1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Puur Thailand

Een kennismaking met het echte, pure Thaise leven staat centraal in deze reis. Reis door het bergachtige noorden. Achter elke bocht heeft u weer een nieuw uitzicht om van te genieten. Via grotten, watervallen, boottochtjes en bochtige wegen komt u tijdens deze reis op de mooiste plekjes van Noord-Thailand. Wandel door het Doi Ithanon National Park en bezoek de authentieke dorpjes van de diverse bergstammen die in dit gebied leven. Ogen te kort!

Regio van de bergstammen
Authentieke dorpjes
Bezoek Doi Ithanon National Park
Afrika-Rwanda-theevelden_1_613677
Natalie
Al meerdere keren Thailand mogen bezoeken en het land blijft mij verrassen met haar kleuren & geuren en de vriendelijke bevolking.
Reizen-overal-natuur
Evelyn
Reizen door Thailand is enorm afwisselend en inspirerend, het hele jaar door. Of je nu houdt van cultuur of natuur, het is hier allemaal te vinden.
Europa-italie-collega-Wendy_3_610849
Wendy
Thailand is een bestemming die absoluut het ontdekken waard is, vanwege de stranden, tempels, de smaakvolle keuken en gastvrije lokale bevolking

Reis van dag tot dag: Puur Thailand

Dag 1      Aankomst Chiang Mai

Dag 2      Chiang Mai

Dag 3      Pai

Dag 4      Mae Hong Son

 

Dag 5      Mae Hong Son

Dag 6      Mae Chaem

Dag 7      Vertrek Mae Chaem

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Chiang Mai

U wordt vanaf het treinstation of de luchthaven naar uw hotel in Chiang Mai gebracht.

 

Informatie Chiang Mai:
Het noorden van Thailand, het vroegere Lanna-koninkrijk, bestaat uit hoge bergen en wouden. De belangrijkste plaats is Chiang Mai, qua grootte de tweede stad van Thailand, maar dan wel 40 keer zo klein als Bangkok. De stad is rustiger en gezelliger dan de hoofdstad. In Chiang Mai, de roos van het noorden, zijn veel tempels te zien. Eentje mag u echt niet missen, de Wat Phratat Doi Suthep. Dit is niet zomaar een tempel! Boven op de top van een 1601 meter hoge berg kijkt dit heiligdom uit over de wijde omgeving. Er gebeurt veel in en rond de tempel; schoolkinderen die uitvoeringen geven om wat bij te verdienen, pelgrims die hun rituelen doen, mensen die een kopje koffie drinken op deze mooie plek. Het is echt een aanrader.

 

Overnachting in Chiang Mai.

Inclusief transfer

Dag 2 Chiang Mai

Thailand-Chiang-Mai-Monnik-1 Thailand-Chiang-Mai-Rijstveld

Vandaag een vrije dag in Chiang Mai. In en om Chiang Mai is zoveel te beleven dat het soms moeilijk kiezen is. Een aanrader is de fiets te pakken. Georganiseerd, maar trek er ook zelf op uit. Ontdek de prachtige natuur, de stad en laat u verrassen door de lokale lekkernijen. In het land van olifanten mag een ontmoeting met deze machtige dieren niet ontbreken. Maar dan wel op een verantwoorde manier! Voor de avonturiers is ziplinen tussen de boomtoppen een leuk idee. Maar ook raften of Stand Up Paddling (suppen), mountainbiken en wandelen is mogelijk. Er is voor iedereen wat te beleven in deze regio. Interesse in een speciale activiteit? We geven u graag meer informatie.

 

Overnachting in Chiang Mai.

Inclusief ontbijt

Dag 3 Chiang Mai - Pai

Samen met uw gids reist u naar een dorp van de Lisu-bergstam. Met veel enthousiasme staat de Lisu-stam al op u te wachten. U wordt bijgepraat over welke tradities in ere gehouden worden en welke leefgewoontes daarbij horen. Zo bezoekt u een plaatselijke tempel, de kruidentuin en maakt kennis met de bewoners van het dorp. Na een kort bezoek is het tijd om door te reizen naar Pai. Onderweg komt u langs de Mork Fa-waterval. Vergeet uw zwemspullen niet en neem een duik of geniet van de mooie, schaduwrijke omgeving.

 

Informatie Pai:
Pai ligt in een groene vallei, 140 kilometer ten noordwesten van Chiang Mai. Ooit was Pai niet meer dan een kleine marktplaats, inmiddels zijn er verschillende souvenirwinkels, guesthouses en restaurants. Het is een ideale plek voor een bezoek aan de bergstammen, zoals de Lahu en Hmong. Ook is het een fijne tussenhaven voor de route tussen Mae Hong Son en Chiang Mai.

