1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Koh Samet

Tijdens een vakantie op Koh Samet kunt u uitstekend tot rust komen. Koh Samet is gezegend met sneeuwwitte zandstranden en kraakhelder water. Het T-vormige eiland is niet groot: ongeveer zeven kilometer lang en vier kilometer breed. Koh Samet biedt een afwisseling van drukke en rustige stranden waar snorkelen en duiken een van de meest geliefde dagbestedingen is.

Koh Samet ligt in het oosten van de Golf van Thailand. Het Thaise eiland is onderdeel van nationaal park Khao Lam Ya. Met de entreeopbrengst kan de lokale autoriteit het park in zijn natuurlijke staat behouden. Naast de mooie zandstranden zijn er veel locaties om te duiken of om te snorkelen en kent het een klein uitgaansleven met leuke restaurants. Kom heerlijk tot rust op Koh Samet tijdens een rondreis Thailand.

 


Koh Samet bezienswaardigheden

 

Koh Samet zonsondergang
De zonsondergangen van Koh Samet zijn van een buitengewone schoonheid. In het zuidwesten van het eiland zijn de stranden het rustigst en het meest relaxt om in stilte van de zonsondergang te kunnen genieten. De wat drukkere stranden zoals Hat Sai Kaew en Ao Hin Khok beach bieden soms vuurwerkshows in de avond, die beginnen zodra de zon ondergaat.


Koh Samet stranden
Ao Prao

Het meest ideale en rustigste strand om te snorkelen is Ao Prao omdat hier vlakbij de wat duurdere hotels en resorts staan en het verder weg ligt van de uitgaansgelegenheden. Andere rustige stranden waar goed gesnorkeld kan worden, zijn Ao Thian (Candelight Beach) en Ao Karang.
Ao Pai
Het strand Ao Pai heeft veel restaurants waar u heerlijk kunt eten. Door dit aanbod is het er wel druk. Hat Sai Kaew wordt gezien als één van de mooiste stranden van het eiland, het wordt bijvoorbeeld veel bezocht door mensen uit Bangkok (in het weekend). Op dit strand zijn diverse watersporten te beoefenen.

 

Koh Samet duiken

Op Koh Samet is het mogelijk om te duiken. Wij raden aan om het duiken en snorkelen op verschillende locaties rondom het eiland uit te proberen. Het water is kalm en helder, de dieptes in het water variëren van vijf tot vijfentwintig meter, en in de nabije omgeving zijn mooie koraalriffen te vinden. De beste tijd om te duiken is van mei tot en met september.

 

Koh Samet uitgaan
Koh Samet is geen feesteiland, maar er zijn wel mogelijkheden voor een gezellige avond uit. Er zijn barretjes en restaurants te vinden in bijvoorbeeld Hat Sai Kaew en Ao Phai. Het is leuk hier een hapje te eten of een cocktail te drinken.

Koh Samet geschiedenis

De Thaise poëet Sunthorn Phu schreef 150 jaar geleden al over Koh Samet in het klassieke epos ‘Phra Aphai Manee’, door de magische aantrekkingskracht die het eiland had op mensen. Pas vanaf 1981 is dit eiland toegankelijk voor de lokale bewoners en de toeristen om er te overnachten. Wilt u dus tot rust komen? Ga dan vooral naar Koh Samet tijdens uw rondreis Thailand.