1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Via bergstammen naar Laos

Thailand is goed te combineren met Laos. Een aanrader om deze twee bestemmingen met een bijzonder verblijf te combineren. Een bezoek bij Chiang Rai’s beroemde witte tempel, de Wat Rong Khun, mag niet ontbreken. Daarna vervolgt u uw weg naar een Hmong-dorp en overnacht u in een Thaise accommodatie midden in dit dorp. Ervaar het prachtige uitzicht over de bergen en de Mekong-rivier en geniet van het diner bij zonsondergang. Vroeg in de ochtend reist u door naar de grens met Laos. Een bijzondere reis.

De witte tempel: Wat Rong Khun
Bijzonder verblijf bij bergstam
Uitzicht op de Mekong-rivier
Afrika-Rwanda-theevelden_1_613677
Natalie
Al meerdere keren Thailand mogen bezoeken en het land blijft mij verrassen met haar kleuren & geuren en de vriendelijke bevolking.
Reizen-overal-natuur
Evelyn
Reizen door Thailand is enorm afwisselend en inspirerend, het hele jaar door. Of je nu houdt van cultuur of natuur, het is hier allemaal te vinden.
Europa-italie-collega-Wendy_3_610849
Wendy
Thailand is een bestemming die absoluut het ontdekken waard is, vanwege de stranden, tempels, de smaakvolle keuken en gastvrije lokale bevolking

Reis van dag tot dag: Via bergstammen naar Laos

Dag 1 Naar Chiang Rai

Dag 2 Lanjia Lodge

Dag 3 Vertrek Lanjia Lodge

100% maat werk

Dag 1 Chiang Mai – Chiang Rai

062d4194-42c8-46f1-8238-b4051e1facbe

U wordt in de ochtend opgehaald voor de reis naar Chiang Rai. De eerste stop van vandaag zijn de Chiang Dao-grotten. Deze grotten zijn nog niet zo’n lange tijd open voor het publiek, maar u zal zich verbazen door het aantal beelden en Boeddhabeelden dat u hier tegenkomt. Na een wandeling stapt u de auto in voor de volgende bestemming: Thaton, een dorp in het noorden van Thailand op de grens met Birma. Als de waterstand hoog genoeg is maakt u een kort tochtje over de rivier. De route gaat over de hoofdweg, maar de omgeving bestaat uit weelderige begroeiing, akkers met rijst en bergen. U heeft de mogelijkheid om te lunchen in Thaton.

 

In de middag rijdt u verder richting Chiang Rai waar u in de loop van de middag bij uw hotel aankomt. Een bezoek aan de witte tempel staat dan ook nog op het programma. Bekijk deze bijzonder tempel, de kleine details en bijzondere tekeningen binnen in de tempel.

 

Overnachting in Chiang Rai.

Inclusief privé auto/busje met chauffeur en Engelssprekende gids

Dagtocht Gouden Driehoek
Chiang Rai

Dagtocht Gouden Driehoek

Vandaag staat de beruchte Gouden Driehoek op het programma, het drielandenpunt waar de landen Thailand, Birma...

Fietstour
Chiang Rai

Fietstour

Deze ochtend wordt u bij uw hotel in Chiang Rai opgehaald en wordt u per overdekte pick-up truck naar het...

Dag 2 Chiang Rai – Lanjia Lodge

Vandaag reist u naar de grens met Laos; Chiang Khong. Na een 2 uur durende rit wordt u opgewacht met een welkomstdrankje en krijgt u een korte film te zien over het leven van de diverse bergstammen in Noord–Thailand. Het is een wat oude film op een historisch televisiescherm, maar wel leuk en interessant om te zien wat de verschillen zijn tussen alle stammen.

Daarna gaat u samen met een gids op pad door het dorp van de Hmong en Lahu bergstam. U krijgt een kijkje in het leven van de dorpelingen. Ook staat er een bijzondere ontmoeting met de Sjamaan staat op het programma. De rituelen, de geneeswijze en hoe men omgaat met het hiernamaals wordt uitgebreid besproken. Na de wandeling gaat u lunchen met een mooi uitzicht op het dorp, de bergen en de Mekong-rivier. In het dorp wordt er nog veel kleden gemaakt in de batikstijl. Als u wilt mag u daar vanmiddag mee helpen en zelf ook wat proberen te maken.

Overnachting in de Lanjia Lodge.

Inclusief transfer, lunch, diner en Engelssprekende gids

Dag 3 Vertrek Lanjia Lodge

thailand-maetaeng-Lisulodge-accomodatie Thailand-Chiang-Rai-Lokale-bewoner_1_366347 Lanjia-Lodge

U wordt vroeg bij uw verblijf opgehaald en naar de grensovergang met Laos gebracht. Vervolg uw reis door Laos (linkje naar Laos). Wij helpen u graag bij het samenstellen van uw combinatiereis.

 

Inclusief transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën