1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
Reisadvies op maat
Bel ons of kom langs, maak een afspraak
Vraag vrijblijvend een offerte aan
ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds
terug naar het overzicht

Familiereis Paradijselijk Maleisië en Sumatra

Oog in oog staan met een orang-oetan en een douche krijgen van een olifant. Een reis vol bijzondere ervaringen die eindigt onder een palmboom op het prachtige strand van Langkawi.

Wat maakt deze reis bijzonder
Olifanten wassen
Kanoën op het Tobameer
Strandpret op Langkawi
Renee3
Renée
Indonesië blijft voor mij een geweldig land, ook met de kinderen. Ik kan je helpen met de perfecte familiereis!

Per volwassene: € 1350,-

Per kind: € 1200,-

Reisduur: 19 dagen / 18 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee
  • Van dag tot dag
  • Hotels
  • Routekaart
  • Reis & prijsinfo
  • Leeftijd label
  • Offerte

Paradijselijk Maleisië en Sumatra

Sumatra

Dag 1   Aankomst Medan

Dag 2   Tangkahan

Dag 3   Tangkahan

Dag 4   Tangkahan

Dag 5   Bukit Lawang

Dag 6   Bukit Lawang

Dag 7   Bukit Lawang

Dag 8   Brastagi

Dag 9   Tobameer

Dag 10 Tobameer

Dag 11  Tobameer

West-Maleisië

Dag 12  Kuala Lumpur

Dag 13  Kuala Lumpur

Dag 14  Langkawi

Dag 15  Langkawi

Dag 16  Langkawi

Dag 17  Langkawi

Dag 18  Langkawi

Dag 19  Vertrek Langkawi

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Medan

Sumatra-Medan-allerlei verkeer

Welkom op Sumatra! Jullie worden op de luchthaven van Medan opgewacht door jullie chauffeur en naar het hotel gebracht.

Informatie Medan:

Hebben jullie nog energie over na deze lange vlucht? Dan kunnen jullie het centrum van Medan vandaag vast verkennen.

Medan zelf is niet echt een mooie stad, maar in het oude centrum zijn toch nog een aantal koloniale gebouwen te vinden.

 

Overnachting in Medan.

Inclusief transfer

Dag 2 Medan - Tangkahan

583ba946-4f89-450d-9daa-0112bd1f80a9

Maak jullie klaar voor een hobbelige rit naar de volgende bestemming, namelijk Tangkahan. Alweer zo'n plek om je op te verheugen!

 

Informatie Tangkahan:
Tangkahan is een puur en ongerept junglegebied. Hier zijn jullie écht ver van de bewoonde wereld. Om je heen hoor je alleen de geluiden van de jungle, puur genieten! In dit deel van het Gunung Leuser National Park leven veel apensoorten, maar de kans dat jullie hier een wilde Orang-Oetang zien is heel klein. Tijdens een trekking door de jungle zullen jullie waarschijnlijk wel gibbons, thomas leaf monkeys en makaken tegenkomen. Ook zeker de moeite waard dus.

 

Overnachting in Tangkahan.

Inclusief ontbijt en transfer

Dag 3 Tangkahan

Tangkahan-Olifanten-Wassen-1 Indonesie-Sumatra-Tangkahan-82194564

Maak je klaar voor twee hele leuke activiteiten. Jullie gaan namelijk olifanten wassen en tuben! De dikhuiden hier zijn eigenlijk werkolifanten (om bijvoorbeeld boomstammen te verplaatsen en om de omliggende dorpen voor wilde olifanten te beschermen). Ze vinden badderen na een lange werkdag heerlijk. Jullie gaan vandaag met de verzorger van de olifanten op pad om te helpen. Terwijl de olifanten heerlijk liggen te ontspannen in het water, pakken jullie een borstel en maken de vriendelijke dieren lekker schoon. Als bedankje geven ze jullie na afloop graag een douche met hun slurf. Douchen met een olifant, dat is toch fantastisch?

 

Zwemkleding aan en gaan met die banaan. Dobberend in de autoband zakken jullie de rivier af. Naar de waterval waar een lekkere picknicklunch op jullie staat te wachten.

Het is een rustige rivier, jullie zullen dus niet snel omkiepen. Ga vooral relaxen en genieten van de natuur om jullie heen.

 

Overnachting in Tangkahan.
Inclusief ontbijt, olifanten wassen en tuben

Dag 4 Tangkahan

De hangbrug in Tangkahan brengt u naar uw verblijf. Mensen zoeken verkoeling bij een waterval in de Jungle van Tangkahan Indonesie-Sumatra-Tangkahan-Orang-oetan-spotten

Ontdek de echte jungle van Tangkahan. Samen met een gids gaan jullie ongeveer 2,5 uur wandelen door de jungle, want naast olifanten is er nog veel meer te zien hier. Mooie vlinders, gibbons, makaken en soms een orang-oetan. Met een beetje geluk spotten jullie ze allemaal. Ook vind je hier in de jungle hele bijzondere bloemen en planten. De lokale inwoners gebruiken veel planten voor bepaalde kwaaltjes. De gids kan jullie hier veel meer over vertellen.

 

Overnachting in Tangkahan.
Inclusief ontbijt en trektocht door de jungle

Dag 5 Tangkahan - Bukit Lawang

Indonesie-sumatra-bukit-lawang-kajak-in-mooie-omgeving

Op naar een ander hoogtepunt: de orang-oetans in Bukit Lawang. Het is ongeveer 4 uur rijden, of beter gezegd: hobbelen. Vanwege de slechte weg reizen jullie per 4x4 jeep met chauffeur.

 

Informatie Bukit Lawang:

Bukit Lawang ligt aan de Bohorok-rivier, in het Gunung Leuser National Park. Deze spectaculaire jungle is een van de laatste plekken in Azië waar je de orang-oetangs nog in het wild kunt spotten. Hoe gaaf is dat?! Dit wordt echt een ervaring om nooit meer te vergeten!

 

Overnachting in Bukit Lawang.
Inclusief ontbijt en transfer per jeep

Dag 6 Bukit Lawang

Indonesie-bukit-lawang-lunch-voor-apen Indonesie-bukit-lawang-kinderen-voeren-orang-oetan

Vroeg uit de veren, want de orang-oetans doen dat ook! Als jullie ze willen spotten is het slim om vroeg naar het Gunung Leuser National Park te gaan want in de ochtend zijn de orang-oetans het actiefst.

 

De gids neemt jullie mee naar de beste plekken in de dichtbegroeide jungle. Hier spotten jullie ze vast wel! Wisten jullie trouwens dat als een orang-oetan zijn armen spreidt, hij wel tot 230 centimeter breed is! Handig bij het klimmen en vruchten plukken.

 

Naast de orang-oetans gaan jullie ook genoeg kleurrijke bloemen, planten en vogels spotten. Genoeg te zien in het Gunung Leuser National Park. De trekking duurt ongeveer 3 uur.

 

Overnachting in Bukit Lawang.
Inclusief ontbijt en trektocht naar de orang-oetans

Dag 7 Bukit Lawang

Indonesie-Bukit-Lawang-Becak Indonesie-bukit-lawang-gezin-aan-boom_1_439352 Indonesie-sumatra-bukit-lawang-meisje-bij-familie-opbezoek

Jullie gaan het lokale leven van Bukit Lawang leren kennen. Bij jullie hotel worden jullie opgehaald door een typisch Indonesisch vervoersmiddel, een Becak, dit is een fietstaxi.

 

De chauffeur neemt jullie mee naar de mooiste en leukste plekken in Bukit Lawang, daar waar de locals ook heen gaan.

Weten jullie hoe rubber wordt gemaakt? Dit gaan jullie leren als jullie stoppen bij een rubberplantage. Ook stop je bij rijstvelden om te weten te komen hoe rijst groeit.

 

De vele kruiden die wij in Nederland gebruiken, groeien hier gewoon in de tuin. Zoals gember, kruidnagel en kardemom, maar ook medicinale kruiden vind je hier.

 

Na een verfrissende slok water uit een verse kokosnoot is het tijd om aan tafel te schuiven bij een lokale familie. Geniet van de geuren en kleuren op jullie bord die de vrouw des huizes heeft klaargemaakt.

 

Overnachting in Bukit Lawang.
Inclusief ontbijt en tour per becak

Dag 8 Bukit Lawang - Brastagi

Indonesie-brastagi-zadeldakhuis_1_116831 Indonesie-BRASTAGI-kids-bij-waterval Indonesie-Sumatra-Brastagi-markt4_1_392449

Vandaag hebben jullie een lange rit op het menu staan. In ongeveer 7 uur rijden jullie naar het in de Karo-hooglanden gelegen Brastagi.

 

Informatie Brastagi:

Het hooggelegen Brastagi ligt middenin het Batak gebied, met de opvallende huizen met zadeldak. Als je in dit gebied aankomt, zul je de vulkanen Sibayak en Sinabung direct zien liggen.

Brastagi is meestal een doorgangsplaats in jullie reis, maar als je de tijd hebt is er nog genoeg te doen.

 

Overnachting in Brastagi.
Inclusief ontbijt en privé-busje met chauffeur

Dag 9 Brastagi – Tobameer

Indonesie-Sumatra-Tobameer-daken Indonesie-Sumatra-Tobameer-Batakhuizen-Samosir4_3

Een lange rit voor de boeg. Gelukkig kunnen jullie gaan genieten van de omgeving en de traditionele Karo-Batakdorpjes. Een verfrissende stop onderweg is de Si Piso Piso-waterval. Van120 meter hoogte klettert het water naar beneden. Via een kronkelpaatje kunnen jullie naar beneden en naar het punt waar het water de grond raakt. Wat geweldig.

 

Bij de haven stappen jullie op de boot naar het eiland Samosir.

 

Informatie Tobameer, Samosir:

De komende dagen verblijven jullie op het gemoedelijke Samosir. Dit eiland ligt in het Tobameer. Samosir is de perfecte plek om even lekker samen bij te komen en activiteiten te ondernemen. Van oorsprong is Samosir het leefgebied van de Bataks. Verspreid over het eiland staan nog authentieke huizen met zadelvormige daken, versierd met prachtig houtsnijwerk. Ontzettend leuk om te zien!

 

Overnachting op het eiland Samosir.
Inclusief ontbijt, ferry-overtocht en privé-busje met chauffeur

Dag 10 Tobameer

Indonesie-tobameer-schoolkindjes Indonesie-kinderen-zwemmen-tobameer Indonesie-Sumatra-tobameer-dorpskindjes

Ga er vandaag lekker op uit! Op het eiland Samosir is genoeg te zien en te doen.

Zijn jullie benieuwd naar de Batak cultuur? Ga dan naar de Batak dorpen, waar je in de omgeving ook prachtig kunt wandelen. Vinden jullie het leuk om zelf actief bezig te zijn? Maak dan een wandeling naar de het panoramapunt van het Tobameer en maak een leuke gezinsfoto.
Ook erg leuk om te doen is het huren van een fiets. Spring op de trappers en ontdek de prachtige natuur van dit eiland op jullie eigen tempo! Voor de waterratten is het huren van een kano een echte aanrader.

 

Overnachting op het eiland Samosir.
Inclusief ontbijt en privé-busje met chauffeur

Dag 11 Tobameer

Sumatra-Tobameer-vrouwwassen_2_198523 Tobameer_sumatra Indonesie-Sumatra-Tobameer-huizenlangsdekanten_1_203690

Het Tobameer kun je natuurlijk het beste ontdekken vanaf het water. Wij vinden het een aanrader om een kano te huren, het water is rustig en je komt op plekken waar niemand anders komt.

 

Overnachting op het eiland Samosir.
Inclusief ontbijt en privé-busje met chauffeur

Dag 12 Tobameer – Kuala Lumpur

Aziatische drukte en moderne wolkenkrabbers bij elkaar

KualaLumpur-twintowers-overview Maleisie-KualaLumpur-colonialbluehouse

Tijd om afscheid te nemen van het Tobameer. Jullie gaan vandaag met de ferry terug naar het vasteland en daarna door naar de luchthaven van Medan. Hier vliegt u naar Kuala Lumpur, Maleisië. 

Bij de luchthaven van Kuala Lumpur worden jullie door onze vertegenwoordiger opgewacht en naar het hotel in Kuala Lumpur gebracht.

 

Informatie Kuala Lumpur:

Kuala Lumpur wordt in de volksmond ook wel KL genoemd. De stad is een mix van typisch Aziatische drukte en moderne wolkenkrabbers en shopping malls. De Petronas Twin Towers domineren de skyline van Kuala Lumpur. Jullie kunnen naar de top van deze toren! Of naar het naastgelegen mooie KLCC Park waar jullie heerlijk in de schaduw rond kunnen wandelen. 

 

Overnachting in Kuala Lumpur. 
Inclusief ontbijt, ferry-overtocht, busje met chauffeur, vlucht en transfer

Dag 13 Kuala Lumpur

Maleisie-KualaLumpur-park_2 Aapje bij Batu Caves in Kuala Lumpur Azie-West-Maleisie-Kuala-Lumpur-Sultan-Abdul-Samad-Building-family

Jullie kunnen vandaag met het hele gezin op eigen houtje Kuala Lumpur gaan ontdekken.

Leuk is om te gaan picknicken. Dit kan perfect aan het meer in de Lake Gardens, het grootste park van Kuala Lumpur. Hier vind je ook het grootste vogelpark ter wereld met wel 5000 vogelsoorten!

 

Overnachting in Kuala Lumpur.

Inclusief ontbijt

Dag 14 Kuala Lumpur - Langkawi

Lekker relaxen aan het strand op Langkawi

Jullie worden van het hotel naar de luchthaven van Subang gebracht. Jullie vliegen naar tropisch Langkawi.

 

Informatie Langkawi:

Laat het paradijs maar komen. Langkawi is een archipel dat bestaat uit 99 eilanden met 5 verborgen eilandjes die pas zichtbaar worden met eb. Op dit tropische paradijsje kunnen jullie met het hele gezin genieten van verlaten stranden, kristalhelder water, bosrijke bergtoppen, heerlijk eten en echt even quality time pakken. Wie wil dat nou niet?

 

Overnachting op Langkawi. 
Inclusief ontbijt, transfers en vlucht

Dag 15 - 18 Langkawi

Langkawi-Kuahjettyeagle11 Azie-jongetje-varen-over-zee_1_439517 Azie-snorkelen-vissen-family-kinderen

Jullie verblijven op Langkawi. Hier is genoeg te doen, wij hebben een paar leuke excursietips voor jullie.

 

Snorkelen bij Pulau Payar:
Kleurrijk koraal, vele vissen en de ongevaarlijke rif-haai kun je hier tegenkomen als je het water induikt. Tussen de middag is het tijd voor een lunch op het strand.

Boottocht mangrove en adelaars voeren:
Stap aan boord en vaar door de mangrovebossen van Langkawi. Ontdek verborgen grotten, zie kleurrijke bloemen, watervogels en andere dieren. In de Gea Kelawar grot zien jullie vele vleermuizen op de kop hangen, zij zijn lekker aan het slapen tot het buiten donker wordt.

 

Jullie gaan ook naar een fish farm. Hier leren jullie hoe verschillende vissoorten worden gekweekt. Heel leuk is hier het voeren van de adelaars. Er wordt wat vlees in het water gegooid en de adelaars duiken er gelijk op af.

Hierna varen jullie verder door het Kilim Geoforest Park. Overal om je heen zie je enorme kakstenen rotsformaties. Heel cool om te zien. 

 

Sunset diner cruise:
Lekker met het hele gezin een hapje en een drankje nemen terwijl jullie varen en kunnen genieten van de ondergaande zon. Jullie varen langs de kust en de eilandjes rondom Langkawi. Als het anker wordt uitgegooid kunnen jullie even het koele water induiken.


Er wordt een heerlijk barbecue diner voor jullie klaargemaakt op het dek. Geniet van een lekker wijntje, biertje, cocktail of softdrink want dit is inbegrepen, net als het eten. Fijne avond.

Willen jullie één of meerdere van deze excursies gaan doen in Langkawi? Dit kan bij ons bijgeboekt worden, we horen het graag.

 

Overnachting op Langkawi.
Inclusief ontbijten

Dag 19 Vertrek Langkawi

Maleisie_langkawi-blauwe-boot-op-strand

Helaas is er een einde gekomen aan deze reis.

 

Overnachtingen op Langkawi.
Inclusief ontbijten

 

Deze reis is geheel naar wens aan te passen. Willen jullie langer van Maleisië genieten? Dat kan natuurlijk ook. Onze Maleisië specialist helpt jullie graag.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

De CO2-uitstoot van uw reis wordt voor 100% gecompenseerd

Daarnaast planten wij voor iedere geboekte nacht een boom