1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Rondreis Namibië camperreis

Iets wat avontuurlijker ingesteld? Dan is deze camperreis door Namibië dé ideale manier om het land te doorkruisen. Het gevoel van vrijheid heeft de overhand. Wij hebben vooraf de kampeerplaatsen besproken, het enige dat u doet is onbezorgd genieten. U bezoekt in het zuiden Fish River Canyon en natuurlijk ook de hoge zandduinen bij Sossusvlei. In Etosha National Park gaat u wild spotten en in Swakopmund aan de kust kunt uitwaaien. Al met al een complete reis in uw huis op wielen.

Maatwerk, alles kan!
Een mooie klim op de zandduinen van Namibië
Ingrid
Wat ben ik verliefd op Afrika. Elk land heeft iets unieks. Ik adviseer u graag voor een droomreis naar Afrika.
Prijsindicatie vanaf € 2600,- per persoon
Reisduur: 22 dagen / 21 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee
  • Van dag tot dag
  • Routekaart
  • Reis & prijsinfo
  • Offerte

De reis van dag tot dag: Namibië camperreis

Dag 1             Windhoek

Dag 2             Hardap Dam

Dag 3             Keetmanshoop

Dag 4             Fish River Canyon

Dag 5             Fish River Canyon

Dag 6             Klein Aus Vista

Dag 7             Sossusvlei

Dag 8             Sossusvlei

 

 

Dag 9             Solitaire

Dag 10           Rehoboth

Dag 11           Otjiwarongo

Dag 12           Grootfontein

Dag 13           Grootfontein

Dag 14           Etosha National Park

Dag 15           Etosha National Park

 

Dag 16           Etosha National Park

Dag 17           Outjo

Dag 18           Uis

Dag 19           Swakopmund

Dag 20           Swakopmund

Dag 21           Okahandja Lodge

Dag 22           Windhoek

100% maat werk

Dag 1 Windhoek

Na aankomst wordt u welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiger. De eerste nacht verblijft u in een lodge nabij de luchthaven, hier krijgt u uitgebreide uitleg over uw camper en de route. Acclimatiseer lekker of breng een bezoek aan Windhoek, de levendige hoofdstad van Namibië. Hier vindt u een aangename mix van culturen. In het centrum kunt u een stadswandeling maken.

 

Overnachting nabij Windhoek

Inclusief transfer

Dag 2 Windhoek - Hardap Dam

ca. 265 km / 3 uur

De komende dagen heeft u de beschikking over uw eigen camper. Zelf rijden is een uitstekende manier om kennis te maken met het wonderlijke Namibië. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt.

 

Het campertype Discoverer FunX is een handgeschakeld voertuig met stuurbekrachtiging. Overdag heeft de camper een zitgedeelte voor 2-personen, ’s nachts bouwt u dit om tot een 2-persoonsbed. Er is een 2-pitsgasplaats, keukengerei, ijskastje, koud water, en chemisch toilet aanwezig. Ook is er airconditioning in het bestuurdersgedeelte en in de camper is een kluis. Middels een speciaal systeem kunt u buiten een douche ophangen.

 

Na het ontbijt gaat u op pad.  Let even op: In Namibië wordt links gereden en zit het stuur van de camper aan de rechterkant. In Namibië zijn alleen de wegen met een B-nummer en enkele C-wegen geasfalteerd. De overige C- en D-wegen zijn onverharde stoffige zandwegen, die overigens prima te berijden zijn. Houdt u daarbij wel uw snelheid in de gaten.

 

 In zuidelijke richting rijdt u op uw gemak naar uw eerste overnachtingplek.

 

Overnachting in Hardap Dam

Inclusief ontbijt en camper

Dag 3 Hardap Dam - Keetmanshoop

Maatwerk Disoverer FunX(10) Extra indien nodig(10)

U rijdt vandaag naar een fraaie plek in het zuidelijke deel van Namibië, nabij de stad Keetmanshoop. Het gebied wordt gedomineerd door hoge kokerbomen. Wanneer de lucht helblauw is maakt u hier schitterende foto’s van dit unieke boomsoort. Interessant is ook het bezoek aan Giants Playground, maak hier een wandeling langs de imposante rotspartijen. Dan wordt het tijd om de camper te parkeren en te genieten van de omgeving.

