1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Bouwsteen Opper olifanten en listige luipaarden

Op safari in het Yala Nationaal park. Wie weet staat u oog in oog met een luipaard. Zie hoe babyolifantjes de fles krijgen en ga op speurtocht door Galle op zoek naar onze Hollandse roots. Het is genieten met de hele familie op Sri Lanka!

Wat maakt deze reis bijzonder
Op zoek naar luipaarden
Bezoek het olifantenweeshuis
Cultureel verleden in Galle
P1110691
Renée
Indonesië blijft voor mij een geweldig land, ook met de kinderen. Ik kan jullie helpen met de perfecte familiereis.

Per volwassene: € 650,-

Per kind: € 500,-

Reisduur: 7 dagen / 6 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee
  • Van dag tot dag
  • Hotels
  • Routekaart
  • Reis & prijsinfo
  • Leeftijd label
  • Offerte

Opper olifanten en listige luipaarden

Dag 1      Yala Nationaal park

Dag 2      Yala Nationaal park

Dag 3      Udawalawe

Dag 4      Galle

Dag 5      Galle

Dag 6      Vertrek Galle

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Yala Nationaal Park

U arriveert bij uw accommodatie in Tissamaharama.

 

Informatie Tissamaharama:

De naam is bijna niet uit te spreken, gelukkig wordt deze plaats ook wel Tissa genoemd. Vroeger woonden hier koningen en prinsessen. Nu is het de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Yala National Park en het Bundala National Park.

                                                            

Overnachting in Tissamaharama.

Dag 2 Yala Nationaal Park

Op safari!

DSC_0913_oa4arc(8) DSC_0900_kmalq3(8) SriLanka-YalaNP-Opzoeknaardieren.jpg(8)

Dé plek om op safari te gaan in Sri Lanka is Yala National Park. Regel ter plaatse een jeep die u naar het park brengt. Het gebied is plat en droog en je zou bijna denken dat je in Afrika bent. De jeep hobbelt door het park terwijl de ranger door zijn verrekijker tuurt op zoek naar dieren. Er leeft van alles in dit park. Apen slingeren door de bomen, krokodillen liggen aan de waterkant. De jeep volgt de stoffige wegen door het park en de ranger spot het wildlife langs de kant en tussen de begroeiing. Er lopen luipaarden rond in dit park dus misschien heeft u het geluk één van deze bijzondere dieren te spotten tijdens de safari. Een bezoek aan Yala National Park wordt vaak gezien als één van de hoogtepunten van een rondreis door Sri Lanka. Vanwege de droogte kunnen delen van het park van september tot half oktober gesloten zijn. Het kan zijn dat u in deze periode wat minder wild ziet.

 

Overnachting in Tissamaharama.

Inclusief ontbijt

Dag 3 Yala Nationaal Park- Udawalawe

De komende dagen heeft u de beschikking over een privé-busje met chauffeur. De chauffeur spreekt Engels. Het reizen met een privé-busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met Sri Lanka. U bent volledig flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt.

 

Nog geen luipaarden gezien in Yala National Park? Dan wordt het vroeg opstaan vandaag want de kans dat u deze prachtige dieren ziet is in de vroege ochtend het grootst. Rond half 6 wordt u opgehaald bij uw hotel (regel deze tour ter plaatse bij uw hotel). Vraag een dag van tevoren bij het hotel of ze een ontbijtpakketje voor u klaar willen maken. Stap in de jeep en ga op ontdekking door het park en zie welke dieren ook al vroeg wakker zijn vandaag. Geniet van uw meegebrachte ontbijt op het strand in het park. Pas op voor krokodillen en luipaarden! Na deze spectaculaire ochtend wordt u teruggebracht naar uw hotel en vervolgt uw reis naar Udawalawe waar u olifanten gaat spotten. Vandaag bent u ongeveer 2 uur onderweg.

 

Informatie Udawalawe:

In het Udawalawe Park gaat u olifanten spotten. Deze grote vriendelijke reuzen zijn niet te missen. Daarnaast wonen hier ook wilde buffels, herten, krokodillen en verschillende soorten watervogels. Vergeet niet een bezoek te brengen aan het Elephant Transit Home, een weeshuis waar olifanten worden opgevangen en worden voorbereid op een leven in het wild zodat ze weer voor hun eigen eten kunnen gaan zorgen. Hier dus geen ritjes op de rug of badderen met de dieren. De olifanten mogen niet teveel aan mensen gaan wennen. Met een bezoekje aan het weeshuis ondersteund u deze woudreuzen en kunnen er nog meer baby olifantjes gered worden. Rond 2 uur ’s middags is het etenstijd en krijgen de kleintjes de fles en de grotere dieren een lekkere maaltijd voorgeschoteld.

