lokale bevolking. Vervolgens vaart u naar de grote drijvende markt van Cai Be, waar u ziet hoe de deltabewoners hun waren verhandelen op het water. Naar uw auto of busje voor de terugtocht van ongeveer 3 uur naar uw hotel in Ho Chi Minh City.

 

Einde arrangement

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje, privéboot, Engelssprekende gids, evt. entreegelden

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën