1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Familiereis Hollandse roots

Per trein reist u langs de prachtige theetuinen. Maak een spannende jeepsafari in het Yala Nationaal Park en wandel over de stadsmuren van het prachtige plaatsje Galle. Heerlijk genieten in Sri Lanka!

Wat maakt deze reis bijzonder
Treinreis langs de theevelden
Bezoek aan het olifantenweeshuis
Walvissen en dolfijnen spotten
P1110691
Renée
Indonesië blijft voor mij een geweldig land, ook met de kinderen. Ik kan jullie helpen met de perfecte familiereis.

Per volwassene: € 1550,-

Per kind: € 1150,-

Reisduur: 16 dagen / 15 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee
  • Van dag tot dag
  • Hotels
  • Routekaart
  • Reis & prijsinfo
  • Leeftijd label
  • Offerte

Hollandse roots

Dag 1      Waikkal

Dag 2      Waikkal

Dag 3      Culturele driehoek

Dag 4      Culturele driehoek

Dag 5      Culturele driehoek

Dag 6      Kandy

Dag 7      Kandy

Dag 8      Ella

Dag 9      Ella

Dag 10    Yala National Park

Dag 11    Galle

Dag 12    Galle

Dag 13    Bentota

Dag 14    Bentota

Dag 15    Bentota

Dag 16    Vertrek Bentota

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Waikkal

Een bezoek aan het vissersplaatsje Negombo

Sri-Lanka-Negombo-strand3(8) Sri-Lanka-Negombo-klaslokaal(8) DSC01464_c87qmc(8)

U wordt bij de luchthaven opgehaald en in ongeveer 1,5 uur  naar uw hotel in Waikkal gebracht (transfer).

 

Informatie Waikkal:

Start uw rondreis door Sri Lanka met de voetjes in het zand in Waikkal. Een fijne plek om even bij te komen van de vliegreis. Vlakbij Waikkal ligt het vissersplaatsje Negombo. Leuk om daar een bezoekje te brengen aan de vismarkt en gelijk in één van de restaurantjes wat lekkers te bestellen van de menukaart. Verser kan het bijna niet! Vergeet ook niet om een kijkje te nemen in een schooltje in Negombo. Erg leuk om te zien hoe de kinderen aandachtig luisteren naar de juf of meester. Misschien is er in de pauze nog wel tijd voor de volkssport van Sri Lanka; een potje cricket op het plein. De beste periode om aan de zuid- en zuidwestkust te verblijven is van oktober tot en met april, van mei tot en met september valt er aan deze kant van het eiland veel regen.

 

Overnachting in Waikkal.

Inclusief transfer

Dag 2 Waikkal

De komende dagen heeft u de beschikking over een privé-busje met chauffeur. De chauffeur spreekt Engels. Het reizen met een privé-busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met Sri Lanka. U bent volledig flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt.

 

Hollandse roots zijn overal terug te vinden in de omgeving van Waikkal. Zo kunt u vanuit Negombo een boottocht maken over het "Dutch Canal". Dit kanaal is mede door de Hollanders aangelegd en loopt van de hoofdstad Colombo naar het plaatsje Puttalam. Advies van ons om in de ochtend of middag te gaan varen. Het kanaal loopt namelijk midden door de mangrove en rond die tijd spot u langs het water de meeste dieren. Kleurrijke ijsvogels fladderen van boom naar boom, watervogels staan langs de waterkant te wachten op een visje die voorbij zwemt en enorme varanen lopen er rond. Het is een mooi natuurgebied zo dichtbij de drukke stad Colombo.

 

Overnachting in Waikkal

Inclusief ontbijt, privé-auto/privé-busje met chauffeur

Dag 3 Waikkal – Habarana, culturele driehoek

Opgevangen babyolifantjes opzoeken in Pinnawela

DSC_0708_3a7zl8(8) DSC_0860(8) Sri Lanka-Sigiriya-leeuwenrots-zijkant(8)

Een vroege start vandaag. Op de route naar Habarana brengt u een bezoek aan de olifantjes in Pinnawela. Babyolifantjes zonder moeder worden hier opgevangen en verzorgd. Maar ook volwassen olifanten hebben een plekje in dit weeshuis. Twee keer per dag worden de olifanten gewassen en lopen ze achter elkaar door het dorp naar de rivier. Het is een grappig gezicht om die grote dieren stampvoetend door het smalle winkelstraatje van Pinnawela te zien lopen op weg naar hun dagelijkse wasbeurt. Alle olifanten weer schoon? Dan rijdt u door naar de grottempels van Dambulla, in de culturele driehoek. Beklim de 360 treden tellende trap naar de vijf grotten en ontdek binnen de tientallen gouden Boeddhabeelden en bijzondere muurschilderingen. Kijk goed om u heen en spot op de route naar boven spelende aapjes in de bomen. De top bereikt? Dan wordt u beloond met een prachtig uitzicht. Hierna rijdt u door naar Habarana waar in de middag aankomt. U bent vandaag ongeveer 7 uur onderweg.

 

Informatie Habarana, culturele driehoek:

Naast Habarana zijn ook de plaatsen Anuradhapura, Dambulla, Sigiriya en Polonnaruwa onderdeel van de culturele driehoek. Deze regio staat bekend om de ruïnes, tempels, pagodes en stoepa’s. Naast cultuur snuiven kunt u hier ook nog op safari gaan in één van de nationale parken Minneriya en Kandulla. Er is dus genoeg te zien en beleven in dit gebied.

 

Dambulla

Koning Valagam Bahu heeft ooit de bijzondere rotstempels van Dambulla laten bouwen als bedankje. Beklim de 360 treden tellende trap naar de vijf grotten en ontdek binnen de tientallen gouden Boeddhabeelden en bijzondere muurschilderingen. Kijk goed om u heen en spot op de route naar boven spelende aapjes in de bomen. De top bereikt? Dan wordt u beloond met een prachtig uitzicht. Neem de tijd om een aantal grotten te bezoeken. Het is best mysterieus om ineens een enorme gouden boeddha te zien schitteren door de paar zonnestralen die naar binnen schijnen.

 

Polonnaruwa

Polonnaruwa was ooit de hoofdstad van Sri Lanka. De stad staat vol met goed bewaarde ruïnes, pagodes en enorme Boeddhabeelden. Het zijn misschien wel de mooiste ruïnes van Sri Lanka. Het is dan ook niet voor niks dat dit tempelcomplex op de UNESCO werelderfgoedlijst staat.  Lang geleden heersten koningen in deze stad maar in de tussentijd zijn de aapjes de baas. In en rondom de ruïnes houden de, af en toe brutale, aapjes de wacht. Verken deze mooie stad op de fiets of met de auto.

 

Sigirya

Er wonen geen leeuwen in Sri Lanka maar er is wel een leeuwenrots. De enorme rots van 200m hoogte doemt op vanuit de omliggende jungle. Hij valt ook meteen op tussen al dat groen. Waaraan dankt deze rots dan zijn naam? Aan de twee stenen klauwen aan de voet van de rots. Het uitzicht vanaf de top is fantastisch, maar om dat te kunnen zien moet u eerst een pittige klim naar boven maken. De weg omhoog begint met 430 treden met af en toe een platform om even te rusten. Ons advies is om de klim ’s ochtends vroeg of aan het einde van de middag te maken zodat het wat koeler is. U krijgt het waarschijnlijk al warm genoeg van de klim naar boven. Stop onderweg nog even bij de Cobrarots die vol staat met geel-rode fresco’s (rotstekeningen) voordat u aankomt op de top. Even bijkomen! Lang geleden stond hier een paleis van Koning Kasyapa. Daar is niet veel meer van over maar het uitzicht maakt alles goed. Regent het dan kunt u de klim beter niet maken want de treden kunnen dan erg glad zijn.

