1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
Reisadvies op maat
Bel ons of kom langs, maak een afspraak
Vraag vrijblijvend een offerte aan
ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds
terug naar het overzicht

Familiereis De Tuinroute

Een prachtige route langs de zuidelijke hoogtepunten van Zuid-Afrika. U start in Kaapstad, waar een bezoek aan Robbeneiland niet mag ontbreken. U gaat naar de Vallei van wijn en rozen en kunt de druivenplukkers helpen op het platteland. Van de druiven wordt wijn gemaakt. U reist via de struisvogelstad, Oudtshoorn, door naar Stormsrivier. Een mooi stukje van de Tuinroute. Sluit uw vakantie af in Addo Elephant National Park. Een beschermd gebied waar meer dan 600 kuddes olifanten leven. 

Wat maakt deze reis bijzonder
Druiven plukken op de wijnvelden
Op bezoek bij de stokstaartjes
Bezoek struisvogelboerderij
Kaapstad-Kaap-de-Goede-Hoop
Ingrid
Ik kom al jaren in Afrika en ben verliefd op Zuid-Afrika. Benieuwd naar mijn leukste spots? Ik help jullie graag!

Per volwassene: € 1000,-

Per kind: € 750,-

Reisduur: 12 dagen / 11 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee
  • Van dag tot dag
  • Hotels
  • Routekaart
  • Reis & prijsinfo
  • Leeftijd label
  • Offerte

De Tuinroute

Dag  1      Kaapstad

Dag  2      Kaapstad

Dag  3      Kaapstad           

Dag  4      Robertson           

Dag  5      Robertson          

Dag  6      Oudtshoorn

 

Dag  7      Oudtshoorn

Dag  8      Stormsrivier

Dag  9      Stormsrivier

Dag 10     Addo Elephant National Park

Dag 11     Addo Elephant National Park

Dag 12     Vertrek Port Elizabeth

 

 

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Kaapstad

KAAPSTAD-14823c6e(5)

Welkom in de bruisende hoofdstad: Kaapstad! U verblijft in het gezellige stadsleven. Slenter langs de winkels, koop een mooi souvenir voor thuis en drink een drankje op het terras. ’s Avonds klinkt er Afrikaanse livemuziek in bekende restaurants, zoals Mama Africa, maar ook kleinere kroegjes kunnen u verrassen.

 

Het oudste gebouw van Zuid-Afrika: Kasteel de Goede Hoop staat in Kaapstad. Het gebouw werd gesticht ter vervangen van een ouder VOC-fort. Dagelijks om 10.00 en 12.00 uur vindt hier een sleutelceremonie plaats. Leuk om hier één van de dagen te kijken. Onder de klank van kanonschoten wordt het kasteel symbolisch ontsloten.

 

Overnachting in Kaapstad

Inclusief transfer

Dag 2 Kaapstad

Geniet u vandaag van de natuur. Vanaf de Tafelberg heeft u een prachtig uitzicht over Kaapstad en kunt u genieten van een mooie zonsondergang. U kunt de Tafelberg zelf beklimmen, maar als u met kleine kinderen reist, is de kabelbaan een goed alternatief.

Aan de voet van de bergketen liggen de Kirstenbosch Botanical Gardens. Een kleurrijk geheel van meer dan 9.000 Zuid-Afrikaanse bloemen en planten. De nationale bloem van Zuid-Afrika, de protea, groeit hier volop. Wandel door de tuin en over de ‘boomslang’. Een 130 meter lange houten loopbrug dat zich een weg kronkelt hoog tussen dichtbegroeide boomtoppen.

 

Overnachting in Kaapstad

Inclusief ontbijt

Dag 3 Kaapstad

Bolders beach(13) Boulders-Beach-Zwemmen(7)

Nelson Mandela heeft 27 jaar gevangen gezeten op Robbeneiland. Breng een bezoek aan de gevangenis. Als u voor zijn kleine cel staat komt de geschiedenis tot leven. Gidsen, zelf ook oud-gevangenen, vertellen u alles wat u over het eiland wilt weten.  

 

Wilt u liever met een gids een township bezoeken? Een bewoner neemt u mee en leidt rond langs huizen, markten en plaatselijke eettentjes.

 

Tip: Zwemmen met pinguïns

Maar misschien nog wel veel leuker: ga zwemmen met pinguïns! U heeft er vast nog nooit aan gedacht, maar het kan in Zuid-Afrika. Bij Boulders Beach zwemt u samen door het water. Een bijzondere ervaring!

 

Overnachting in Kaapstad

Inclusief ontbijt

Dag 4 Kaapstad - Robertson

De komende dagen heeft u de beschikking over een huurauto. Let op met instappen, want in Zuid-Afrika rijdt men links en zit het stuur aan de rechterkant. 

 

Robertson ligt op ongeveer 2 uur rijden van Kaapstad, circa 160 km. U rijdt door een landelijke route met af en toe een dorpje met winkels en terrasjes. Bij Worcester kunt u uw eerste stop maken. Hier ligt het openluchtmuseum Kleinplasie. Breng een bezoek aan de boerderij met historische huisjes en gebouwen uit de tijd van de eerste pioniers. Rijdt vervolgens via Franschhoek, waar u zeker even moet gaan lunchen, door naar Robertson. 

 

‘Vallei van wijn en rozen’ is de bijnaam van Robertson, gelegen in de vruchtbare vallei. Uw beginpunt van Route 62. Een karakteristieke stad met Victoriaanse huizen, paarse jacaranda’s en jaarlijkse wijnfestivals. Een combinatie van wijn, gastvrijheid en lokale kookkunst. U geniet van de Zuid-Afrikaanse keuken, terwijl u met andere gasten en lokale bewoners aan tafel zit. Een wijntje voor de volwassenen erbij maakt de avond compleet. Het water zal u in de mond lopen.

 

Overnachting in Robertson

Inclusief ontbijt, autohuur

Dag 5 Robertson

Zuid-Afrika-Franschhoek-Omgeving(14)

Genoeg tijd om de ‘wijnstad’ te ontdekken. Robertson heeft sfeervolle straatjes waar u doorheen kunt slenteren, maar het is toch veel leuker om vandaag te helpen met druiven plukken? Overal op de wijnvelden zijn druivenplukkers druk in de weer en op de kleinere boerderijen kunt u zelf meehelpen. Rijdt wel bijtijds weg, want tractoren zorgen met hun overvolle kratten nogal eens voor langzaam rijdend verkeer.

 

Overnachting in Robertson

Inclusief ontbijt, autohuur

Dag 6 Swellendam - Oudtshoorn

Wij vinden het één van de mooiste regio’s van Zuid-Afrika: Route 62. Houdt u aandacht er onderweg goed bij. Roestrode bergen en slaperige stadjes wisselen elkaar af. Stopt u voor de lunch in het dorpje Barrydale. Diesel & Creme is een oude stenen schuur getransformeerd tot vijftiger jaren restaurant. Juxebox, oude reclameborden en vintage kappersstoelen. Net of u de beroemde Route 66 in de USA rijdt.

 

Oudtshoorn is dé struisvogelstad van Zuid-Afrika. U komt tijdens uw bezoek veel struisvogelboerderijen tegen en een aantal hiervan kunt u bezoeken. Tijdens een rondleiding over de boerderij ziet u de vogels nieuwsgierig rondlopen en kunt u de grote eieren vasthouden. De eierschaal is zo dik en sterk dat een volwassene hier op kan staan zonder dat het breekt.

 

Als u wilt kunt u de struisvogels voeren. Ze zijn erg gretig, dus houd de emmer goed vast.

 

Overnachting in Oudtshoorn

Inclusief ontbijt, autohuur

Dag 7 Oudtshoorn

Oudtshoorn-Struisvogeleieren-1 AfriCamps-Klein-Karoo-42(12)

Ochtendexcursie: Stokstaartjes

Vroeg op voor een kennismaking met wilde stokstaartjes. U rijdt naar het nabijgelegen Buffelsdrift Game Lodge, het startpunt van uw excursie. Stap in een open safarivoertuig en rijdt door het verlaten landschap van de Kleine Karoo, naar een kolonie stokstaartjes. De gids vertelt u uitvoerig over het leven van deze meerkats, zoals ze in het Afrikaans worden genoemd.

 

Brengt u vandaag ook een bezoek aan één van de grootste natuurwonderen van Afrika: de druipsteengrotten. Maak een korte wandeling en rijdt daarna door naar het iets verder gelegen Swartsberg bergpas, waar het stadje Prince Albert ligt. U slentert langs Victoriaanse en Kaap-Hollandse woningen, ijzeren windmolens en oude winkeltjes en restaurants. Ga eens langs bij ‘Karoo Handgemaak’. Hier breien oude Afrikaanse zusters speelgoeddieren, kleding en dekens. Leuk om een praatje te maken en een souvenir te kopen.

 

Overnachting in Oudtshoorn

Inclusief ontbijt, autohuur

Dag 8 Oudtshoorn - Stormsrivier

Vandaag laat u het droge landschap van de Kleine Karoo achter u en komt u oog in oog met groene bossen, vogelrijke meren en zandstranden. Daarvoor moet u wel eerst de Outeniquabergen over. U komt aan bij de vruchtbare kuststreek, beter bekend als de Tuinroute. Maak onderweg een korte stop bij Knysna, ook wel de oesterstad genoemd. Bezoek de levendige hoofdstraat en het gezellige Waterfront.

 

Stormsrivier is een gemoedelijk plaatsje op de Tuinroute, bij het Tsitsikamma Nationaal Park. Als u van adrenaline verhogende excursies houdt, is dit een stad voor u. In het National Park krijgt u de ultieme jungle-ervaring tijdens een Canopy Tour. Slinger als Tarzan door het woud, wanneer u aan een kabelbaan van het ene naar het andere platform vliegt.

 

Overnachting in Stormsrivier

Inclusief ontbijt, autohuur

Dag 9 Stormsrivier

Tuinroute-Stormsrivier-NP-Kayak-excursie-1

Ook als u van rust houdt, kunt u volop genieten tijdens wandelingen in de fraaie natuur. Loop ’s morgens vroeg langs de baai naar de monding van de Stormsrivier. Daar wacht u een bijzondere hangbrug, die u veilig over het kolkende water voert. Hier is ook het startpunt van andere wandelroutes waaronder de mooie Otter Trail.

 

Tip: Ga kajakken

Als u actief en avontuurlijk bent aangelegd, dan is deze excursie perfect. U rijdt naar het Tsitsikamma Nationaal Park bij Stormrivier. Daar begint uw kajakavontuur. Eerst een stukje over zee, daarna onder een hangbrug de kloof in. Kijk goed om u heen, want als u geluk heeft, ziet u in het koele water van de kloof roggen en (kleine) haaien zwemmen.

 

Geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar

 

Overnachting in Stormsrivier

Inclusief ontbijt, autohuur, excursie

Dag 10 Stormsrivier - Addo Elephant National Park

Even voorbij Stormsrivier komt u langs Big Tree. Een dicht woud waar een houten looppad is aangelegd. Deze brengt u naar de grootste en oudste geelhoutboom van Zuid-Afrika. Strek uw benen in Port Elisabeth alvorens u doorreist naar Addo Elephant National Park.

 

De naam zegt het al in Addo Elephant National Park zult u genoeg olifanten zien. Vroeger hebben de olifanten moeten strijden tegen de mens, maar helaas hebben veel olifanten dit niet gered. Gelukkig is het park sinds 1931 beschermd gebied, telt het park op dit moment 180.000 hectare grond en leven er meer dan 600 kuddes olifanten.

 

Valt het u op? De olifanten zien er iets anders uit dan u gewend bent in Zuid-Afrika. De vrouwtjes hebben geen of kleine slagtanden en hun oren zijn ronder en kleiner dan normaal. De grote, dikkere olifanten zult u zeker tegenkomen. Geniet op het terras van de kuddes olifanten voor u of maak een mooie, vrij intensieve, wandeling.

 

Overnachting in Addo Elephant National Park

Inclusief ontbijt, autohuur

Dag 11 Addo Elephant National Park

Addo-giraffe-2(10) Zuid-Afrika-Olifantensafari_2_349238 Addo-National-Park-Zebra_1_345977

Het olifantenpark wordt nog steeds uitgebreid. Naast olifanten leven hier vogels, antilopen, bosbokken, wrattenzwijnen, hyena’s en pinguïns. Als u geluk heeft ziet u de Big 7! We horen u denken, de Big 7? Haaien en walvissen zijn tegenwoordig toegevoegd aan de Big 5 die we allemaal kennen; leeuwen, buffels, nijlpaarden, luipaarden en natuurlijk olifanten. Reis naar het Kadouw of Zuurkop Lookout uitkijkpunt en zie de dieren op u afkomen.

 

Overnachting in Addo Elephant National Park

Inclusief ontbijt, autohuur

Dag 12 Vertrek Port Elizabeth

Het is maar een uurtje rijden naar Port Elizabeth. Hier levert u de huurauto in en kunt u terugkijken op een prachtige reis.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

De CO2-uitstoot van uw reis wordt voor 100% gecompenseerd

Daarnaast planten wij voor iedere geboekte nacht een boom