1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Bouwsteen Treinen, tempels, tuktuks en thee

Cultuur snuiven en olifantjes spotten in Kandy. Stap in de trein en ga mee met de mooiste treinreis van Sri Lanka. Wandel door de  theetuinen van Sri Lanka en geniet van een heerlijk kopje echte Ceylon-thee! Genieten op deze bijzondere bestemming: Sri Lanka!

Wat maakt deze reis bijzonder
Olifantjes in Pinnawela
Bezoek aan de tempel van de tand
Treinreis langs de theevelden
P1110691
Renée
Indonesië blijft voor mij een geweldig land, ook met de kinderen. Ik kan jullie helpen met de perfecte familiereis.

Per volwassene: € 650,-

Per kind: € 500,-

Reisduur: 6 dagen / 5 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee
  • Van dag tot dag
  • Hotels
  • Routekaart
  • Reis & prijsinfo
  • Leeftijd label
  • Offerte

Treinen, tempels, tuktuks en thee

Dag 1      Kandy

Dag 2      Kandy

Dag 3      Nuwara Eliya

Dag 4      Nuwara Eliya

Dag 5      Ella

Dag 6      Vertrek Ella

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Kandy

U arriveert bij uw accommodatie in Kandy.

 

Informatie Kandy:

Kandy is het culturele hart van Sri Lanka. Met als belangrijkste hoogtepunt de Temple of the Tooth, inderdaad de tempel van de tand. Hier wordt namelijk een relikwie van de tand van Boeddha bewaard. Voor boeddhisten dus een hele belangrijke plaats waar zij minstens één keer in hun leven naartoe moeten. Ze brengen lotusbloemen als offer dus de tempel is vaak prachtig versierd met lotusbloemen in alle kleuren van de regenboog. De tand krijgt u niet te zien maar wel de met goud beklede stupa waarin het relikwie wordt bewaard. Bijzonder om te zien!

 

Kandy is een sfeervolle koloniale stad met kleine straatjes, toeterende tuktuk’s en de mooiste sari’s van Sri Lanka. Bent u de eerste week van augustus in Kandy? Dan heeft u geluk want dan is het Perahera festival aan de gang. Eén van de kleurrijkste boeddhistische feesten ter wereld. Olifanten paraderen door de straten vrolijk versierd met lichtjes en prachtige kleden.

 

Overnachting in Kandy.

Inclusief ontbijt

Dag 2 Kandy

Opgevangen babyolifantjes bezoeken in het olifantenweeshuis in Pinnalewa

Sri Lanka-Pinnewela-shutterstock-104344001(13)

De komende dagen heeft u de beschikking over een privé-busje met chauffeur. De chauffeur spreekt Engels. Het reizen met een privé-busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met Sri Lanka. U bent volledig flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt.

 

Vanuit Kandy kunt u een bezoek brengen aan de olifantjes in Pinnawela. Op ongeveer 1,5 uur rijden ligt dit kleine plaatsje wat volledig in het teken staat van deze grote vriendelijke reuzen. Babyolifantjes zonder moeder worden hier opgevangen en verzorgd. Maar ook volwassen olifanten hebben een plekje in dit weeshuis. Twee keer per dag worden de olifanten gewassen en lopen ze achter elkaar door het dorp naar de rivier. Het is grappig om die grote dieren stampvoetend door het smalle winkelstraatje van Pinnawela te zien lopen op weg naar hun dagelijkse wasbeurt.  Na het wassen krijgen de babyolifantjes de fles. Het weeshuis is een populaire toeristische attractie, u bent dus niet de enige die de dieren bezoekt. Wilt u op de foto of helpen met voeren dan betaalt u een bedrag aan de verzorger.

 

Gisteren nog niet naar de Temple of the Tooth geweest? Ga dan bij schemering naar de tempel waar monniken druk zijn met rituelen en offers brengen. Tijdens de culturele show wordt er flink op de trommels geslagen en dansen de mannen in het rond. Het lijken wel acrobaten. Ineens lopen de mannen over hete kolen en vliegt het vuur je om de oren als de vuurspuwers hun kunstjes vertonen. Een spectaculaire afsluiting van de dag!

 

Overnachting in Kandy.

Inclusief ontbijt, privé-auto/privé-busje met chauffeur

Dag 3 Kandy – Nuwara Eliya

Groene theevelden, dorpjes en brede valleien vanuit de trein

Sri Lanka-Nuwara Eliya-theetuinen-mandenthee(8) Sri Lanka-Nuwara Eliya-shutterstock 319278905(8) Sri-Lanka-Ella-postkantoor2(8)

Uw chauffeur brengt u naar het treinstation en u gaat aan boord van de trein naar Ella. Eén van de mooiste treinreizen van Sri Lanka staat op het programma vandaag. Groene theevelden, kleine dorpjes en brede valleien komen voorbij. Met een beetje geluk ziet u vanuit de trein de theeplukkers op de velden de beste blaadjes plukken voor de beroemde Ceylon thee. Op de verschillende stations onderweg worden snacks, fruit en drankjes verkocht. Na ongeveer 4 uur hobbelen komt u aan in Nuwara Eliya. Uw chauffeur staat u daar al op te wachten. Welkom in het koele Sri Lanka!

 

Informatie Nuwara Eliya:

Het lijkt wel of we in Engeland zijn! Dit is Nuwara Eliya, ook wel Little England genoemd. Een charmant plaatsje met veel Victoriaanse huizen midden tussen de bergen en theeplantages. Het is de hoogst gelegen plaats in Sri Lanka (op 1900m hoogte) en daardoor een stuk koeler dan in de rest van het land. Hier dus geen klamme handjes en zweetdruppels op het voorhoofd maar een heerlijk verkoelend briesje. Er groeit van alles in Nuwara Eliya. Verschillende groentes en fruit maar toch vooral heel veel thee. De plukkers zijn druk aan het werk op de velden en plukken de beste blaadjes, stoppen het in de mand op hun rug en brengen het vervolgens naar de fabriek waar het verwerkt wordt tot de thee die we allemaal kennen en drinken.

 

U kunt in dit gebied prachtige wandelingen maken en de dag afsluiten met een warm kopje heerlijke Ceylon thee. In april is het wat drukker dan normaal want dan vindt het typisch Engelse paardenrennen hier plaats. In het centrum ligt een groot stadspark, Victoriapark. Een fijne plek om te gaan wandelen, spelen in de speeltuin of een balletje te slaan op de golfbaan. Nuwara Eliya is een koele verrassing tijdens uw reis door Sri Lanka.

 

Overnachting in Nuwara Eliya.

Inclusief ontbijt,  privé-auto/busje met chauffeur, treinreis

Dag 4 Nuwara Eliya

Vandaag heeft u de hele dag om de omgeving te verkennen. Breng een bezoek aan een theeplantage. De plukkers zijn alweer hard aan het werk om de mooiste blaadjes te verzamelen voor de lekkerste thee. Sluit het bezoek af met een lekker kopje verse thee. Vlakbij Nuwara Eliya ligt het prachtige Gregory Lake. Een fijne plek om een half dagje aan het water door te brengen. Er is van alles te doen in en rondom het meer. Huur een roeibootje en peddel het meer rond. Geen zin om te peddelen? Er zijn ook motorbootjes te huur. Maak een wandeling langs het water, neem een lunch mee en kies een mooie plek uit voor een picknick. Er zijn ook een paar restaurantjes langs het water waar u wat te eten kunt halen. Een relaxte middag aan het water dus.

 

Overnachting in Nuwara Eliya.

Inclusief ontbijt, privé-auto/privé-busje met chauffeur

Dag 5 Nuwara Eliya - Ella

Verschillende vogels om je heen in het nationale park

Sri Lanka-Ella-.Ellagap-vallei(13)

U kunt de dag starten met een wandeling door het nationale park Horton Plains. Het is wel een vroege start, want als je hier niet op tijd bent valt er een mist over de bergen waardoor het mooie uitzicht niet meer te zien is. Rond 6 uur komt u aan bij het park en gaat u te voet op ontdekking. Vroeger leefden hier olifanten en luipaarden maar die zijn in de tussentijd doorgereisd naar een warmere plek. Dat neemt niet weg dat een bezoek aan Horton Plains voor natuurliefhebbers een absolute must is. Er vliegen verschillende soorten vogels rond en herten worden er ook vaak gespot. Worlds End is één van de hoogtepunten of eigenlijk dieptepunten van het park. Een spectaculaire kloof waar het lijkt alsof u aan het einde van de wereld staat. Bij helder weer heeft u een fantastisch uitzicht over de hoogvlakte en ziet u zelfs de oceaan in de verte liggen. Het park staat niet voor niks op de werelderfgoedlijst van Unesco. In 2 uur loopt u naar Worlds End en vervolgens in 2 uur weer terug naar het beginpunt. Een actieve start van de dag!

 

Terug naar het hotel om vervolgens de route naar Ella te rijden. Een mooie rit langs groene theevelden en kleine dorpjes. Met een beetje geluk ziet u de theeplukkers op de velden de beste blaadjes plukken voor de beroemde Ceylon thee. Stop onderweg bij een theefabriek en ontdek hoe de thee de reis maakt  van het land naar het theezakje. Geniet van een warm kopje thee voordat u de reis vervolgt naar Ella. U bent ongeveer 2,5 uur onderweg.

 

Informatie Ella:

Een relaxt klein dorpje midden tussen de groene heuvels en theeplantages, dat is Ella. Het is een fijne plek om een paar dagen te verblijven en één van onze favorieten. Het is een plek waar u lekker actief bezig kunt zijn maar ook kunt genieten van de rust en ruimte. In het stadje is niet veel te doen. Er zijn een aantal winkeltjes, restaurants en bars te vinden en door de hoofdstraat rijden de welbekende tuktuk’s. Ella ligt in hoger gelegen gebied daardoor is het hier wat koeler. Vergeet dus niet om wat warms mee te nemen. U neemt afscheid van uw chauffeur.

 

Overnachting in Ella.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 6 Vertrek Ella

Vanaf het hotel heeft u een geweldig uitzicht over de Ella-kloof. Rechts grenst de kloof aan een bergrug namelijk Ella-rock. Deze kunt u beklimmen als u dat wilt, maar houdt u er rekening mee dat het een pittige tocht is. Ook kunt u naar Little Adam's peak, deze wandeling is goed te doen en voert door de theeplantages. Aan het einde van het pad neemt u een aantal steile trappen omhoog. Bij helder weer heeft u  een geweldig uitzicht. Deze wandeling duurt ongeveer 2 uur.

 

Inclusief ontbijt

 

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

De CO2-uitstoot van uw reis wordt voor 100% gecompenseerd

Daarnaast planten wij voor iedere geboekte nacht een boom