1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
Reisadvies op maat
Bel ons of kom langs, maak een afspraak
Vraag vrijblijvend een offerte aan
ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds
terug naar het overzicht

Familiereis Neusapen, vliegers en bounty strand

Een beetje boel van beide delen van Maleisië. Ga als Freek Vonk neusapen en orang-oetans spotten in Sarawak op Borneo, kajak door de jungle en ontmoet een lokale stam. In West-Maleisië vliegen jullie met lokale kinderen, gaan jullie op de trappers over het platteland en is het heerlijk vertoeven op de witte zandstranden van bounty-eiland Perhentian. 

Wat maakt deze reis bijzonder
Neusapen en orang-oetans spotten
Kajakken door de jungle
Snorkelen met kleurrijke vissen
Lara-Indonesie-draai
Lara
Maleisië is zo divers en er is onwijs veel te beleven voor het hele gezin. Ik vertel het jullie graag!

Per volwassene: € 1700,-

Per kind: € 1550,-

Reisduur: 19 dagen / 18 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee
  • Van dag tot dag
  • Hotels
  • Routekaart
  • Reis & prijsinfo
  • Leeftijd label
  • Offerte

Neusapen, vliegers en bounty strand

Borneo, Sarawak:

Dag  1    Aankomst Kuala Lumpur

Dag  2    Kuala Lumpur

Dag  3    Kuching

Dag  4    Kuching

Dag  5    Bako Nationaal Park

Dag  6    Kuching

Dag  7    Batang  Ai

Dag  8    Batang Ai

Dag  9    Kuching

West-Maleisië:

Dag 10   Pasir Belanda
Dag 11   Pasir Belanda

Dag 12   Pasir Belanda

Dag 13   Perhentian

Dag 14   Perhentian

Dag 15   Perhentian

Dag 16   Perhentian

Dag 17   Melaka

Dag 18   Melaka

Dag 19   Vertrek Melaka

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Kuala Lumpur

 Maleisie-KualaLumpur-cityview20.jpg Maleisie-kuala-Lumpur-vader-en-zoon kuala-lumpur-kinderen-2

Welkom in Kuala Lumpur! Vanaf de luchthaven worden jullie gelijk naar jullie hotel in Kuala Lumpur gebracht.

 

Informatie Kuala Lumpur:

Kuala Lumpur wordt in de volksmond ook wel KL genoemd. De stad is een mix van typisch Aziatische drukte en moderne wolkenkrabbers en shopping malls. De Petronas Twin Towers domineren de skyline van Kuala Lumpur. Jullie kunnen naar de top van deze toren! Of naar het naastgelegen mooie KLCC Park waar jullie heerlijk in de schaduw rond kunnen wandelen.

 

Overnachting in Kuala Lumpur.

Inclusief transfer

Dag 2 Kuala Lumpur

Maleisie-kualalumpur-batu-caves Maleisie_kualalumpur_olifantje_1_419516 Sunway_Lagoon-kuala lumpur

Kuala Lumpur is een stad waar genoeg te doen is voor jong en oud. Wij hebben wat leuke excursietips:

Ga bijvoorbeeld het platteland op en de bekende Batu Caves in met meerdere Hindoetempels waar het zonlicht precies op schijnt. Of ontmoet de Maleisische olifant in het Kuala Gandah opvangcentrum, het is heel bijzonder om deze prachtige dieren van zo dichtbij te zien.

Een dagje waterpret doet het ook altijd goed. Wij weten een heel leuk waterpark met veel verschillende spectaculaire glijbanen, een waterspeeltuin, een surfstrand en verschillende zitplekken. Dit wordt een dag waarvan iedereen moe, maar voldaan thuiskomt.

 

Overnachting in Kuala Lumpur.

Inclusief ontbijt

Dag 3 Kuala Lumpur - Kuching

Sarawak-Kuching-Newparliamentbuildingandfortmargherita Sarawak-Kuching-tempel Sarawak-Kuching-stad van de katten2

Op naar de volgende leuke plek, Vanaf de luchthaven van Kuala Lumpur vliegen jullie naar Kuching. Vanaf daar worden jullie gelijk naar jullie hotel gebracht.

 

Informatie Kuching:
Welkom in ‘Cat City’! Kuching betekent kat en de inwoners zijn dan ook gek op deze dieren. Overal door de stad staan kattenbeelden in alle soorten en maten. Er is zelfs een kattenmuseum.

Kuching is de hoofdstad van Sarawak en wordt verdeeld door de rivier de Sarawak. In het noorden wonen de Maleiers en in het zuiden de Chinezen. De Chinese invloeden zijn goed te zien in het straatbeeld van Kuching. Overal zie je knusse souvenirwinkeltjes, Chinese eettentjes en prachtige Chinese tempels. Steek de rivier over met een traditionele roeiboot om een bezoek te brengen aan het Maleisische deel van de stad. Wat een groot verschil tussen de beide delen. Kuching heeft een compact stadscentrum, lopend kunnen jullie dus al veel zien en doen.

 

Overnachting in Kuching.

Inclusief ontbijt en transfers

 

Dag 4 Kuching

Kayak-Excursie-vanuit-Kuching-7(12) fa3536df-9090-4b37-b410-7bb35e8396a1

Stap in een kajak en vaar over de rustige rivier Semadang. Met een felgekleurde kajak varen jullie door deze groene wereld vol hoge bomen en enorme karststenen. In een klein dorpje aan de rivier staat een lunch voor jullie klaar en maken jullie een wandeling door dit dorp van de Bidayuk. Dit is een ontspannen kajaktocht en ook voor kinderen vanaf 5 jaar is het goed te doen. Jullie krijgen ook allemaal een zwemvest.

 

Overnachting in Kuching.

Inclusief ontbijt en kajaktocht

Dag 5 Kuching - Bako Nationaal Park

bako-kinderen maleisie-mangrove-apen546 Maleisie-MaleisischBorneo-Sarawak-BakoNationalPark-view2 shutterstock_270965717(8)

Vandaag gaan jullie op zoek naar neusapen. Je weet wel, die apen met een grote neus, blonde haren en een 'dikke' buik. Daarom zijn ze ook naar Nederlanders vernoemd: 'Dutch Monkey'.

In Bako National Park zijn er wandelingen in verschillende niveaus voor diverse leeftijden. Samen met de gids bepalen jullie welke route bij jullie past. Hup, die jungle in waar de kans groot is dat jullie dieren gaan zien. Denk aan neusapen, makaken, niet giftige slangen, veel soorten kikkers en wilde zwijnen. Midden in het park staat een kantine, hier staat voor jullie een lunch klaar. Na een dag vol speuren naar dieren worden jullie weer teruggebracht naar jullie hotel.

 

Overnachting in Kuching.

Inclusief ontbijt, wandeltocht in Bako National Park en lunch

Dag 6 Bako Nationaal Park - Kuching

Gezellig straatje in Kuching Maleisie-kuching-parlementsgebouw-in-de-avond

Vandaag stappen jullie op de trappers om Kuching te gaan ontdekken. In het centrum van de stad komen jullie langs Chinese tempels en koloniale gebouwen. Ook gaan jullie door de smalle straatjes van de Maleisische kampung en mogen jullie lokale hapjes proeven bij de mensen thuis. De tocht zal ongeveer 4,5 uur duren en er zal vaak genoeg gestopt worden om even de benen te strekken. Er zijn verschillende maten fietsen en er zijn ook kinderzitjes beschikbaar. Een leuke excursie voor de hele familie.

 

Overnachting in Kuching.

Inclusief ontbijt en fietsexcursie

Dag 7 Kuching - Batang Ai

maleisie-neusaap656 maleisie-batangai-meer63 Borneo-aap121

Vandaag worden jullie opgehaald door de gids en rijden jullie door een gebied waar van alles wordt verbouwd. Bijvoorbeeld peper, cacao en rubber groeit hier allemaal langs de weg. Dan is het tijd om orang-oetans te ontmoeten bij het Semenggoh orang-oetan centrum! Loop door de jungle naar de voederplaats, de apen komen aan geslingerd door de bomen om hun buikjes vol te eten. Heb je ze ooit al eens van zo dichtbij mogen bewonderen?

Hierna gaat de reis verder richting Batang Ai. Onderweg in de stad Serian komen jullie een kleurrijke markt tegen waar je zeldzame tropische vruchten of eetbare varens kan proeven. Er wordt onderweg gestopt voor de lunch en na een rit van ongeveer 5 uur komen jullie aan bij het stuwmeer, hier stappen jullie op de boot en varen naar het hotel toe. Het hotel ligt aan het stuwmeer, vanuit hier kan je prachtige tochten maken in de omgeving.


Overnachting in Batang Ai.

Inclusief ontbijt, excursie, bezoek orang-oetan centrum en transfers

Dag 8 Batang Ai

maleisie-blaaspijpmeneer-iban Ibanfamilie-bevolking Iban-waterval

Het is tijd voor een bijzondere ontmoeting met de vriendelijke Iban-stam. Jullie varen met een gemotoriseerde kano naar de Mengkak long house waar een glaasje tuak (rijstwijn) al voor jullie klaar staat. De Iban laten zien hoe zij daar leven en hoe zij vroeger met blaaspijpen op dieren jaagde. Het is een stukje verder lopen door de jungle om te genieten van de picknick-lunch. Na de lunch is het tijd om afscheid te nemen van de Iban-stam en varen jullie terug naar het hotel.

 

Overnachting in Batang Ai.

Inclusief ontbijt, bezoek Iban-stam en lunch

Dag 9 Batang Ai - Kuching

MaleisischBorneo-Sarawak-BatangAi-boottocht4_1 Maleisie-MaleisischBorneo-Sarawak-BatangAi-meerbijsunset

In de middag worden jullie na een lunch onderweg teruggebracht naar jullie hotel in Kuching.

 

Overnachting in Kuching.

Inclusief ontbijt en transfer

Dag 10 Kuching - Pasir Belanda

Maleisië-West-Maleisië-Tumpat Temple Tour3 Maleisie-Pasir-Belanda-TumpatTemple

Zeg Kuching maar gedag, het is tijd voor het volgende familieavontuur. Vanaf de luchthaven van Kuching vliegen jullie naar Kota Bharu. Vanaf hier worden jullie naar het hotel in Pasir Belanda gebracht.

 

Informatie Pasir Belanda:

In de omgeving van Pasir Belanda vind je veel traditionele paalhuizen en gezellige vissersdorpjes. Er zijn ook verschillende werkplaatsen te vinden waar julie een kijkje kunnen nemen. Zie bijvoorbeeld hoe vliegers, batik-kleden en houtsnijwerken gemaakt worden. Leuk en leerzaam voor iedereen.

 

Overnachting in Pasir Belanda.

Inclusief ontbijt en transfers

Dag 11 Pasir Belanda

Maleisie-WestMaleisie-PasirBelanda-batikworkshop PASIR BELANDA EN FIETSEN

Vandaag kunnen jullie zelf beslissen wat het programma wordt.

Leuk is om bijvoorbeeld een batikworkshop te volgen. In een lokaal fabriekje leren jullie de kunst van het batik verven. Het is even inkomen, maar als je het eenmaal te pakken hebt, maak je de mooiste kunstwerken. Je eigen creatie mag je ook meenemen naar huis. Gaan jullie liever op ontdekking? Stap dan op de fiets en rij door de omgeving van Pasir Belanda. Heerlijk fietsen langs rivieren met kleurrijke vissersbootjes, door rijstvelden en kleine dorpjes. Er zijn verschillende maten fietsen en voor de aller kleinste zijn er fietszitjes aanwezig.

 

Overnachting in Pasir Belanda.

Inclusief ontbijt

Dag 12 Pasir Belanda

Maleisie-Pasir-Belanda-vliegers Maleisie-eten-kipspies

Nog een dagje in het fijne Pasir Belanda. Wat gaan jullie vandaag voor leuke dingen ondernemen?

Wat jullie zouden kunnen doen is leren hoe je een kleurrijke vlieger maakt. Als hij eenmaal klaar is, is het tijd om te testen, als er genoeg wind staat.

Zin in lekker eten? Doe eens een kookworkshop met het hele gezin. Leer samen hoe je een Maleisische rijsttafel klaar maakt en peuzel het daarna lekker op. Jamjam.

 

Overnachting in Pasir Belanda.

Inclusief ontbijt

Dag 13 Pasir Belanda - Perhentian

Perhentian-13 Snorkelen-abe769f2_1_344437 Het uitzicht vanaf het huisje op het strand van Pulau Perhentian

Op naar een tropisch plekje. Vanaf de pier in Kuala Besut varen jullie naar Pulau Perhentian. Op het strand van het resort worden jullie afgezet. Dat is dus gelijk met jullie voeten in het witte zand. Lekker genieten!

Informatie Pulau Perhentian:
Een paradijsje op aarde, dat zijn de Perhantian Islands. Hier vind je hagelwitte zandstranden, wuivende palmbomen en een azuurblauwe zee. Snorkelen kan op de meeste plekken direct vanaf het strand. De meest kleurrijke vissen zwemmen om je heen. Liever voet aan wal? Trek dan het binnenland in en maak een wandeling door het dichtbegroeide oerwoud. Hier leven eekhoorns, varanen en apen. Geniet van de relaxte eilandsfeer en de prachtige omgeving.

 

Overnachting in Pulau Perhentian.

Inclusief ontbijt en boottocht

Dag 14 - 16 Perhentian

maleisie-perhentian56 PulauPerhentian-palmbeach20 Zwemmen-schilpadden-Perhentian

De komende dagen kunnen jullie zelf invullen. Op Pulau Perhentian vind je de mooiste stranden. Hier kunnen jullie natuurlijk lekker van gaan genieten, of er even op uit gaan. Met een watertaxi hoppen jullie zo van baai naar baai het eiland rond. Leuk om op die manier de verschillende stranden te zien en om ook eens bij een ander resort te lunchen.
Jullie zullen je niet snel vervelen op dit bounty-eiland.

 

Overnachting in Pulau Perhentian.

Inclusief ontbijt

Dag 17 Perhentian - Melaka

Melaka-riverbridge(13)

Een reisdagje. Van zon, zee en strand, op naar de stad Melaka. Dat wordt vliegen en rijden.

Informatie Melaka:

Melaka ademt cultuur en historie. Verken deze levendige stad te voet, op de fiets of kies één van de bontgekleurde riksja’s uit voor een ritje. Chinatown is ook erg leuk om heen te gaan. Er genoeg te zien, beleven en vooral ook proeven. Jullie kunnen hier heerlijk eten bij één van de vele eettentjes.

 

Overnachting in Melaka.

Inclusief ontbijt en transfer

Dag 18 Melaka

Maleisie_Melaka_Fietsen_vervoer_1_182549 maleisie-fietsen

Vandaag gaan jullie fietsen!
Er zijn fietsen in alle kleuren en maten, er zijn zelfs fietszitjes en aanhaakfietsen dus iedereen kan mee. 

Samen met de gids en andere reizigers gaan jullie om de omgeving te verkennen. Fietsend langs plantages en door dorpjes komt het leven van Maleisië jullie tegemoet. De gids vertelt de mooiste verhalen en jullie camera maakt waarschijnlijk overuren.

 

Overnachting in Melaka.

Inclusief ontbijt en fietsexcursie

Dag 19 Vertrek Melaka

Melaka-colonialsquare(13)

Tijd om in te pakken. Deze voorbeeldreis komt hier ten einde.

 

Inclusief ontbijt en transfer.

 

Deze reis is geheel naar wens aan te passen. Willen jullie langer van Maleisië genieten? Dat kan natuurlijk ook. Onze Maleisië specialist helpt jullie graag.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

De CO2-uitstoot van uw reis wordt voor 100% gecompenseerd

Daarnaast planten wij voor iedere geboekte nacht een boom