1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
Reisadvies op maat
Bel ons of kom langs, maak een afspraak
Vraag vrijblijvend een offerte aan
ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds
terug naar het overzicht

Familiereis Actie en avontuur in Sumatra en Maleisie

Olifanten wassen in de rivier en op trektocht in de jungle om orang-oetans te spotten; dat klinkt toch als een groot avontuur?! Dit, en meer beleven jullie tijdens deze actieve en avontuurlijke reis door Sumatra en West-Maleisië.

Wat maakt deze reis bijzonder
Fietstocht bij Melaka
Olifanten wassen en tuben
Paradijselijk Perhentian
Kaapstad-Kaap-de-Goede-Hoop
Ingrid
Ik kom al jaren in Afrika en ben verliefd op Zuid-Afrika. Benieuwd naar mijn leukste spots? Ik help jullie graag!

Per volwassene: € 1450,-

Per kind: € 1300,-

Reisduur: 20 dagen / 19 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee
  • Van dag tot dag
  • Hotels
  • Routekaart
  • Reis & prijsinfo
  • Leeftijd label
  • Offerte

De reis van dag tot dag: Avontuur in Sumatra en Maleisië

West-Maleisië

Dag 1   Melaka

Dag 2   Melaka

Sumatra

Dag 3   Medan

Dag 4   Tangkahan

Dag 5   Tangkahan

Dag 6   Bukit Lawang

Dag 7   Bukit Lawang

Dag 8   Bukit Lawang

West-Maleisië

Dag 9   Kuala Lumpur

Dag 10 Kuala Lumpur

Dag 11 Cameron Highlands

Dag 12 Cameron Highlands

Dag 13 Pasir Belanda

Dag 14 Pasir Belanda

Dag 15 Pasir Belanda

Dag 16 Perhentian

Dag 17 Perhentian

Dag 18 Perhentian

Dag 19 Perhentian

Dag 20 Vertrek van Perhentian

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Melaka

Maleisie-Melaka-leuk-aan-de-rivier-met-bootje maleisie-melaka-kerk

Jullie komen aan de in de hoofdstad van Maleisië; Kuala Lumpur. Hier houdt de reis nog niet op, want jullie rijden gelijk door naar jullie hotel in Melaka.


Informatie Melaka:
De historische stad Melaka is één van de populairste steden in Maleisië vanwege de multiculturele samenleving.
Het is een havenstad met veel sfeer, leuke gebouwen en ook heerlijk eten. Én hier komen jullie ook nog wat Hollandse invloeden van vroeger tegen. 

 

Overnachting in Melaka.

Inclusief transfer

Dag 2 Melaka

Maleisie_Melaka_Fietsen_1_419347 maleisie-fietsen(8)

Fietsen in Maleisië kan niet ontbreken. Vandaag staat er een mooie tocht op de planning. Fietsend langs plantages en door dorpjes komt het leven van Maleisië jullie tegemoet. De gids vertelt de mooiste verhalen en jullie camera maakt waarschijnlijk overuren. Het is een tocht van zo'n drie á vier uur en er zijn fietsen in verschillende kleuren en maten er zijn zelfs fietszitjes en aanhaakfietsen dus iedereen kan mee. 

 

Overnachting in Melaka.

Inclusief ontbijt en fietsexcursie

Dag 3 Melaka - Kuala Lumpur - Medan

Sumatra-Medan-paleis van de sultan4 Medan - Grote Moskee (1)_1

Tijd om Melaka te verlaten en naar de luchthaven van Kuala Lumpur te gaan. Deze rit duurt ruim 1,5 uur.

Jullie vliegen van Kuala Lumpur naar Medan. Op de luchthaven van Medan worden jullie opgewacht door jullie chauffeur en naar het hotel gebracht.

Informatie Medan:

Hebben jullie nog energie over? Dan kunnen jullie het centrum van Medan vandaag vast verkennen.

Medan zelf is niet echt een mooie stad, maar in het oude centrum zijn toch nog een aantal koloniale gebouwen te vinden.


Overnachting in Medan.
Inclusief ontbijt, transfers en vlucht

Dag 4 Medan - Tangkahan

De hangbrug in Tangkahan brengt u naar uw verblijf. Mensen zoeken verkoeling bij een waterval in de Jungle van Tangkahan

Maak jullie klaar voor een hobbelige rit naar de volgende bestemming, namelijk Tangkahan. Alweer zo'n plek om je op te verheugen!

 

Informatie Tangkahan:
Tangkahan is een puur en ongerept junglegebied. Hier zijn jullie écht ver van de bewoonde wereld. Om je heen hoor je alleen de geluiden van de jungle, puur genieten! In dit deel van het Gunung Leuser National Park leven veel apensoorten, maar de kans dat jullie hier een wilde Orang-Oetang zien is heel klein. Tijdens een trekking door de jungle zullen jullie waarschijnlijk wel gibbons, thomas leaf monkeys en makaken tegenkomen. Ook zeker de moeite waard dus.

 

Overnachting in Tangkahan.

Inclusief ontbijt en transfer

Dag 5 Tangkahan

Tangkahan-olifanten-wassen-057861f0_1_329004 Indonesie-sumatra-TANGKAHAN-olifanten-wassen-met-gezin Sumatra-Tangkahan-Tuben-Rivier_1_392241

Maak je klaar voor twee hele leuke activiteiten. Jullie gaan namelijk olifanten wassen en tuben! De dikhuiden hier zijn eigenlijk werkolifanten (om bijvoorbeeld boomstammen te verplaatsen en om de omliggende dorpen voor wilde olifanten te beschermen). Ze vinden badderen na een lange werkdag heerlijk. Jullie gaan vandaag met de verzorger van de olifanten op pad om te helpen. Terwijl de olifanten heerlijk liggen te ontspannen in het water, pakken jullie een borstel en maken de vriendelijke dieren lekker schoon. Als bedankje geven ze jullie na afloop graag een douche met hun slurf. Douchen met een olifant, dat is toch fantastisch?

 

Zwemkleding aan en gaan met die banaan. Dobberend in de autoband zakken jullie de rivier af. Naar de waterval waar een lekkere picknicklunch op jullie staat te wachten.

Het is een rustige rivier, jullie zullen dus niet snel omkiepen. Ga vooral relaxen en genieten van de natuur om jullie heen.

 

Overnachting in Tangkahan.
Inclusief ontbijt, olifanten wassen en tuben

Dag 6 Tangkahan - Bukit Lawang

Apen-Voederen_2_345279 Indonesie-SUMATRA-BUKIT LAWANG-bij-waterval Indonesie-BUKITLAWANG-KINDERENdoorjungle

Vandaag worden jullie met een 4x4 jeep, over een niet hele goede weg, naar Bukit Lawang gebracht. Dit is de plek waar jullie orang-oetans gaan ontmoeten, een hele bijzondere en leuke ervaring voor jong en oude.

 

Informatie Bukit Lawang:

Bukit Lawang ligt aan de Bohorok-rivier, in het Gunung Leuser National Park. Deze spectaculaire jungle is een van de laatste plekken in Azië waar je de orang-oetangs nog in het wild kunt spotten. Hoe gaaf is dat?! Dit wordt echt een ervaring om nooit meer te vergeten!

 

Overnachting in Bukit Lawang.
Inclusief ontbijt en transfer per jeep

Dag 7 Bukit Lawang

Indonesie-Sumatra-Bukit-Lawang-Orang-Oetans_1_321868 indonesie-BUKITLAWANG-orang-oetan-met-bananen Sumatra-BukitLawang-handinhand

Vroeg uit de veren, want de orang-oetans doen dat ook! Als jullie ze willen spotten is het slim om vroeg naar het Gunung Leuser National Park te gaan want in de ochtend zijn de orang-oetans het actiefst.

 

De gids neemt jullie mee naar de beste plekken in de dichtbegroeide jungle. Hier spotten jullie ze vast wel! Wisten jullie trouwens dat als een orang-oetan zijn armen spreidt, hij wel tot 230 centimeter breed is! Handig bij het klimmen en vruchten plukken.

 

Naast de orang-oetans gaan jullie ook genoeg kleurrijke bloemen, planten en vogels spotten. Genoeg te zien in het Gunung Leuser National Park. De trekking duurt ongeveer 3 uur.

 

Overnachting in Bukit Lawang.
Inclusief ontbijt en trektocht naar de orang-oetans

Dag 8 Bukit Lawang

Indonesie-bukit-lawang-met-becak Indonesie-bukit-lawang-gezin-in-boom Indonesie-Sumatra-orang-oetan10

Jullie gaan het lokale leven van Bukit Lawang leren kennen. Bij jullie hotel worden jullie opgehaald door een typisch Indonesisch vervoersmiddel, een Becak, dit is een fietstaxi.

 

De chauffeur neemt jullie mee naar de mooiste en leukste plekken in Bukit Lawang, daar waar de locals ook heen gaan.

Weten jullie hoe rubber wordt gemaakt? Dit gaan jullie leren als jullie stoppen bij een rubberplantage. Ook stop je bij rijstvelden om te weten te komen hoe rijst groeit.

 

De vele kruiden die wij in Nederland gebruiken, groeien hier gewoon in de tuin. Zoals gember, kruidnagel en kardemom, maar ook medicinale kruiden vind je hier.

 

Na een verfrissende slok water uit een verse kokosnoot is het tijd om aan tafel te schuiven bij een lokale familie. Geniet van de geuren en kleuren op jullie bord die de vrouw des huizes heeft klaargemaakt.

 

Overnachting in Bukit Lawang.
Inclusief ontbijt en tour per becak

Dag 9 Bukit Lawang – Kuala Lumpur

Maleisie-KualaLumpur-park_2

Het is helaas alweer tijd om de omgeving van Bukit Lawang te verlaten. Jullie worden opgehaald bij jullie hotel en naar de luchthaven van Medan gebracht. Hier stappen jullie in het vliegtuig naar Kuala Lumpur.

Op de luchthaven van Kuala Lumpur staat jullie chauffeur jullie op te wachten. In ongeveer 1 uur rijden jullie naar het hotel.

 

Informatie Kuala Lumpur:

Kuala Lumpur wordt in de volksmond ook wel KL genoemd. De stad is een mix van typisch Aziatische drukte en moderne wolkenkrabbers en shopping malls. De Petronas Twin Towers domineren de skyline van Kuala Lumpur. Jullie kunnen naar de top van deze toren! Of naar het naastgelegen mooie KLCC Park waar jullie heerlijk in de schaduw rond kunnen wandelen. 

 

Vergeet ook het gezellige Chinatown niet met haar knusse straatjes, winkeltjes en de avondmarkt op Petaling Street. Hier kunnen jullie heerlijk eten in één van de vele restaurantjes of bij de verschillende eetkraampjes. De wel bekende Hop-on-Hop-off bus rijdt ook in Kuala Lumpur rond. Het is de perfecte manier om in korte tijd veel van de stad te zien. 

 

Overnachting in Kuala Lumpur. 
Inclusief ontbijt, transfers en vlucht

Dag 10 Kuala Lumpur

Winkelen, het grootste vogelpark, varen en nog veel meer!

shutterstock_344834099 Maleisie-KualaLumpur-colonialarea.jpg(8) maleisie-kuala-lumpur-petronas-vanonderen maleisie-kuala-lumpur-beeldbij-batu-grotten

Jullie kunnen vandaag met het hele gezin op eigen houtje Kuala Lumpur gaan ontdekken.

Leuk is om te gaan picknicken. Dit kan perfect aan het meer in de Lake Gardens, het grootste park van Kuala Lumpur. Hier vind je ook het grootste vogelpark ter wereld met wel 5000 vogelsoorten!

 

Overnachting in Kuala Lumpur.
Inclusief ontbijt

Dag 11 Kuala Lumpur – Cameron Highlands

Cameronhighlands123(13)

De komende dagen hebben jullie de beschikking over een huurauto. De huurauto wordt door de vertegenwoordiger van Europcar naar jullie hotel gebracht. Daarna kan de rit naar Cameron Highlands beginnen.

 

Informatie Cameron Highlands:

Door de hoge ligging is het, vergeleken met de rest van Maleisië, heerlijk koel in de Cameron Highlands. Hier dus geen klamme handjes en zweetdruppels op het voorhoofd zoals op veel andere plekken in Maleisië. Het is ook de ideale plek voor het verbouwen van thee, groente en fruit. Om die reden wordt het ook wel “Malaysia’s Green Bowl” genoemd. Het uitzicht over de groene theevelden is zeker Instawaardig.

 

Overnachting in de Cameron Highlands.
Inclusief ontbijt en autohuur

Dag 12 Cameron Highlands

cameron-highlands-kinderen_aardbeienplukken_1_418901 Theeplukkers in de Cameron Highlands Azie-West-Maleisie-Cameron-Highlands-theevelden-family-4

Cameron Highlands is een erg groene omgeving en ligt 1500 meter boven zeeniveau, daarmee is dit het hoogste en koelste gebied van het Maleisische vasteland. Een gunstige temperatuur om bijvoorbeeld te gaan fietsen door de theevelden of te gaan ontdekken hoe thee wordt gemaakt, van plant tot in het kopje. Er zijn in dit gebied ook veel aardbei kassen. Misschien leuk om hier aardbeien te plukken en lekker op te peuzelen.

 

Overnachting in de Cameron Highlands.
Inclusief ontbijt en autohuur

Dag 13 Cameron Highlands - Pasir Belanda

West-Maleisië-Pasir Belanda-riverside

Vandaag laten jullie de theeheuvels achter je en rijden jullie via Gua Musang naar Pasir Belanda.

Gua Musang is een klein houthakkersplaatsje, midden in de jungle. Leuk om even rond te lopen als stop onderweg. Jullie rijden door kleine dorpjes en een kleurrijke natuur naar Pasir Belanda gelegen in Kampung Banggol.

 

Informatie Pasir Belanda:

Beleef het authentieke Maleisië tijdens jullie verblijf in Pasir Belanda. In de omgeving vindt je traditionele paalhuizen, vissersdorpjes en de bevolking is heel vriendelijk. Loop een rondje in de buurt en neem een kijkje in de verschillende werkplaatsen waar vliegers, batik-kleden en houtsnijwerken gemaakt worden.

 

Overnachting in Pasir Belanda.
Inclusief ontbijt en autohuur

Dag 14 Pasir Belanda

PASIR-BELANDA-KINDEREN-2 maleisie-PASIRBELANDA-batik-workshop fietsen-Pasir-Belanda

Wat gaan jullie vandaag doen in Pasir Belanda?

Leuk is om bijvoorbeeld een batikworkshop te volgen in een lokaal fabriekje. Gaan jullie liever op ontdekking? Stap dan op de fiets en rij door de omgeving van Pasir Belanda. Heerlijk fietsen langs rivieren met kleurrijke vissersbootjes, door rijstvelden en kleine dorpjes.

 

Overnachting in Pasir Belanda.
Inclusief ontbijt

Dag 15 Pasir Belanda

maleisie-Pasir-Belanda-zwembad-aan-rivier PASIR-BELANDA-KINDEREN-1_1_420428 Maleisië-West-Maleisië-Fishing boats near Kota Bharu_1

Nog een dagje in het fijne Pasir Belanda. Wat gaan jullie vandaag voor leuke dingen ondernemen?

Zin in lekker eten? Doe eens een kookworkshop met het hele gezin. Leer samen hoe je een Maleisische rijsttafel klaar maakt en peuzel het daarna lekker op. Jamjam!

 

Overnachting in Pasir Belanda.
Inclusief ontbijt

Dag 16 Pasir Belanda - Perhentian

maleisie-perhentian56

Jullie worden bij Pasir Belanda opgehaald en naar de pier in Kuala Besut gebracht. Hiervandaan vertrekt de boot naar Pulau Perhentian.

 

Informatie Pulau Perhentian:
Een paradijsje op aarde, dat zijn de Perhantian Islands. Hier vind je hagelwitte zandstranden, wuivende palmbomen en een azuurblauwe zee. Snorkelen kan op de meeste plekken direct vanaf het strand. De meest kleurrijke vissen zwemmen om je heen. Liever voet aan wal? Trek dan het binnenland in en maak een wandeling door het dichtbegroeide oerwoud. Hier leven eekhoorns, varanen en apen. Geniet van de relaxte eilandsfeer en de prachtige omgeving.

 

Overnachting op Pulau Perhentian. 
Inclusief ontbijt, transfer en boottocht

Dag 17 - 19 Perhentian

Maleisie-Perhentian-strand maleisie-PERHENTIAN-jongetje-met-schildpadje Azie-overal-tieners-snorkelen

De komende dagen kunnen jullie zelf invullen. Op Pulau Perhentian vind je de mooiste stranden. Hier kunnen jullie natuurlijk lekker van gaan genieten, of er even op uit gaan. Met een watertaxi hoppen jullie zo van baai naar baai het eiland rond. Leuk om op die manier de verschillende stranden te zien en om ook eens bij een ander resort te lunchen.
Jullie zullen je niet snel vervelen op dit bounty-eiland.

 

Overnachtingen op Pulau Perhentian.

Inclusief ontbijten

Dag 20 Vertrek Pulau Perhentian

West-Maleisie-Pulau-Perhentian-helderblauw-water_2_369210

Tijd om de boot terug te nemen naar het vaste land. In ongeveer 1,5 uur worden jullie naar de luchthaven van Kota Bharu gebracht.

Inclusief ontbijt, boottocht en transfer

 

Deze reis is geheel naar wens aan te passen. Willen jullie langer van Maleisië genieten? Dat kan natuurlijk ook. Onze Maleisië specialist helpt jullie graag.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

De CO2-uitstoot van uw reis wordt voor 100% gecompenseerd

Daarnaast planten wij voor iedere geboekte nacht een boom