1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Per jeep naar Bho Hoong

In een opgeknapte Amerikaanse legerjeep rijdt u de bergen in, door bossen, langs vergezichten, watervallen, dorpjes en theeplantages. De jeep volgt een deel van de Ho Chi Minh Trail; een smokkelroute van de Vietcong. Einddoel: het dorp Bho Hoong. Hier wordt u verwelkomd door de dorpelingen die u graag meer leren over de lokale Co Tu-cultuur. Verken de omgeving te voet of per mountainbike. En dan weer met de jeep terug naar de kust.

Vervoer per oude legerjeep
Overnachten in lokaal dorpje
Wandelen met een local
Vietnam-Gionne
Gionne
Vietnam is boeiend en afwisselend, dat heb ik wel ervaren tijdens mijn reizen voor Van Verre. Wilt u meer weten? Bel of mail mij.

Reis van dag tot dag: Per jeep naar Bho Hoong

Dag 1     Hue - Bho Hoong

Dag 2     Bho Hoong- Hoi An

100% maat werk

Dag 1 Hue - Bho Hoong

Lokale vrouw in een weverij in Bho Hoong Het prachtige landschap van Bho Hoong Muzikanten in Bho Hoong

Voor de deur van uw hotel staat een opgeknapte Amerikaanse legerjeep; dat is uw vervoer vandaag! De jeep is aan de zijkanten open. Met de wind in de haren scheurt u over de weg. Eerst nog vrij comfortabel over een asfaltweg, maar al gauw slaat uw chauffeur af om omhoog de bergen in te rijden. En dan is het meer hobbelen dan rijden. De weg voert door bossen, langs vergezichten, watervalletjes en door dorpjes. Een groot deel van de route voert door moeilijk begaanbaar en dichtbegroeid gebied over de Ho Chi Minh Trail. In de Vietnamoorlog was dit een smokkelroute van de Vietcong om voedsel en wapens ter vervoeren. Vraag uw chauffeur te stoppen om foto’s te maken van het uitzicht, en van de jeep natuurlijk! De avontuurlijke rit naar Bho Hoong duurt ongeveer 5 uur, maar dat is wel een erg lange zit. Vandaar dat er onderweg gestopt wordt voor een picknicklunch. Vaak wordt een fijn plekje gezocht bij een riviertje of waterval. Neem zwemkleding mee zodat u de kans kan grijpen, als die zich voordoet, en lekker kunt badderen. Aangekomen in het dorp wordt u verwelkomd door de locals die u hun typische ambachten laten zien; de vrouwen weven en de mannen maken manden van rotan. Zelf proberen mag natuurlijk! Wij vonden het heel leuk om samen met de lokale jongens kruisboog te schieten.

 

Overnachting in Bho Hoong.
Inclusief ontbijt, lunch, diner, vervoer per jeep met chauffeur en Engelssprekende gids.

Dag 2 Bho Hoong- Hoi An

Lokale vrouw in Bho Hoong Vietnam-BienMaThotKonTum-theeplantage_1_465945

Tijd genoeg deze ochtend om het dorp de omgeving te verkennen. Maak een wandeling met een van de dorpelingen. Dan leert u gegarandeerd meer over de lokale Co Tu-cultuur. De mensen hier geloven in natuurgoden en geesten en leven op traditionele wijze. Bijzonder zijn de graven om de vorm van huizen, te vinden net buiten het dorp. De wandeling voert verder door een stukje jungle en langs de rivier. Meer actie? Huur dan een mountainbike om de bergachtige omgeving te verkennen. Of maak een echte trekking van meerdere uren door het bos afgewisseld door akkertjes. Begin van de middag stapt u weer in de jeep voor de rit naar Hoi An van circa 3 uur. De weg voert door de bergen en langs theeplantages. Die moet u van dichterbij zien! Maak een wandeling tussen de theeplanten en geniet van een kopje verse thee bij een lokale familie. Na een lokale lunch bij deze familie stapt u weer in de jeep. De bergen uit, terug naar de verstedelijkte kustlijn.

 

Inclusief ontbijt, lunch, vervoer per jeep met chauffeur en Engelssprekende gids.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën