1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Kavango

De Kavango delta

De regio ontleent zijn naam aan de Kavango rivier, de natuurlijke grens tussen Namibië en Angola. De rivier ontspringt in het hooggebergte van Angola en wordt dan 1500 km stroomafwaarts overmeesterd door de meedogenloze Kalahariwoestijn (de rivier stroomt dan ondergronds verder). Onderweg, bij Poppa Falls, vertakt de Kavango in een aantal kleine stroomversnellingen en kronkelt Botswana binnen. Hierna vertakt de rivier nog verder en vormt uiteindelijk de wereldberoemde Okavango Delta. Vanwege het vlakke landschap van Kavango stroomt de rivier niet zo heel snel. De regenbuien, die vanaf november in Angola vallen, dirigeren daarom pas een half jaar later, vanaf april, de waterstand in de delta.

 

De Kavango rivier

De Kavango rivier is een belangrijke levensader. Ze verandert Kavango en Caprivi tot waterrijke, vruchtbare regio’s met veel groen. De lokale bevolking verbouwt gewassen en hengelt fanatiek naar vis. Met hun houten mokoro (uitgeholde boomstam) varen ze op de rivier van de ene naar de andere plek en ontwijken daarbij handig en feilloos de krokodillen en nijlpaarden in het water. Maakt u zich geen zorgen, hoor. Toeristen verkennen deze waterrijke gebieden aan boord van een overkapte platbodemboot. En dat is best prettig, vooral onder een brandende zon.

Tijdens deze rondreizen reist u door de Kavango delta
shutterstock_210009229
Namibië, Botswana en Zimbabwe

Autorondreis: Safari Etosha naar Victoria Falls

Midden-Namibië: Windhoek > Okonjima, AfriCat Foundation. Noord-Namibië: Etosha National Park > Kavango, safari per boot > Caprivi. Noord-Botswana: Chobe NP, olifanten. Noord-Zimbabwe: Victoria Watervallen, breedste van Afrika.

100 Wetlands & Deserts
Voorbeeldreis Namibië

Autorondreis Namibië: Woestijn en Wildparken

Midden: Windhoek. Zuid: Kalahari, woestijn > Sossusvlei, hoogste zandduinen ter wereld. Midden: Swakopmund, aan het strand > Twyfelfontein, rotstekeningen. Noord: Etosha NP, safari. Midden: Okonjima, luipaarden > Windhoek.