1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
Reisadvies op maat
Bel ons of kom langs, maak een afspraak
Vraag vrijblijvend een offerte aan
ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds
terug naar het overzicht

Familiereis Jungle en bounty-paradijs

Met deze reis leer je het veelzijdige Maleisië kennen. Van de grote stad naar de jungle vol bijzondere planten en dieren. Dwalen door de vele theevelden en je verwonderen over de Instawaardige omgeving. En als toetje verblijven op een eiland met witte stranden en een heldere blauwe zee. Een heerlijke reis voor het hele gezin.

Wat maakt deze reis bijzonder
Dieren spotten in de jungle
Dwalen door de theevelden
Snorkelen in helder zeewater
Lara-Indonesie-draai
Lara
Maleisië is zo divers en er is onwijs veel te beleven voor het hele gezin. Ik vertel het jullie graag!

Per volwassene: € 1000,-

Per kind: € 1000,-

Reisduur: 13 dagen / 12 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee
  • Van dag tot dag
  • Hotels
  • Routekaart
  • Reis & prijsinfo
  • Leeftijd label
  • Offerte

Jungle en bounty-paradijs

Dag  1    Aankomst Kuala Lumpur

Dag  2    Kuala Lumpur

Dag  3    Taman Negara

Dag  4    Taman Negara

Dag  5    Cameron Highlands

 

Dag  6    Cameron Highlands

Dag  7    Penang

Dag  8    Penang

Dag  9    Penang

 

Dag 10   Langkawi

Dag 11   Langkawi

Dag 12   Langkawi

Dag 13   Vertrek Langkawi

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Kuala Lumpur

Maleisie-batu-caves-kleuter-en-vader Maleisie-KualaLumpur-colonialarea

Welkom in Kuala Lumpur! Na de lange vlucht gaan jullie gelijk door naar jullie hotel in Kuala Lumpur.

 

Informatie Kuala Lumpur:

Kuala Lumpur wordt in de volksmond ook wel KL genoemd. De stad is een mix van typisch Aziatische drukte en moderne wolkenkrabbers en shopping malls. De Petronas Twin Towers domineren de skyline van Kuala Lumpur. Jullie kunnen naar de top van deze toren! Of naar het naastgelegen mooie KLCC Park waar jullie heerlijk in de schaduw rond kunnen wandelen. 

 

Vergeet ook het gezellige Chinatown niet met haar knusse straatjes, winkeltjes en de avondmarkt op Petaling Street. Hier kunnen jullie heerlijk eten in één van de vele restaurantjes of bij de verschillende eetkraampjes. De wel bekende Hop-on-Hop-off bus rijdt ook in Kuala Lumpur rond. Het is de perfecte manier om in korte tijd veel van de stad te zien. 

Overnachting in Kuala Lumpur.

Inclusief transfer

Dag 2 Kuala Lumpur

KualaLumpur-twintowers-overview Maleisie-WestMaleisie-KualaLumpur-vogelpark21_2

Jullie kunnen vandaag met het hele gezin op eigen houtje Kuala Lumpur gaan ontdekken.

Leuk is om te gaan picknicken. Dit kan perfect aan het meer in de Lake Gardens, het grootste park van Kuala Lumpur. Hier vind je ook het grootste vogelpark ter wereld met wel 5000 vogelsoorten!

 

Overnachting in Kuala Lumpur.

Inclusief ontbijt

Dag 3 Kuala Lumpur – Taman Negara

TamanNegara-nieuwsgierig-aapje Maleisie-TamanNegara-Natuurmetkinderen2(2) WestMaleisie-TamanNegara-Natuurmetkinderen

Jullie mogen gaan inpakken, want vandaag gaan jullie naar het bekende Taman Negara. Het is best een lange rit, misschien is het leuk om een stop te maken bij een olifantenopvang bij Kuala Gandah.

 

Informatie Taman Negara:

Taman Negara is één van de oudste regenwouden ter wereld. Jullie zullen je kabouters voelen met die eeuwenoude, reusachtige bomen om je heen. Hier vind je vele kleurrijke vogels, bijzondere insecten en slingerende apen in de bomen.

Er zijn hier genoeg leuke dingen te ondernemen voor het hele gezin. Voor de avonturiers kun je denken aan een canopywalk en ook een speurtocht door de jungle is erg leuk. Maar lekker winkelen en eten in lokale eettentjes kan in het dorp ook.

 

Overnachting in Taman Negara.

Inclusief ontbijt en transfer

Dag 4 Taman Negara

Maleisie-TamanNegara-kleuterinbos TamanNegara-vlonder-voetpad-door-de-jungle Maleisie-Taman-Negara-vlinder1_1_418880

Lekker geslapen in de jungle van Taman Negara? Ook vandaag kunnen jullie zelf op avontuur gaan.

Er zijn hier verschillende trektochten te maken van een paar uur tot een hele dag, en van eenvoudig tot meer uitdagend. Mogen de kids wat later naar bed? Dan is het leuk om in het donker op zoek te gaan naar dieren. Zaklampen aan en samen met een gids op zoek naar dieren die 's nachts actief zijn. Spannend is het zeker, maar niet gevaarlijk.

 

Overnachting in Taman Negara.

Inclusief ontbijt en huurauto

Dag 5 Taman Negara - Cameron Highlands

Cameronhighlands123(13)

Vandaag krijgen jullie je eigen huurauto om dit land te gaan ontdekken. Gelijk gaan jullie een lange rit maken naar Cameron Highlands. Zelf met de auto rijden door Maleisië is al een avontuur op zich. Het is wel erg goed te doen, de wegen zijn over het algemeen van prima kwaliteit. Het reizen met een huurauto is een fijne manier om kennis te maken met West-Maleisië. Jullie bepalen de route en het tempo helemaal zelf. Zie je iets moois of is het tijd voor een familiekiekje? Dan kunnen jullie gewoon stoppen en genieten van de omgeving. Cameron Highlands.

 

Informatie Cameron Highlands:
Door de hoge ligging is het, vergeleken met de rest van Maleisië, heerlijk koel in de Cameron Highlands. Hier dus geen klamme handjes en zweetdruppels op het voorhoofd zoals op veel andere plekken in Maleisië. Het is ook de ideale plek voor het verbouwen van thee, groente en fruit. Om die reden wordt het ook wel “Malaysia’s Green Bowl” genoemd. Het uitzicht over de groene theevelden is zeker Instawaardig.

 

Overnachting in Cameron Highlands.

Inclusief ontbijt en huurauto

Dag 6 Cameron Highlands

Azie-West-Maleisie-Cameron-Highlands-metkindintheevelden_1_437439 Maleisie_cameronhighlands_aardbeienkas_1_418920 maleisie-Cameronhighlands-theeplukker

Cameron Highlands is een erg groene omgeving en ligt 1500 meter boven zeeniveau, daarmee is dit het hoogste en koelste gebied van het Maleisische vasteland. Een gunstige temperatuur om bijvoorbeeld te gaan fietsen door de theevelden of te gaan ontdekken hoe thee wordt gemaakt, van plant tot in het kopje. Er zijn in dit gebied ook veel aardbei kassen. Misschien leuk om hier aardbeien te plukken en lekker op te peuzelen.

 

Overnachting in Cameron Highlands.

Inclusief ontbijt en huurauto

Dag 7 Cameron Highlands - Penang

Penang-KekLokSitemple(13)

Jullie gaan weer lange autorit maken, maar de eindbestemming is het zeker waard. Jullie gaan van het vaste land naar het eiland Penang, waar de route stopt in de hoofdstad Georgetown.

 

Informatie Penang:
Penang, een populaire en misschien ook wel de leukste bestemming van Maleisië. Het is een sfeervol eiland met een rijke cultuur, lekker eten en lieve mensen. Er is ontzettend veel te doen op dit eiland. Een hoogtepuntje is wel de stad Georgetown, maar er is nog zoveel meer.

 

Overnachting op Penang.

Inclusief ontbijt en huurauto

Dag 8 Penang

Penang-Nationalparkwaterfall Penang-KekLokSitemple2 Penang-Mosque

Lekker toeren met jullie eigen auto over het eiland Penang. Dit gaan jullie zeker te gek vinden want er zijn hier zoveel mooie dingen te zien en te doen. Mooie natuur en tempels komen jullie tegemoet.

Deel jullie trip eens met #ikkomvanverre!

Vergeet niet om einde dag al jullie spullen uit de huurauto te halen, het is tijd om hem weer in te leveren. Aan het einde van de dag wordt de auto opgehaald bij jullie hotel.

 

Overnachting op Penang.

Inclusief ontbijt en huurauto

Dag 9 Penang

West-Maleisië-Penang-fietsen(13)

Vroeg uit de veren deze ochtend. Met een goede reden, want jullie gaan fietsen en dat wil je niet op het heetste moment van de dag doen. Op een mountainbike fietsen jullie door de omgeving van Balik Pulau. Jullie stoppen bij een vissersdorpje, een geitenboerderij en een nootmuskaat-plantage. In een relaxed tempo fietsen jullie over verharde wegen en paden dus het is goed te doen.

 

Er zijn hier geen fietsstoeltjes aanwezig, kids vanaf 7 jaar kunnen mee. De tour is samen met andere reizigers, vaak in klein gezelschap van ongeveer 10 personen.

 

Overnachting op Penang.

Inclusief ontbijt en fietsexcursie

Dag 10 Penang - Langkawi

Langkawi-skybridge20 Maleisie-Langkawi-aapje_1 Langkawi2582-strand

Het is weer inpakken geblazen om naar het volgende leuke plekje te gaan. Vanaf de haven van Penang vertrekt de ferry naar Langkawi. Deze tocht duurt ongeveer 3 uur. In Langkawi staat de chauffeur al op jullie te wachten om jullie naar het hotel te brengen.

 

Informatie Langkawi:

Laat het paradijs maar komen. Langkawi is een archipel dat bestaat uit 99 eilanden met 5 verborgen eilandjes die pas zichtbaar worden met eb. Op dit tropische paradijsje kunnen jullie met het hele gezin genieten van verlaten stranden, kristalhelder water, bosrijke bergtoppen, heerlijk eten en echt even quality time pakken. Wie wil dat nou niet?

 

Overnachting op Langkawi.

Inclusief ontbijt en transfer

Dag 11 Langkawi

Maleisie-West-Maleisie-adelaar-2 Maleisie_Langkawi_Strandmetkinderen_1_418986 Langkawi-mangroveforest10

Een dagje ter eigen besteding. Wat gaan jullie doen?

Op zoek naar dieren in de jungle, varen door de mangrovebossen of gewoon lekker een dagje strand met het hele gezin?

Er is genoeg te doen op dit veelzijdige eiland, dus aan jullie de keuze wat het gaat worden.

 

Overnachting op Langkawi.

Inclusief ontbijt

Dag 12 Langkawi

Maleisie-Langkawi-Andamansea_2 Maleisie_Langkawi_Snorkelenmetkind_1_418948 Maleisie_langkawi_RifHaai_1_418965

Langkawi is mooi, de onderwaterwereld eromheen is misschien nog wel mooier. Die gaan jullie vandaag ontdekken. Zwem tussen de kleurrijke vissen en zie de ongevaarlijke rifhaai.

Tussen de middag krijgen jullie een lunchpakketje die je op het strand kunt oppeuzelen. Fijn zo'n picknickmomentje met z'n allen. Na dit wateravontuur worden jullie weer teruggebracht naar jullie hotel.

 

Overnachting op Langkawi.

Inclusief ontbijt en snorkeltrip met lunch

Dag 13 Vertrek Langkawi

Maleisie-adelaarvliegen(13)

Jullie gaan het tropische paradijs alweer verlaten. Bij het hotel worden jullie opgehaald en naar de luchthaven van Langkawi gebracht.

 

Inclusief ontbijt en transfer.

 

Hier houdt deze voorbeeldreis op. Natuurlijk is het mogelijk om de reis te verlengen of aan te passen zoals jullie willen. Neem hiervoor contact op met onze Maleisië specialist.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

De CO2-uitstoot van uw reis wordt voor 100% gecompenseerd

Daarnaast planten wij voor iedere geboekte nacht een boom