1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen De Vallei van Mai Chau

De vlakke valleibodem van Mai Chau is perfect te voet te verkennen. Na een nacht in een comfortabele lodge, wandelt u de volgende dag langs rijstvelden, akkertjes en door kleine dorpen waar de Witte Thay wonen. Op uw gemak wandelt u naar uw einddoel: een homestay. De familie die hier woont heeft het gastenverblijf al voor u gereed gemaakt. Hier komt u in contact met de locals. ’s Avonds wordt u een huisgemaakte Vietnamese maaltijd voorgeschoteld.

Wandelen langs rijstvelden
Nachtje in een homestay
Ontmoet de witte Thay
Vietnam-Gionne
Gionne
Vietnam is boeiend en afwisselend, dat heb ik wel ervaren tijdens mijn reizen voor Van Verre. Wilt u meer weten? Bel of mail mij.

Reis van dag tot dag: De Vallei van Mai Chau

Dag 1  Hanoi - Mai Chau
Dag 2  Mai Chau
Dag 3  Vertrek Mai Chau

100% maat werk

Dag 1 Hanoi - Mai Chau

Vietnam-noord-vietnam-mai-chau-uitzicht Medewerker Gionne tijdens een fietstocht in Mai Chau

Vanuit de bedrijvige stad Hanoi, rijdt u door uitgestrekte laaglanden naar het in de verte opdoemende karstgebergte. De weg voert door bamboebossen en langs akkers. In dit gebied wonen de Witte Thai; één van de vele etnische minderheden in Vietnam. Sommige dames dragen ingewikkeld versierde en bontgekleurde, traditionele kleding. Vraag uw chauffeur te stoppen bij een dorpje om even de benen te strekken. De weg voert omhoog, de Cun pas op. Eenmaal boven werpt u een eerste blik op de lieflijke vallei van Mai Chau. De vallei wordt omringd door hoge karstbergen. In de dorpjes in het dal leven de locals veelal nog in huizen op palen. De valleibodem van Mai Chau is bedekt met rijstvelden, daartussen worden ook mais, suikerriet en andere groentesoorten verbouwd. Doordat de vallei van Mai Chau vrij vlak is, is dit een perfect gebied om wandelend of per fiets te verkennen.

 

Overnachting in Mai Chau.
Inclusief transfer

Fietstocht
Mai Chau

Fietstocht

De vallei van Mai Chau is perfect te verkennen per fiets. Tussen de vlakke rijstvelden liggen smalle, harde...

Dag 2 Mai Chau

Vietnam-noord-vietnam-Mai Chau-wandelen Vietnam-Noord-Vietnam-Mai-Chau-huisje_2_247265 Vietnam-noord-vietnam-mai-chau-rijstplukken

De vallei van Mai Chau is perfect te voet te verkennen. Via vlakke, verharde zand- en asfaltpaden wandelt u door rijstvelden waar locals aan het werk zijn. Met de hand of met de hulp van waterbuffels bewerken ze het land. Heel fotogeniek! Onderweg stopt uw gids om een praatje met de locals te maken. Misschien wordt u zelfs wel even bij een gezin uitgenodigd om hun huis van binnen te zien. Interessant om te zien hoe de Witte Thai leven. U wandelt door landelijke dorpjes zoals Kha, Te en Buoc village. Onderweg zoekt u een mooi plekje op voor een picknicklunch. Bespreek van tevoren met uw gids hoe lang u wil wandelen. De kortste weg van hotel naar homestay is net iets meer dan 2 uur wandelen, maar er zijn natuurlijk mooie omwegen te maken.

 

Overnachten in een homestay is een hele belevenis. Zo komt u pas echt nauw in contact met de locals. Vannacht verblijft u op het erf van een lokale familie. Zij hebben een slaapzaal voor gasten waar u slaapt op een matras met een klamboetentje eromheen. Eenvoudig, maar leuk voor een nachtje! Deze avond bereidt de gastvrouw een traditionele Vietnamese maaltijd voor u. Met pure, eerlijke ingrediënten. Vaak uit eigen groentetuin. Na uw wandeling van vandaag zal deze maaltijd u vast goed smaken!

 

Overnachting in een homestay in Mai Chau.
Inclusief ontbijt, lunch, diner en begeleiding van een Engelssprekende gids.

Dag 3 Vertrek Mai Chau

Uitgeslapen? Uw gastvrouw heeft het ontbijt alweer voor u klaarstaan. Met verse producten natuurlijk; de eieren zijn net uit het kippenhok gehaald. Helaas is het alweer tijd om afscheid te nemen. Op naar nog meer bijzondere reiservaringen!

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën