1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Koh Chang

Op zes uur reizen van Bangkok ligt Koh Chang, het op één na grootste eiland van Thailand. Koh Chang is niet onderhevig aan massatoerisme, maar het wordt wel steeds populairder. Dit is ook niet zo vreemd: er zijn kilometers lange stranden, schitterende koraalriffen en een ruig binnenland met bergen, oerwouden, indrukwekkende watervallen en heel fijne hotels.Koh Chang is ook een goede locatie om te gaan duiken. U zult zich zeker niet vervelen op Koh Chang tijdens uw rondreis Thailand.  


Koh Chang bezienswaardigheden

 

Koh Chang duiken
Koh Chang is onderdeel van het Koh Chang Marine Park. De beschermde zee is erg mooi en daarmee geschikt voor duikers. Vooral in het zuidoosten van het marine park is het fantastisch om te duiken. In dit gedeelte liggen namelijk gezonken oorlogsschepen.
Andere schitterende gebieden zijn Hin Luk Bat en Koh Wai. Hier is het mogelijk de koraalriffen en het daarbij behorende kleurrijke leven te bekijken. Geen duikliefhebber? Snorkelen is hier net zo leuk!

 


Koh Chang White Sand Beach
Het grootste plaatsje op Koh Chang is Sai Khao Beach, ook wel White Sand Beach genoemd. Het strand bij dit dorp is ruim 2,5 kilometer lang en staat bekend om de schitterende zonsondergangen. Een ander bekend strand is ‘Lonely Beach’. Deze naam dekt echter niet meer de lading. Er zijn hier veel hotels en restaurants te vinden, maar het strand is nog steeds erg mooi. Voor reizigers die houden van wandelen is Hat Khlong Phrao op Koh Chang een goede keus.


Koh Chang wandelingen en watervallen
Het binnenland van Koh Chang is zeker een bezoek waard. Er zijn onder andere veel watervallen en uitzichtpunten. Over het eiland van Koh Chang zijn veel wandelpaden aangegeven waar u zelf uw route en tempo bepaalt. De bekendste watervallen zijn Klong Phlu en Namtok Klong Nueng. Bij beiden watervallen kunt een verfrissende duik nemen, een heerlijke verfrissing tijdens uw vakantie op Ko Chang.

Dorpje Bang Bao
Het dorpje Bang Bao op Koh Chang is gebouwd op palen in de zee. De huisjes zijn met elkaar verbonden door middel van bruggen. Er zijn veel winkels, restaurants en hotels te vinden, waardoor het geheel wat commercieel aandoet. Toch is het nog steeds charmant dorpje op Koh Chang en leuk om te bezoeken tijdens uw rondreis Thailand. 

Tijdens deze rondreizen reist u naar Koh Chang
Thailand-KhaoYai-National-Park-Olifanten_1_384321
Voorbeeldreis Thailand

Rondreis Thailand: Thailand kort

Ideale reis tijdens onze zomer- en winterperiode.

 

Bangkok, fietsen – River Kwai, vaar door de bergachtige jungle-omgeving – Khao Yai, ochtendwandeling in het Nationaal Park – Koh Chang, bezoek Bang Bao

Thailand-Ayutthaya-Boeddha
Voorbeeldreis Thailand

Rondreis Thailand: Cultureel

Ideale reis tijdens onze zomer- en winterperiode.

 

Bangkok, fietsen – River Kwai -  Ayutthaya, nachttrein – Chiang Mai, olifanten – Mae Hong Son, Korenstam – Pai, groene vallei – Gouden Driehoek Chiang Rai, tempels – Koh Chang.