 

Overnachting in Udawalawe.

Inclusief ontbijt, privé-auto/privé-busje met chauffeur

 

Dag 4 Udawalawe - Galle

Paalvissers in Koggala

Sri Lanka-Galle-shutterstock-217413274(13)

In de ochtend kunt u nog een bezoekje brengen aan het olifantenweeshuis of een safari maken in het Udawalawe National Park. In het Udawalawe National Park is van alles te zien. Spelende aapjes, olifantenfamilie opzoek naar eten, herten en wilde buffels en de kleurrijke ijsvogel zijn te spotten in dit park. Na de dierensafari in Udawalawe of het laatste bezoekje aan de olifanten weesjes wordt u teruggebracht naar uw hotel vanwaar u vertrekt richting Galle aan de zuidkust. Sri Lanka staat bekend om de paalvissers. In het dorpje Koggala zitten de vissers al klaar voor een foto. Zittend op een stok proberen ze een visje te vangen uit de Indische Oceaan. Het is wat toeristisch maar wel erg leuk om te zien. Het levert mooie foto’s op. De vissers verwachten wel een kleine fooi voor het poseren. Hierna rijdt u door naar Galle. U bent vandaag ongeveer 3,5 uur onderweg.

 

Informatie Galle:

Op zoek naar onze Hollandse roots in Galle. Door de gunstige ligging was Galle een belangrijke handelsstad in de tijden van onze VOC-zeevaarders. Het fort wat destijds gebouwd is staat er nog steeds en is goed bewaard gebleven. De oude stad is volledig omringd door een enorme dikke muur waardoor Galle zelfs tijdens de tsunami van 2004 goed beschermd bleef. Loop door de toegangspoort en ga op ontdekking door de smalle straatjes en steegjes. Sommige straten hebben zelfs nog een Hollandse naam. Stop bij het Hollandse kerkje en waan je even terug in Nederland. Galle is een sfeervol plaatsje en staat dan ook niet voor niks op de UNESCO werelderfgoedlijst. Buiten de muren vindt u het nieuwe Galle. Een moderner stadje met winkels, restaurants en toeterende tuktuk’s. Wat een verschil!

 

Overnachting in Galle.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 5 Galle

Vroeg op vandaag maar met een hele goede reden. U gaat met een bootje de zee op en op zoek naar walvissen en dolfijnen voor de kust van Mirissa. Wie spot de eerste vin boven het water? De golven die de boot maakt vinden de dolfijnen het allerleukst. Groepjes dolfijnen spelen met elkaar en springen om de boot heen. Een bijzondere ervaring! De kans op het spotten van deze prachtige dieren is het grootst tussen december en april. U wordt daarna teruggebracht naar uw hotel.

 

Overnachting in Galle

Inclusief ontbijt, privé-auto/privé-busje met chauffeur, excursie walvissen spotten

Dag 6 Galle

Uitzicht bij het fort

Sri Lanka-Galle-historie-Holland(8) DSC_0552_kdodk7(8) Sri Lanka-Galle-shutterstock-210734875(8)

Nog niet alles gezien van het oude Galle dan heeft u daar vandaag nog genoeg tijd voor. Loop ook een stukje over de dikke muur rondom het fort. Van bovenaf heeft u een mooi uitzicht over het oude stadje aan de ene kant en de zee aan de andere kant. Zin in een dagje strand? Neem dan een tuktuk naar het tropische paradijsje Unawatuna. Wuivende palmbomen, prachtig blauw water en een heerlijk zandstrand het is hier allemaal aanwezig. Uw chauffeur neemt afscheid van u.

 

Overnachting in Galle

Inclusief ontbijt, privé-auto/privé-busje met chauffeur

Dag 7 Vertrek Galle

Na het ontbijt einde van dit arrangement.

 

Inclusief ontbijt

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

De CO2-uitstoot van uw reis wordt voor 100% gecompenseerd

Daarnaast planten wij voor iedere geboekte nacht een boom