 

Overnachting nabij Keetmanshoop

Inclusief camper

Dag 4 Keetmanshoop - Fish River Canyon

ca. 150 km / 2,5 uur

Fish River Canyon is vandaag de eindbestemming. Dit oogverblindende natuurspektakel is absoluut een van de hoogtepunten tijdens uw rondreis. U heeft vandaag tijd genoeg om af en toe de camper aan de kant van de weg te zetten en de fotocamera te pakken, want wat is dit landschap fotogeniek. In de middag arriveert u bij de kampeerplaats.

 

Overnachting in Fish River Canyon

Inclusief camper

Dag 5 Fish River Canyon

Ga vandaag vroeg op pad en rij naar de ingang van het park. Voor een adembenemend vergezicht rijdt u naar het uitkijkpunt…..u weet niet wat u ziet……wat een panorama! In de Fishriver stroomt niet het hele jaar door water, maar dat doet niets af aan het uitzicht. Strek de benen en maak een lekkere wandeling langs de rim, iedere punt geeft een ander vergezicht op dit natuurwonder. Daarna keert u terug naar de camping voor een welverdiende lunch en siësta. In de namiddag kunt u terugrijden naar het park, de zon staat heel anders aan de hemel en het kleurenspektakel is ook dan een lust voor het oog.
 
Overnachting omgeving Fish River Canyon

Inclusief camper

Dag 6 Fish River Canyon - Aus

ca. 300 km / 4 uur

U pakt alles weer in en maakt de camper rijklaar voor een nieuwe dag in Namibië. Voor een mooie landschappelijke route adviseren wij u om iets voorbij het plaatsje Seeheim over de D0463 in zuidelijke richting te rijden. Dit ongerepte stuk natuur is wonderschoon. Zet de camper aan de kant, maak een lekker broodje klaar en geniet…….u krijgt geen genoeg van het prachtige uitzicht. In de namiddag bereikt u Aus, waar u de nacht doorbrengt.

 

Overnachting in Aus

Inclusief camper

Dag 7 Aus - Sossusvlei

ca. 375 km / 5 uur

Sossusvlei (18)

Het landschap verandert langzaam op de rit naar Sossusvlei, het eindstation voor de komende dagen. De roodgekleurde zandvlaktes en de hoge bergen zorgen dat u zich geen moment verveelt. En dan…..in de verte duiken de rode zandduinen voor u op: u nadert de beroemde Sossusvlei.

 

Overnachting in Sossusvlei

Inclusief camper

Dag 8 Sossusvlei

Vroeg uit de veren want voor een onvergetelijke zonsopkomst moet u vroeg op de plaats van bestemming zijn: Sossusvlei. Beklim een zandduin en geniet van het overweldigende uitzicht.

De opkomende zon zorgt dat de zandduinen iedere keer weer van kleur veranderen, alsof u een schilderij binnen bent gestapt. Vandaag kon de dag niet beter beginnen. Op de terugweg stopt u natuurlijk bij Deadvlei en is het bijna een must om Dune45 te beklimmen. Voldaan keert u terug naar uw campsite.

 
Overnachting in Sossusvlei

Inclusief camper

Ballonvaart
Sossusvlei

Ballonvaart

Een unieke ervaring die u nooit vergeet! In de vroege ochtend zweeft u over het mooiste landschap van Namibië...

Dag 9 Sossusvlei - Solitaire

Nog geen genoeg van de zandduinen? Dan heeft u deze ochtend nog een kans om ze te bewonderen. Interessant is ook het bezoek aan de Sesriem Canyon. Wandel over de canyonvloer, de hoge wanden zorgen voor een welkome schaduw. De rit naar Solitaire is vanaf hier slechts 80 kilometer wat een kleintje uurtje rijden is. Hier is dé plek voor de lunch die u onder de bomen kunt oppeuzelen. Nog een gaatje over? Bestel dan de wereldberoemde overheerlijke appeltaart…..met een beetje geluk komt die net uit de oven. De middag is ter vrije besteding voor een korte wandeling, een goed boek of een dutje.