 

Overnachting in Pai.
Inclusief ontbijt, privé auto/busje met chauffeur en Engelssprekende gids

Dag 4 Pai - Mae Hong Son

Mae-Hong-Son-Mud-Spa-3 thailand-Maehongson-bergstamdorpvrouw_1 Thailand-Mae-Hong-Son-Brug

Vandaag vervolgt u uw reis naar Mae Hong Son. Houdt uw ogen open tijdens de rit, want u kunt genieten van een prachtig uitzicht. Onderweg stopt u bij Tham Lod Cave, een uitgebreid gangenstelsel. U wandelt door deze grot, gaat ook een stukje met de bamboeraft om de stalagmieten en stalagtieten te bewonderen. Na de grotten rijdt u naar het Lahu-dorpje, Bo Khrai. Hier kunt u de traditionele Lahu-stam, die van origine afkomstig zijn uit Tibet, bezoeken. De oudere generatie ziet u hier nog in klederdracht lopen. Daarna reist u door naar Mae Hong Son.

 

Informatie Mae Hong Son:
De plaats Mae Hong Son is net een groot dorp, erg leuk en gezellig. U reist naar deze afgelegen plaats met name voor de mooie natuur. U kunt er boottochten maken of de jungle in trekken. In dit deel van Thailand woont de bijzondere Karenstam, bekend om de vrouwen met koperen ringen om hun nek, polsen en enkels. Ze worden ook wel langnek- of giraffevrouwen genoemd. Deze Karenstam komt oorspronkelijk uit Birma (Myanmar). Als u een bezoek wilt brengen aan deze dames dan kan dat. In de buurt van Mae Hong Son liggen diverse dorpen waar u deze mensen kunt ontmoeten.

 

Overnachting in Mae Hong Son.

Inclusief ontbijt, privé auto/busje met chauffeur en Engelssprekende gids

Dag 5 Mae Hong Son

Na het ontbijt staat een halve dag op het programma. Buiten Mae Hong Son bevindt zich de Su Ton Pe bridge. Een bamboe-brug vanwaar u uitkijkt op de talloze rijstvelden en heuvels in de omgeving. Tevens is er een kleine pagode, een riviertje en grote kans dat u de monniken ziet die hier nabij wonen. Daarna kunt u wat ontspanning zoeken in de Phu Klon Mud Spa, voor een heerlijke gezichtsbehandeling. Als afsluiter van de ochtend brengt u een bezoek aan de Wat Prathat Doi Kong; een tempel waar u een fantastisch uitzicht hebt over de stad en de omgeving. Daarna terug naar de accommodatie voor een vrije middag.

 

Wilt u een bezoek brengen aan de Karen Village? Vraag ons naar de mogelijkheden. U maakt kennis met het dagelijks leven van de vrouwen met de vele koperen ringen om hun nek. Het blijft een bijzondere kennismaking met deze inheemse bevolking.

 

Overnachting in Mae Hong Son.

Inclusief ontbijt, privé auto/busje met chauffeur en Engelssprekende gids

Dag 6 Mae Hong Son - Mae Chaem

thailand-MaeChaem-waterval(17) thailand-Maechaem-vrouwbergstam(17)

Struin in de ochtend over de markt van Mae Hong Son. De kans is groot dat u vandaag lokale bergstammen tegen het lijf loopt die hier hun verse groente en kruiden komen kopen.


Niet ver van Mae Hong Son bezoekt u een authentieke Birmese tempel, Wat Thor Pae, in een klein dorpje, waar opvallend genoeg een heel informatief oorlogsmuseum gehuisvest is. Bijzonder detail is dat u hier meer leert over de invloed van de Japanners tijdens de WOII in deze bergregio.


Na een kort bezoek vervolgt u de weg richting een Hmongdorp op ca. twee uur rijden van Mae Hong Son. Neem de tijd om hier eens rustig rond te wandelen en traditionele huizen in het bergdorpje te bekijken. Onder de veranda's van de houten woningen scharrelen kippen op het erf en worden varkens gehouden. Het is een leuk inkijkje in het plattelandsleven van de inheemse Hmong. Daarna reist u door naar Mae Chaem waarbij u het landschap langzaamaan weer ziet veranderen.

 

Overnachting in Mae Chaem.

Inclusief ontbijt, lunch, privé auto/busje met chauffeur en Engelssprekende gids

Dag 7 Mae Chaem - Chiang Mai

Het laatste deel van u rondreis door de Noordelijke bergregio begint na het ontbijt. U rijdt richting het Doi Ithanon Nationaal Park. Een divers natuurpark met de hoogste berg van Thailand.  Door de hoogte heeft dit park een diversiteit aan flora en fauna. Denk aan een diversiteit aan vogels, maar ook aan dichte begroeiing met tropische planten, fruitbomen, varens en tropisch hardhout. U maakt hier een wandeling over bospaadjes en aangelegde paden. U bezoekt ook het bekendste deel van het Doi Ithanon Nationaal Park, de 2 tempels die zijn aangelegd voor de koning en koningin. Geheel aangelegd in een kleurrijke bloementuin en vanaf hier heeft u een mooi uitzicht op het park.

 

Na het bezoek aan Doi Ithanon rijdt u naar de Vachirathan Waterval. Een goede plek voor een koffiebreak. Het laatste deel van de route richting Chiang Mai leidt over het platteland met uitzicht over de rijstterrassen, kleine boerderijtjes en velden met grazende buffels.

 

U bent terug in Chiang Mai. Pak het vliegtuig, de nachttrein of slaap nog een nachtje om uw weg verder te vervolgen.

 

Inclusief ontbijt, privé auto/busje met chauffeur en Engelssprekende gids

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën