1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
Patrick

Patrick

Mijn bezochte Van Verre bestemmingen zijn Thailand, Singapore, Maleisië, Sri Lanka & Malediven, Amerika en Canada.

Met name Canada heeft mijn hart gestolen. De vriendelijkheid van de mensen, de overweldigende natuur, de rust, de wildlife, de interessante én mooie steden. Het is een soort van tweede huis of vaderland geworden.

 

In 1996 is het begonnen met het maken van verre reizen. En wel met het buurland van Canada, Amerika. In dat jaar ben ik twee keer in New York geweest! Eén keer met een vriendin, waarbij we een rondreis deden van in totaal drie weken. Een kort bezoek aan “The Big Apple” en via Memphis, de enige echte King mocht natuurlijk niet ontbreken, naar San Francisco. Vanuit daar hebben we een rondje gemaakt langs de mooie nationale parken in het zuidwesten van Amerika. Geweldig vond ik het. De vrijheid van reizen, wel georganiseerd van tevoren, maar zelf het tempo en route bepalen en alles was ook nog eens 24 uur open. Later dat jaar nog even op en neer geweest voor 23 uur naar New York. En vlak daarna door naar Florida voor een deelname aan een studiereis, om “The Sunshine State” beter te leren kennen en daardoor ook te verkopen. Wat een jaar was 1996 om te starten met drie mooie verre reizen.

 

    

 

Door de jaren heen heb ik dit continent met enige regelmaat bezocht, zowel privé als zakelijk. Als reisorganisatie organiseer je van tijd tot tijd studiereizen voor de Retail, zodat zij nog beter de bestemming én jouw product kunnen verkopen. Veel van deze reizen begeleide ik zelf en daardoor was ik in staat om prachtige bestemmingen aan te doen naast Noord-Amerika. Het mooie groene eiland Sri Lanka met de meest vriendelijke lieve Aziatische mensen die ik heb ontmoet, met een verlenging op twee atollen van de Malediven. Omgeven door het mooiste kleur water wat ik tot die tijd nog nooit had gezien. Privé heb ik mijn verjaardag aan boord gevierd van de Eastern-Oriental Express, van Singapore naar Bangkok. Zéér memorabel. Deze luxe trein is het zusje van de beroemde Venice-Simplon-Orient Express in Europa.  

 

Mijn mooiste reis ooit

Dat is een lastige. Er zijn er namelijk zoveel. Maar een keuze kan ik niet zo snel maken. Het heeft ook met de tijd waarin dit plaatsvond te maken en hoe je toen in het leven stond. Maar mijn eerste verre reis zal altijd bijblijven. Mijn verjaardag dus aan boord van die beroemde trein is er ook eentje die indruk maakte. Maar ook mijn reis naar Canada, mijn eerste privéreis. Daarvoor was ik al vijf keer in het mooie land geweest, maar altijd voor het werk. Toen ik privé erheen ging, had ik echt de tijd om nog meer te genieten van al dat moois en zo ook te ervaren.

 

Wat ook niet mag ontbreken is de individuele studiereis die ik heb gemaakt. Vanuit Seattle in Amerika per AMTRAK-trein naar Vancouver. Na een paar dagen aan boord van de trein The Rocky Mountaineer, die u in 2 dagen tijd naar de Rockies brengt. Onderweg ziet u de overweldigende natuur van het westen van dit immense land. En u komt op plekken waar u simpelweg met enig ander vervoermiddel niet kan komen. Eenmaal in Jasper gearriveerd, ben ik later doorgereisd naar Toronto met VIA’s Rail “The Canadian”. Dus dwars door Canada naar het oosten. Saai hoor ik u denken? Ja, en toch ook zeker nee. Want u heeft de tijd om het land echt goed in u op te nemen en te ervaren. Hoe weids en indrukwekkend dit land nu eenmaal is. Later doorgereisd naar Montréal en van daaruit naar de eindbestemming Philadelphia, via New York, en dat alles per trein. In één woord geweldig!

 

    

 

Ik ben ook een “luxe” mens geworden, beetje verwend door al die mooie reizen. En ik ben dan ook geen kampeerder. Maar de drie camperstudiereizen die ik heb begeleid in Noord-Amerika waren ook echt een beleving. Midden in de natuur, kampvuurtje erbij, wat lekkers te drinken, muziek op de achtergrond en goed gezelschap. Eigenlijk moet ik bekennen, dat ik het stiekem toch wel erg leuk vindt.

 

Een aanrader!

Mag ik dan direct een leuke tip geven? Veel klanten vragen altijd hoe zou jij gaan reizen in het zuidwesten van Amerika? Met een auto of met een camper? Ik zeg dan altijd dat men de vraag dient te stellen wat het doel is van de reis. Wat gaat men doen en welk vervoermiddel past daar dan het beste bij? Ik zou bijvoorbeeld aanraden om de camper te nemen met als start Las Vegas. Van daaruit kunt u met de camper heerlijk door de natuurparken toeren en genieten van al die diversiteit in de verschillende parken. U levert de camper weer in te Las Vegas. U betaalt dan geen achterlatingskosten, die u wel heeft als u de camper inlevert in San Francisco of Los Angeles. En u mag in de periode (circa) juni t/m september niet met de camper door Death Valley rijden. Daar is het simpelweg te heet voor. U rijdt dan verder, vanuit Las Vegas, met uw huurauto door Death Valley richting o.a. Yosemite National Park, San Francisco en langs de kust (met de Pacific rechts van u, dus vrij zicht) naar Los Angeles. Juist die combinatie van vervoersmiddelen maakt u reis divers.

 

Mijn reisblogs
Autorondreis Deep South

Autorondreis Deep South

Mijn bucketlist

Die is erg lang en van wie niet tegenwoordig? Er is nog genoeg te zien in Europa voor mezelf, maar ook nog steeds in Noord-Amerika. Maar in het verlengde van het continent Noord-Amerika staan als verre bestemmingen Australië en Nieuw-Zeeland op mijn lijst.

 

Wilt u ook een mooie reis met Van Verre maken? Neem contact met ons op!

 

Mijn favoriete Van Verre reizen
Amerika-Yellowstone-Pronghorn-hert
Voorbeeldreis Canada & Amerika

Rondreis: West-Canada en de Rockies

Amerika: Seattle > Canada: Vancouver > Whistler > Wells Gray > Jasper NP  > Banff NP > Waterton Lakes NP > VS: Glacier NP > Helena > Yellowstone NP > Grand Teton NP > Park City > Salt Lake City

Canada-Vancouver-Brug
Voorbeeldreis Canada

Autorondreis Canada: Vancouver & the Sunshine Coast

Vancouver > Egmont, verblijf in de wildernis > Lund, rijdt via de Sunshine Coast > Telegraph Cove > Campbell River > Tofino, walvissen spotten > Victoria, Butchart Gardens > Vancouver

Amerika-New-York-Vlag_1_517746
Voorbeeldreis Amerika & Canada

Rondreis Amerika & Canada: Het beste van Amerika en Canada

Noordoost-Amerika: Boston, historie > Cape Cod, kustplaats > White Mountains > Oost-Canada: Montréal, basiliek > Ottawa > Algonquin Provincial Park, kanoën > Toronto > Niagara Falls > Noordoost-Amerika: Ithaca, meren > New York, the big apple.