1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Coronavirus, meest gestelde vragen

Wij begrijpen heel goed dat de huidige situatie rondom het coronavirus vragen op kan roepen over uw reis(plannen). Voorop staat de veiligheid van onze klanten. Wij houden de situatie zeer goed in de gaten en staan in nauw contact met de ANVR, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en onze contactpersonen (agenten) ter plaatse. Als wij nieuwe informatie hebben dan passen we de onderstaande informatie aan zodat u altijd op de hoogte bent. U kunt zich ook aanmelden voor het seintje, wij geven u dan een seintje zodra wij hebben vernomen dat de bestemming open is voor toerisme.

Heeft u een reis bij ons geboekt en er verandert iets dat invloed heeft op uw reis, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Dit doen wij op volgorde van vertrekdatum.

 

1) Klanten die voor 1 september op reis zouden gaan

Zou u voor 1 september op reis gaan dan nemen wij telefonisch contact met u op. Gezien de grote mondiale onzekerheid en sluitende grenzen, adviseert reisbrancheorganisatie ANVR om reizen buiten Europa met een vertrekdatum voor 1 september uit te stellen. Wij zien ons genoodzaakt dat advies te volgen. Voor al onze klanten geldt dat we er alles aan doen om uw reis uit te voeren in de toekomst. We vinden het belangrijk om iedere klant te spreken en samen naar een oplossing te zoeken.

2) Klanten die na 31 augustus op reis gaan

Vertrekken tot 1 september hebben onze prioriteit en met deze klanten zullen wij op volgorde van vertrekdatum contact opnemen. Wij nemen contact op met alle klanten vertrekkend vanaf 31 augustus zodra er meer duidelijkheid is over de uiteenlopende maatregelen per bestemming. 


Wie ontvangt een reisvoucher?

Indien wij uw reis niet kunnen uitvoeren wegens het Coronavirus en u twijfelt over een nieuwe reisdatum dan ontvangt u van ons een voucher waarmee u de beslissing tot maximaal 1 jaar na uitgifte kunt uitstellen. De nieuwe vertrekdatum mag ná de geldigheid van de voucher zijn, zolang de boeking maar binnen een jaar na uitgifte is gedaan. Wanneer u uw reis omboekt naar een nieuwe reisdatum of andere bestemming dan berekenen wij de eventuele meer- of minderkosten aan u door.

De voucher is in deze Coronacrisis een tijdelijke oplossing, die een redelijk en gerechtvaardigd evenwicht biedt tussen de belangen van consumenten en reisorganisaties. De voucher ontzegt u geen recht op geld terug; indien u de voucher niet binnen een jaar na uitgifte heeft kunnen of willen inwisselen, staat het u vrij om alsnog restitutie in geld te verzoeken. Daarnaast is de waarde van uw reisvoucher gedekt op basis van de Europese wetgeving en de huidige SGR-regeling, mocht Van Verre onverhoopt in financieel onvermogen komen.

Indien mijn reis wordt geannuleerd, kan ik dan de kosten die ik heb gemaakt voor mijn visum of inentingen ergens verhalen? 

Dit is afhankelijk van uw reis- en annuleringsverzekering of u deze kosten vergoed krijgt. Wij staan hier buiten.

 

Ik heb mijn ticket zelf geboekt via een andere website, mag ik deze kosteloos annuleren?

Hiervoor gelden de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij, neemt u hierover contact op met de luchtvaartmaatschappij.

 

Dekt het Calamiteitenfonds de financiële gevolgen van het coronavirus voor mijn reis?

De garantieregeling van het Calamiteitenfonds is alleen van toepassing op calamiteiten als gevolg van een natuurramp of van molest. Gezondheidsrisico's zoals het coronavirus vallen niet onder de definitie natuurramp of molest. Het Calamiteitenfonds geeft geen dekking.
Voor meer informatie over het standpunt van het calamiteitenfonds, zie: https://www.calamiteitenfonds.nl/nieuws/coronavirusgeendekking 

Dekt mijn reis- en/of annuleringsverzekering de kosten als ik mijn geboekte reis wil annuleren of omboeken?

Dit is afhankelijk van uw reis- en annuleringsverzekering. Elke verzekering zit anders in elkaar. Het is belangrijk om de polisvoorwaarden en dekking vooraf goed te checken om zeker te weten wat wel en niet wordt vergoed. Bekijk hier een overzicht van reisverzekeraars die een dekking bieden en de voorwaarden.

U heeft eerder een reis aangevraagd en twijfelt of u uw reis wel moet boeken vanwege (financiële) risico’s?

Wij begrijpen de angst die er op dit moment heerst en we zijn ons bewust van de risico’s van het Coronavirus. Uiteraard komt de veiligheid van onze reizigers altijd op de eerste plaats. Als u voor het boeken van uw vakantie kiest voor een bij de ANVR aangesloten reisorganisatie zoals Van Verre, dan kunt u rekenen op goede zorg voor en tijdens uw reis. Als er op uw bestemming echt iets aan de hand is, kunt u erop rekenen dat wij maatregelen nemen. Wij volgen hierin de richtlijnen van onze brancheorganisatie ANVR en het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

 

Waar vind ik meer informatie over het Coronavirus

RIVM: https://www.rivm.nl/coronavirus/nieuw-coronavirus-in-China
ECDC: https://www.ecdc.europa.eu/en/novel-coronavirus-china
WHO: https://www.who.int/ith/2020-24-01-outbreak-of-Pneumonia-caused-by-new-coronavirus/en/ 

Heeft u nog vragen?

Bel ons, natuurlijk helpen we u verder!
0299-475083