1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Maak kennis met Lima

De start van uw rondreis door Peru: Lima! Lima is meer dan alleen de tussenstop op weg naar Machu Picchu. Tijdens deze bouwsteen leert u de koloniale stad pas echt kennen. U stapt op de pedalen en fietst door de kunstenaarswijk Barranco, verblijft in de gezellige wijk Miraflores en maakt een uitstapje naar de Palomino-eilanden. Hier staat u oog in oog met zeeleeuwen en pinguïns.

Spaans-koloniaal verleden
Op de fiets door Barranco
Per boot naar Palomino
Eva-profielfoto
Eva Drenth
Ik heb al diverse landen in Latijns-Amerika bezocht en de landen fascineren mij enorm. Mijn ervaringen deel ik graag met u!

Reis van dag tot dag: Maak kennis met Lima

Dag 1      Aankomst Lima

Dag 2      Lima

Dag 3      Lima

Dag 4      Vertrek Lima

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Lima

Peru-Lima-Barranco-schildering_1_414373 Peru-Lima-Local1_1_415839

De aankomende dagen gaat u Lima ontdekken. Lima is een stad met pleinen, parken en Spaans-koloniale gebouwen. Onze favoriete wijken zijn Miraflores en Barranco.

 

Om Lima goed te ontdekken is een stadstour de moeite waard. Op het Centrale Plein stichtte Francisco Pizarro de stad in 1535. Er staat nog een aantal oude gebouwen zoals de kathedraal, het gemeentehuis en het aartsbisschoppelijk paleis. Breng een bezoek aan het Larco Museum, één van de boeiendste musea van Lima. Hier zijn Precolumbiaanse kunstschatten te zien. Niet alleen scherven, maar schitterende complete sieraden, gewaden, beelden en keramiek.

 

Overnachting in Lima.

Citytour
Lima

Citytour

Met een Engelstalige gids leert u Lima beter kennen. Zowel het oude als het nieuwe deel van de stad is volgens...

Dag 2 Lima

Vandaag stapt u op de fiets en gaat u Miraflores en de kunstenaarswijk Barranco en omgeving ontdekken. De gids die meefietst, vertelt u allemaal leuke wetenswaardigheden over beide wijken. De tour start vanaf Larco Mar, het bekende winkelcentrum met uitzicht op zee. U fietst langs de kust en de vele parken in Miraflores. Ook bezoekt u Barranco, de meest kleurrijke en artistieke wijk van Lima. In de 20e eeuw vestigden meerdere kunstenaars en schrijvers zich in deze wijk. Zij gaven de wijk een uniek karakter en dat ziet u duidelijk terug in de vele straatjes. Het pittoreske Barranco is een sfeervolle wijk met felgekleurde huizen, veel groen en een prachtige oude brug. U passeert op de fiets oa. de Malecon, de 'Puente de los Suspiros of 'brug der zuchten', één van de stadsparken, en natuurlijk het gezellige centrale plein in Barranco. 

 

Overnachting in Lima

Inclusief ontbijt, fietshuur, Engelssprekende gids, snack en helm

Dag 3 Lima

Peru-Islas-Ballestas-Pinguins-op-de-rotsen_3_338688 Zeeleeuw-bij-Islas-Ballestas-1_1_339232 Peru-Islas-Ballestas-Varen_1_414444

Naast de gebouwen en kleurrijke straten van Lima vindt u in de Stille Oceaan een aantal eilanden dat een bezoekje waard is; de Palomino-eilanden. U wordt opgehaald en naar de haven in Callao gebracht. Het jacht, waar u deze mooie tocht mee gaat maken, ligt al voor u klaar. In korte tijd vaart u via het eiland El Frontón, het gevangeniseiland, en de Cabinzas-eilanden, waar de Guano-vogel leeft, naar de hoofdattractie van vandaag: de Palomino-eilandengroep.

 

Veel inwoners van Lima zijn zich niet eens bewust van het bestaan van deze eilandengroep, maar u kunt er bijna niet omheen. Hoe dichterbij u komt hoe oorverdovender het geluid wordt. Duizenden zonnebadende zeeleeuwen heten u welkom. De mannetjes proberen de vrouwtjes te versieren, de één neemt een diepe duik te water, terwijl de ander het water uit probeert te klauteren. Wat een bijzonder gezicht! Als u wilt, kunt u een duik nemen in het water om mee te zwemmen met deze bijzondere dieren. Op de andere eilanden ziet u vanaf de boot Jan-van-Genten, pelikanen en als u geluk heeft de Humbolt-pinguïn. U vaart weer terug naar de haven van Lima en wordt naar uw hotel gebracht.

 

Overnachting in Lima

Inclusief, ontbijt, boottocht, transfers, gids, wetsuit, snacks en water

Dag 4 Vertrek Lima

Vandaag verlaat u Lima. Reis door naar het nog onbekende noorden of naar de zandduinen van Huacachina en de Nazca-lijnen. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Vliegen over de Nazca-lijnen van Peru
Manon, Van Verre

Vliegen over de Nazca-lijnen van Peru

Manon, Van Verre Algemeen 23-9-2019

Het is heel bijzonder om de lijnen van Nazca te bezoeken. De honderden geometrische vormen en duizenden lijnen zijn in het woestijnzand van de hoogvlakte van Peru lang bewaard gebleven. Collega Manon heeft boven deze lijnen mogen vliegen. Een ervaring om nooit te vergeten.