1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Singapore Airlines

Singapore Airlines wordt gerekend tot één van de beste luchtvaartmaatschappijen die er zijn. Al meerdere jaren staan zij in de top 3 van de beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld, uitgeroepen door Skytrax. Singapore Airlines vliegt dagelijks met een Airbus 350 rechtstreeks van Schiphol naar Singapore. Vanuit Singapore vliegt Singapore Airlines samen met dochter maatschappij Scoot op zeer veel bestemmingen binnen Azië.

 

Service en maaltijden Singapore Airlines

De service aan boord is van een zeer hoog niveau. Zo heeft iedere Economy Class stoel op de vluchten naar Singapore haar eigen personal entertainment programma (eigen schermpje in de stoel voor u). Er kan een keuze gemaakt worden uit meer dan 80 films die op ieder gewenst moment gestart kunnen worden. 

 

De maaltijden aan boord zijn van een uitstekende kwaliteit. Op aanvraag kunt u een aangepaste maaltijd geserveerd krijgen, zoals bijvoorbeeld een vegetarische maaltijd of een kindermaaltijd. Daarnaast bieden ze de Singapore Sling cocktail onbeperkt aan in alle reisklasses. 

 

Changi Airport

Naast het feit dat Singapore Airlines door Skytrax is uitgeroepen tot ’s werelds beste luchtvaartmaatschappij is Changi Airport wederom door Skytrax uitgeroepen tot beste airport ter wereld.

 

Singapore heeft een zeer moderne luchthaven waar veel te beleven is. Als u een korte overstaptijd heeft bij een overstap, kunt u terecht in de vele winkels, restaurants of lounges waar vaak live muziek is. Ook kunt u op verschillende plaatsen gratis gebruik maken van Internet. Wanneer u op zoek bent naar wat meer rust kunt u een wandeling gaan maken door de tuinen op de bovenste verdieping.

Als u een iets langere overstaptijd heeft dan is er de mogelijkheid een gratis tour door Singapore van ongeveer 2 uur te maken.

Daarnaast kunt u tegen betaling gebruik maken van de Hop On Hop Off bus tussen 09.00 en 18.00 uur. De bus stopt op diverse plaatsen en u kunt dan op eigen gelegenheid de stad gaan verkennen.

 

U kunt er ook voor kiezen op de luchthaven te blijven, in Terminal 1 is namelijk een erg leuk zwembad waar vanuit u over de terminal kan kijken. Er is tevens een Movie lounge waar u gratis topfilms kunt bekijken en een complete sportschool. Ook zijn er mogelijkheden voor een massage therapie, voet therapie en hoofd/schouder therapie.

 

Bagage Singapore Airlines

Voor de Economy Class mag er 25-30 kg gratis worden ingecheckt (afhankelijk van de boekingsklasse), Premium Economy Class: 35kg, Business Class: 40kg en First Class: 50kg. Is uw bagage bij het inchecken te zwaar dan betaalt u per kilo een extra bedrag, dit kan behoorlijk oplopen. Het gewicht mag over een onbeperkt aantal bagagestukken worden verdeeld.

 

U mag één stuks handbagage mee aan boord nemen per persoon. De handbagage mag niet zwaarder zijn dan 7 kilo en een maximale omtrek van 115 centimeter. Voor de Business Class en hoger mogen er 2 stuks handbagage meegenomen worden. 

Voor de Business Class mag u 40 kg gratis inchecken. Voor de First Class mag er 50 kg gratis worden ingecheckt.

 

Inchecken Schiphol

Het inchecken van de Singapore Airlines vluchten op Schiphol vindt plaats in vertrekhal 3.

 

Baby’s en kinderen bij Singapore Airlines

Singapore Airlines hanteert een korting van 90% voor baby’s tot twee jaar. Er is dan geen stoel voor de baby gereserveerd. Wij kunnen wel een babywiegje voor baby’s tot 12 maanden of niet zwaarder dan 14 kg aanvragen. Er is babyvoeding en luiers aan boord. Voor kinderen van twee tot twaalf jaar geldt een korting van 25%. U kunt van tevoren een kindermaaltijd aanvragen.

 

Roken aan boord bij Singapore Airlines

Alle Singapore Airlines vluchten zijn niet-roken vluchten.

 

Herbevestigen van de vluchten

U hoeft uw vluchten met Singapore Airlines en met dochtermaatschappij Scoot niet te herbevestigen.