 

Nationale parken Minneriya, Kaudulla en Hurulu

Ga op olifantensafari in één van deze nationale parken en spot deze grote vriendelijke reuzen in het wild. In de periode juni tot oktober kunt u het beste Minneriya N.P. bezoeken en de beste tijd voor een bezoek aan Kaudulla is in de maanden juli tot december. Uw chauffeur zet u af bij de ingang waar u een jeep huurt voor een 3 uur durende safari door het park. Beide parken staan bekend om de olifanten maar er leven daarnaast nog veel meer dieren zoals apen, herten, wilde zwijnen en luipaarden. Met een beetje geluk zit u deze prachtige dieren tijdens de jeeptocht. De gids zal er alles aan doen om de dieren te spotten tussen de begroeiing. In de regentijd trekken de olifanten richting het Hurulu Ecopark waar het in die periode wat droger is. Hier is dan ook meer eten voor ze te vinden. In de maanden januari tot en met mei kunt u dus het beste een bezoek brengen aan dit park. De kans is heel groot dat u in één van deze parken olifanten gaat zien. Het is een hele bijzondere ervaring om een moeder met kind voorbij te zien sjokken door de jungle.

 

Overnachting in Habarana, culturele driehoek.

Inclusief ontbijt, privé-auto/privé-busje met chauffeur

Dag 4 Habarana, culturele driehoek

De hele dag op stap in de culturele driehoek. De te bezoeken plaatsen hebben wij hierboven beschreven. Uw chauffeur brengt u in een logische volgorde naar alle bezienswaardigheden. Wederom genieten vandaag!

 

Overnachting in Habarana, culturele driehoek.

Inclusief ontbijt, privé-auto/privé-busje met chauffeur

Dag 5 Habarana, culturele driehoek

Op de trappers door de koningsstad Polonnaruwa. Kies een mooie fiets uit en ga terug in de tijd. Polonnaruwa staat vol met ruïnes, pagodes en enorme Boeddhabeelden. Het zijn de mooiste ruïnes van Sri Lanka. Het is dan ook niet voor niks dat dit tempelcomplex op de UNESCO werelderfgoedlijst staat.  Lang geleden heersten koningen in deze stad maar in de tussentijd zijn de aapjes de baas. In en rondom de ruïnes houden de, af en toe brutale, aapjes de wacht. Er zijn fietsen te huur voor alle leeftijden en voor de allerkleinsten zijn er kinderzitjes aanwezig. Omdat de bezienswaardigheden wat uit elkaar liggen bent u zeker 4 á 5 uur onderweg vandaag, afhankelijk van de fietssnelheid. Uw chauffeur brengt u daarna terug naar uw hotel.

 

Overnachting in Habarana, culturele driehoek.

Inclusief ontbijt, privé-auto/privé-busje met chauffeur, fietshuur

Dag 6 Habarana, culturele driehoek - Kandy

Leren over wat er groeit en bloeit in Sri Lanka

Sri-Lanka-Kandy-tempelvandetand-buddhabeeld(8) Sri-Lanka-Kandy-Perahera3(17)

Het is tijd geworden om de culturele driehoek te verlaten en door te reizen naar Kandy. Heeft u de grotten bij Dambulla nog niet bezocht? Dan is daar vandaag voldoende tijd voor, dus waag de klim omhoog en spot brutale aapjes op weg naar de vijf grottentempels. Een leuke stop onderweg naar Kandy is de kruidentuin in het plaatsje Matale. Altijd al willen weten waar chocolade van gemaakt wordt? En waar komt een kaneelstokje eigenlijk vandaan? U komt er hier achter. Ga mee met de rondleiding van een uur en leer meer over alles wat hier groeit en bloeit zoals. koffie, cacao, kaneel, nootmuskaat en alöe-vera. In het winkeltje kunt u wat lekkere kruiden meenemen om thuis een keer zelf de curry te maken die u in Sri Lanka zo lekker vond. De entree tot de kruidentuin is gratis. Na deze kruidige stop vervolgt u de reis naar koningsstad Kandy. De weg slingert omhoog en de groene theetuinen doemen op aan de horizon. U bent ongeveer 3,5 uur onderweg vandaag.

 

Informatie Kandy:

Kandy is het culturele hart van Sri Lanka. Met als belangrijkste hoogtepunt de Temple of the Tooth, inderdaad de tempel van de tand. Hier wordt namelijk een relikwie van de tand van Boeddha bewaard. Voor boeddhisten dus een hele belangrijke plaats waar zij minstens één keer in hun leven naartoe moeten. Ze brengen lotusbloemen als offer dus de tempel is vaak prachtig versierd met lotusbloemen in alle kleuren van de regenboog. De tand krijgt u niet te zien maar wel de met goud beklede stupa waarin het relikwie wordt bewaard. Bijzonder om te zien! Kandy is een sfeervolle koloniale stad met kleine straatjes, toeterende tuktuk’s en de mooiste sari’s van Sri Lanka. Bent u de eerste week van augustus in Kandy? Dan heeft u geluk want dan is het Perahera festival aan de gang. Eén van de kleurrijkste boeddhistische feesten ter wereld. Olifanten paraderen door de straten vrolijk versierd met lichtjes en prachtige kleden.

 

Overnachting in Kandy.

Inclusief ontbijt, privé-auto/privé-busje met chauffeur

Dag 7 Kandy

Gisteren nog niet naar de Temple of the Tooth geweest? Ga dan bij schemering naar de tempel waar monniken druk zijn met rituelen en offers brengen. Tijdens de culturele show wordt er flink op de trommels geslagen en dansen de mannen in het rond. Het lijken wel acrobaten. Ineens lopen de mannen over hete kolen en vliegt het vuur je om de oren als de vuurspuwers hun kunstjes vertonen. Een spectaculaire afsluiting van de dag!

 

Overnachting in Kandy.

Inclusief ontbijt, privé-auto/privé-busje met chauffeur

Dag 8 Kandy - Ella

Groene theevelden bewonderen vanuit de trein

Sri Lanka-Ella-trein-brug(8) Sri-Lanka-Ella-plukkende-vrouw(8) Sri-Lanka-Ella-natuur3(8)

Uw chauffeur brengt u naar het treinstation en u gaat aan boord van de trein naar Ella. Eén van de mooiste treinreizen van Sri Lanka staat op het programma vandaag. Groene theevelden, kleine dorpjes en brede valleien ziet u door het raam. Met een beetje geluk ziet u vanuit de trein de theeplukkers op de velden de beste blaadjes plukken voor de beroemde Ceylon thee. Op de verschillende stations onderweg worden snacks, fruit en drankjes verkocht. Na ongeveer 6 uur hobbelen komt u aan in Ella. Uw chauffeur staat u daar al op te wachten. Welkom in de theetuin van Sri Lanka!

 

Informatie Ella:

Een relaxt klein dorpje midden tussen de groene heuvels en theeplantages, dat is Ella. Het is een fijne plek om een paar dagen te verblijven en één van onze favorieten. Het is een plek waar u lekker actief bezig kunt zijn maar ook kunt genieten van de rust en ruimte. In het stadje is niet veel te doen. Er zijn een aantal winkeltjes, restaurants en bars te vinden en door de hoofdstraat rijden de welbekende tuktuk’s. Ella ligt in hoger gelegen gebied daardoor is het hier wat koeler. Vergeet dus niet om wat warms mee te nemen.

 

Overnachting in Ella.

Inclusief ontbijt, privé-auto/privé-busje met chauffeur, treinreis

Dag 9 Ella

Struin vandaag door het dorpje en langs de theeplantages. De pluksters zijn alweer druk aan het werk en kiezen de mooiste blaadjes uit waar de bekende Ceylon thee van gemaakt wordt. Zin in wat actievers vandaag? Wandel dan naar Little Adam’s Peak. De wandeling is goed te doen, ook voor kinderen. U wandelt dwars door de theevelden en klimt langzaam omhoog naar de top. Volg aan het einde van het pad de paar steile traptreden omhoog en u wordt beloond met een fantastisch uitzicht. Bij helder weer ziet u de prachtige omgeving aan uw voeten liggen. Het was de moeite meer dan waard. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.

 

Overnachting in Ella.

Inclusief ontbijt, privé-auto/privé-busje met chauffeur

Dag 10 Ella - Tissamaharama

Een rit langs kleurrijke stalletjes met fruit

DSC_0324_us2bju(13)

U rijdt naar Tissamaharama. Langs de weg staan stalletjes waar u van alles kunt kopen. Kleurrijk fruit wat bij ons in Nederland niet aan de bomen groeit. Probeer eens de exotische mangosteen, de roze dragonfruit of stinkende maar lekkere durian. Stop ook even bij de watervallen Ravana en Diyaluma. Het water klettert naar beneden en de druppels water zorgen voor wat verkoeling. Een perfecte lunchstop. U bent vandaag ongeveer 2,5 uur onderweg.

 

Informatie Tissamaharama:

De naam is bijna niet uit te spreken, gelukkig wordt deze plaats ook wel Tissa genoemd. Vroeger woonden hier koningen en prinsessen. Nu is het de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Yala National Park en het Bundala National Park.

 

Overnachting in Tissamaharama.

Inclusief ontbijt, privé-auto/privé-busje met chauffeur

Dag 11 Tissamaharama - Galle

Nog geen luipaarden gezien in Yala National Park? Dan wordt het vroeg opstaan vandaag want de kans dat u deze prachtige dieren ziet is in de vroege ochtend het grootst. Rond half 6 wordt u opgehaald bij uw hotel (regel deze tour ter plaatse bij uw hotel). Vraag een dag van tevoren bij het hotel of ze een ontbijtpakketje voor u klaar willen maken. Stap in de jeep en ga op ontdekking door het park en zie welke dieren ook al vroeg wakker zijn vandaag. Geniet van uw meegebrachte ontbijt op het strand in het park. Pas op voor krokodillen en luipaarden! Na deze spectaculaire ochtend wordt u teruggebracht naar uw hotel en vervolgt uw reis richting Galle. Op het zuidelijkste puntje van Sri Lanka, Dondra Head, staat de hoogste vuurtoren van het land. Klim naar boven en geniet van het fantastische uitzicht. Weer naar beneden en even relaxen tussen de wuivende palmbomen met de voetjes in het zand voordat de reis weer verder gaat. Sri Lanka staat bekend om de paalvissers. In het dorpje Koggala zitten de vissers al klaar voor een foto. Zittend op een stok proberen ze een visje te vangen uit de Indische Oceaan. Het is wat toeristisch maar wel erg leuk om te zien. Het levert mooie foto’s op. De vissers verwachten wel een kleine fooi voor het poseren. Hierna rijdt u door naar Galle. U bent vandaag ongeveer 8 uur onderweg (inclusief de ochtendsafari).

 

Informatie Galle:

Op zoek naar onze Hollandse roots in Galle. Door de gunstige ligging was Galle een belangrijke handelsstad in de tijden van onze VOC-zeevaarders. Het fort wat destijds gebouwd is staat er nog steeds en is goed bewaard gebleven. De oude stad is volledig omringd door een enorme dikke muur waardoor Galle zelfs tijdens de tsunami van 2004 goed beschermd bleef. Loop door de toegangspoort en ga op ontdekking door de smalle straatjes en steegjes. Sommige straten hebben zelfs nog een Hollandse naam. Stop bij het Hollandse kerkje en waan je even terug in Nederland. Galle is een sfeervol plaatsje en staat dan ook niet voor niks op de UNESCO werelderfgoedlijst. Buiten de muren vindt u het nieuwe Galle. Een moderner stadje met winkels, restaurants en toeterende tuktuk’s. Wat een verschil!

 

Overnachting in Galle.

Inclusief ontbijt, privé-auto/privé-busje met chauffeur

Dag 12 Galle

Walvissen en dolfijnen spotten vanaf de boot!

DSC_0598_7pcbyb(8) DSC03001_ctc5i4(8) Sri Lanka-Galle-historie-Holland(8)

Vroeg op vandaag maar met een hele goede reden. U gaat met een bootje de zee op en op zoek naar walvissen en dolfijnen voor de kust van Mirissa. Wie spot de eerste vin boven het water? De golven die de boot maakt vinden de dolfijnen het allerleukst. Groepjes dolfijnen spelen met elkaar en springen om de boot heen. Een bijzondere ervaring! De kans op het spotten van deze prachtige dieren is het grootst tussen december en april.

 

Nog niet alles gezien van het oude Galle dan heeft u daar vandaag nog genoeg tijd voor. Loop ook een stukje over de dikke muur rondom het fort. Van bovenaf heeft u een mooi uitzicht over het oude stadje aan de ene kant en de zee aan de andere kant. Zin in een dagje strand? Neem dan een tuktuk naar het tropische paradijsje Unawatuna. Wuivende palmbomen, prachtig blauw water en een heerlijk zandstrand het is hier allemaal aanwezig.

 

Overnachting in Galle.

Inclusief ontbijt, privé-auto/privé-busje met chauffeur

Dag 13 Galle - Bentota

Onderweg naar Bentota zijn er een aantal leuke stops om te maken. Het plaatsje Ambalangoda staat bekend om de kleurrijke houten maskers die hier met de hand worden gemaakt. Bezoek het museum en ontdek de meest angstaanjagende gezichten, dit zijn de duivelmaskers. Gelukkig worden er ook lachende maskers gemaakt. De maskers worden in Sri Lanka gebruikt bij verschillende ceremonies en optredens. Nog genoeg ruimte over in de koffer? Kies dan een mooi masker uit in de souvenirwinkel. Net voor Bentota ligt het plaatsje Kosgoda waar schildpadjes worden opgevangen. Het is een bijzonder project en zij doen er alles aan om de 5 soorten schildpadden die hier voorkomen te beschermen. Zodra de kleine beestjes uit hun ei zijn gekropen worden ze verzorgd en uiteindelijk weer teruggezet in zee. U bent ongeveer 2 uur onderweg vandaag.

 

Informatie Bentota:

Even bijkomen op een breed zandstrand, dat kan perfect in Bentota. Gelegen tussen de Indische oceaan en de Bentota Gangarrivier trekt het plaatsje zowel locals als toeristen. Er is hier van alles te doen in en op het water. Daarnaast is er genoeg keus aan winkels en restaurants. Alle indrukken verwerken die u heeft opgedaan tijdens uw rondreis met de voetjes in het zand. Genieten! De beste periode voor een verblijf aan deze kust is van oktober tot en met april. Buiten deze maanden valt er veel regen. Dan kunt u beter aan de oostkust verblijven.

 

Overnachting in Bentota.

Inclusief ontbijt, privé-auto/privé-busje met chauffeur

Dag 14 Bentota

SriLanka-Kalutara-VerlatenstrandvanKalutara.jpg(13)

Zin in wat actievers dan chillen op het strand? Er worden langs de kust van Bentota verschillende activiteiten op het water aangeboden. Van kanoën tot waterskiën en van een ritje op een bananenboot tot bodyboarden, het kan allemaal. Snorkelen kan perfect wat verder van de kust vandaan. Regel ter plaatse een bootexcursie en ga op ontdekking onder water.

 

Overnachting in Bentota.

Inclusief ontbijt, privé-auto/privé-busje met chauffeur

Dag 15 Bentota

Tip voor vandaag!

Iets ten zuiden van Bentota ligt het dorpje Ballapitiya. De toegangspoort tot het moerasgebied Madu Ganga Wetland waar u een boottochtje kunt gaan maken. In dit prachtige gebied liggen 64 mangrove eilandjes van heel klein met 1 huisje tot wat groter met een tempel. Krokodillen liggen langs de kant van de rivier te zonnen terwijl een watervogel op de uitkijk staat. Langs de rivier wonen families die leven van o.a. de visvangst en kaneelverkoop. Altijd al willen weten waar dat kaneelstokje toch vandaan komt? Het wordt allemaal duidelijk als u aanmeert bij één van de eilandjes. Hongerige visjes knabbelen graag aan voeten bij één van de Fish Therapy Farms. Het is even wennen dat geknabbel maar je krijgt er heerlijke zachte voeten van. Regel deze bootexcursie ter plaatse bij uw hotel.

 

Overnachting in Bentota.

Inclusief ontbijt, privé-auto/privé-busje met chauffeur

Dag 16 Vertrek Bentota

In 2 uur rijdt u langs de kust naar de luchthaven nabij Colombo. U neemt afscheid van uw chauffeur.

 

Inclusief ontbijt

 

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

De CO2-uitstoot van uw reis wordt voor 100% gecompenseerd

Daarnaast planten wij voor iedere geboekte nacht een boom