1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Tijdelijk aangepaste voorwaarden. Geen aanbetaling & kosteloos annuleren tot wel 6 weken voor vertrek.Lees meer

Praktische informatie Singapore

Mentaliteit, gewoonten en gebruiken in Singapore

Singapore heeft een gemêleerde bevolking. Het grootste deel is Chinees. U treft er verder Indiase en Maleisische mensen aan. Singapore is enorm dichtbevolkt. Er is dan ook een grote discipline vereist is om ordelijk met elkaar te kunnen leven. Singapore behoort zonder enige twijfel tot de meest veilige landen/steden ter wereld. Hoge straffen en actieve bestrijding van misdaad zorgen voor een relatief veilige samenleving. Singapore is ook één van de meest schone steden ter wereld. Zo geldt er bijvoorbeeld een algeheel kauwgomverbod in Singapore; het invoeren hiervan is zelfs verboden.

Singapore China town

De keuken van Singapore

Singapore heeft één van de meest exotische keukens ter wereld. Door de enorme mengelmoes van bevolkingsgroepen kan een diner bestaan uit Maleisische saté, Chinese zeevruchten en Indiase mie. De Singaporese keuken is het meeste beïnvloed door de Maleisische, Chinese en Indiase keuken, maar in Singapore vindt u restaurants uit ongeveer elk deel van de wereld. Singapore heeft een wereldberoemde cocktail op haar naam: de Singapore Sling. Een cocktail op basis van gin, kersenlikeur en limoen.

 

De taal in Singapore

Bahasa Malaysia is de nationale taal van Singapore, maar de voertaal is Engels.

 

Tijdverschil Singapore

Als uitgangspunt nemen wij onze zomertijd (in de winter komt er een uur bij), in de zomer is het in Singapore 6 uur later.

P1010364

Paspoort en visum Singapore*

U heeft geen visum nodig, mits uw verblijf korter is dan 90 dagen. Uw paspoort dient nog een half jaar na vertrek uit Singapore geldig te zijn. Hier wordt over het algemeen streng op gelet.

 

Tijdens het laatste vliegtraject krijgt u in het vliegtuig formulieren uitgereikt. 1 Formulier is bestemd voor uw bagagegegevens, het andere voor uw persoonsgegevens. Zie ook het hoofdstuk ‘De vliegreis’. Vult u de formulieren in het vliegtuig in; het bespaart u tijd bij de paspoortcontrole. U krijgt een deel van het formulier of kaartje met de persoonsgegevens terug. Soms wordt het door de douanebeambte in het paspoort geniet. Dit vormt, samen met de stempel in uw paspoort, uw toeristenvisum. Wees er zuinig op, u heeft dit bij het verlaten van het land nodig als bewijs dat u legaal het land binnengekomen bent.

 

* Belangrijke informatie m.b.t. visa dient u voor uw vertrek nog zelf te controleren op juistheid; er kunnen nog wijzigingen plaatsvinden tussen het tijdstip van boeken en vertrek.

 

Geldzaken in Singapore

De lokale munt in Singapore is de Singapore Dollar. 1 Singapore dollar is ongeveer € 0,70

Wij raden aan uw pinpas(sen) mee te nemen; Singapore is ruim voorzien van pinautomaten. Ook is het verstandig wat contant geld mee te nemen in Euro’s zodat u zo nodig geld kan wisselen (de meeste hotels bieden deze service aan). Creditcards worden in Singapore praktisch overal geaccepteerd.

 

Voltage en stekkers in Singapore

Het voltage is praktisch overal 220 volt. Wel gebruiken ze in Singapore Engelse stopcontacten met drie rechthoekige pinnen. U zult dus een wereldstekker mee moeten nemen (bij o.a. de ANWB te koop).

 

Lees meer over het klimaat in Singapore.