 

Overnachting in Solitaire

Inclusief camper

Dag 10 Solitaire – Rehoboth

ca. 160 km / 2,5 uur

Een schitterende route over Spreetshoogte Pass brengt u naar de eindbestemming voor deze dag: het plaatsje Rehoboth dat voornamelijk door de Rehoboth Baster bevolkingsgroep wordt bewoond. Zij zijn afstammelingen van Nederlanders uit de Kaapkolonie en vrouwen van de inlandse Afrikaanse stammen. Wandel door het plaatsje en maak een praatje met de Basters.

 

Overnachting in Rehoboth

Inclusief camper

Dag 11 Rehoboth – Otjiwarongo

ca. 350 km / 4 uur

Vanuit Rehoboth is het een klein uurtje rijden naar Windhoek. Handig om bij de supermarkt nog wat boodschappen in te slaan voor het tweede gedeelte van de reis. Daarna vervolgt u de weg in noordelijke richting. Landschappelijk heel anders dan het zuiden, maar zeker zo mooi. Een interessante stop is bij het Okonjima Reservaat, hier is het thuis van de AfriCat Foundation, een non-profit organisatie. Als dagbezoeker krijgt u hier tijdens een anderhalf uur durende excursie veel informatie. U maakt een korte begeleide tour in een voertuig waarbij de gids u alles vertelt over het werk met de carnivoren. Natuurlijk kunt u ook allerlei vragen stellen (vooraf reserveren is aan te raden).

 

Overnachting in Otjiwarongo

Inclusief camper

Dag 12 Otjiwarongo – Grootfontein

ca. 210 km / 2,5 uur

Na een rustige start reist u in oostelijke richting naar Grootfontein. Een bijzondere stop is iets voor de plaats, hier ligt de grootste meteoriet op aarde: de Hoba-meteoriet. De campingsite waar u overnacht beschikt over een zwembad, heerlijk om even af te koelen.

 

Overnachting nabij Grootfontein

Inclusief camper

Dag 13 Grootfontein

Discoverer FunX Header(10) Discoverer FunX2 at night(10) In het kort Discoverer FunX(10)

Een dagje luieren voor de camper, aan het zwembad of de waterdrinkplaats behoort tot de mogelijkheden. Toch zin in iets meer actief, maak dan een wandeling en ga op zoek naar het kleine wild en de vogels. De tour over de boerderij is een leuke afwisseling. Maar heel bijzonder is de excursie aan de bosjesmannen, die ongeveer 80 kilometer verderop hun leefgebied hebben en waar u kennismaakt met hun gewoontes en tradities (vooraf reserveren).

 

Overnachting nabij Grootfontein

Inclusief camper

Dag 14 Grootfontein – Etosha National Park

ca. 170 km / 2 uur

Het bekendste wildpark van Namibië is Etosha National Park. Drie volle dagen kan u het park gaan ontdekken. Voor de allerbeste beleving slaapt u op drie verschillende locaties.  Een eerste blik op het wildleven krijgt u al in de middag aan de oostkant van het park. Verrekijker bij de hand en wie o wie…..spot de eerste leeuwen? Vergeet niet onder de bomen te kijken, dat vinden ze in de namiddag een heerlijke plek alvorens ze op jacht gaan.

 

Overnachting in Etosha National Park

Inclusief camper

Dag 15 Etosha National Park

ca. 70 km / 1,5 uur

De beste tijd om wild te observeren is vroeg in de ochtend of in de namiddag, de warme momenten van de dag. Dus…zet vroeg de wekker en vertrek uit het kamp. Parkeer de camper bij een van de waterdrinkplaatsen en heb even geduld…..ondertussen geniet u van een ontbijtje maar houdt uw blik gevestigd op de drinkplaats…het kan zo maar zijn dat uit de bush een kudde olifanten onderweg is om een slokje water te drinken. Tussen de middag kunt u relaxen in het kamp. De mogelijkheid bestaat dat u in de namiddag (tegen betaling) een georganiseerde safaritocht maakt, dit kunt u ter plaatse reserveren.

 

Overnachting in Etosha National Park

Inclusief camper

Op safari in Etosha
Etosha

Op safari in Etosha

In de vroege ochtend en late namiddag is het wild in Etosha op zijn best te spotten. Trek er samen met een...

Dag 16 Etosha National Park

ca. 70 km / 1,5 uur

De laatste dag in Etosha is er een met een goud randje, want uw campingplaats ligt bijna aan de waterdrinkplaats. Natuurlijk trekt u er met de camper op uit of u reserveert een safaritocht. Buiten het wild heeft Etosha ook een verscheidenheid aan vogels, variërend van kleurrijke bijeneters, roze flamingo’s tot de grote kori bustard. ’s Middags en ’s avonds is de verlichte waterdrinkplaats de hoofdattractie. Nestel u op een van de banken met een biertje of glas wijn en zorg voor een fototoestel bij de hand. Neushoorns, leeuwen en buffels zijn regelmatige passanten. Het wordt een avond om nooit te vergeten.

 

Overnachting in Etosha National Park

Inclusief camper

Dag 17 Etosha National Park - Outjo

ca. 120 km / 2 uur

Vertrek op tijd en rij naar het westelijke deel van Etosha National Park dan heeft u het hele park gezien. Ook in dit deel zijn waterdrinkplaatsen waar u kunt stoppen. Met een laatste blik op de natuur verlaat u via Galton Gate het park. U rijdt naar Outjo waar u de komende nacht verblijft.

 

Overnachting in Outjo

Inclusief camper

Dag 18 Outjo – Uis

ca. 245 km / 3 uur

U rijdt via Khorixas naar Twyfelfontein waar diverse bezienswaardigheden zijn. Bezoek de imposante rotstekeningen, de Verbrande Berg en de Orgelpijpen. Op de heen of terugweg is ook een bezoek aan het Damara Livingmuseum leuk, leer hier meer over de gewoontes en tradities van dit trotse volk. Uis is de eindbestemming van de dag.

 

Overnachting in Uis

Inclusief camper

Dag 19 Uis – Swakopmund

ca. 200 km / 2,5 uur

Cape Cross zeehondenkolonie(16)

Na heerlijke dagen in de het binnenland is het nu tijd om uit te waaien aan de Atlantische kust. Sla bij Hentiesbaai rechtsaf om de zeehondenkolonie bij Cape Cross te bewonderen. In de namiddag komt u aan in de kustplaats Swakopmund, een stad met een Duits tintje met gebouwen, winkels, barretje en restaurants. Voor de visliefhebber een eldorado met al die verse gevangen vis kan uw diner niet meer stuk.

 

Overnachting in Swakopmund.

Inclusief camper

Dag 20 Swakopmund

Rondom het stadje is voldoende te beleven. Een lange strandwandeling of het achterland ontdekken. Hier stuit u op de wonderlijke prehistorische Welwitchia Mirabilis. Deze planten kenmerken de droge regio. Ook typerend in dit landschap zijn de kleine stokstaartjes die in holen in de grond leven. U herkent ze als ze in groepjes zenuwachtig de horizon afturen. Bezoek in het centrum “Das Brauhaus” en bestel een lekker jauseplatte! ’s Avonds heeft u de keuze uit een diversiteit aan restaurants.

 

Overnachting in Swakopmund

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 21 Swakopmund - Okahandja

ca. 280 km / 2,5 uur

En dan is het tijd om de kust achter u te laten. Via een mooie binnenweg bereikt u het plaatsje Okahandja, een heerlijke plek om de laatste nacht in Namibië door te brengen. Op het terrein is een zwembad, maar er zijn ook mogelijkheden tot paardrijden. En als u toch hier bent, struin dan over de grote markt met vele houtsnijwerken, misschien vindt u nog een leuk souvenir voor thuis.

 

Overnachting in Okhandja

Inclusief camper

Dag 22 Okahandja – Windhoek

En dan is de laatste dag alweer aangebroken. De ochtend is nog ter vrije besteding en dan is het tijd om de camper terug te rijden naar het depot, waarna u teruggebracht wordt naar de luchthaven.

 

 

Einde van een avontuurlijke reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen