1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Tijdelijk aangepaste voorwaarden. Geen aanbetaling & kosteloos annuleren tot wel 6 weken voor vertrek.Lees meer

Pyin O Lwin

Reis door de prachtige bergen in het berggebied Pyin O Lwin. Op het Shan bergplateau heerst een gematigd bergklimaat. Dit gegeven heeft ervoor gezorgd dat Pyin O Lwin een populair toevluchtsoord is geworden in de hete zomermaanden. Veel Birmese toeristen komen in deze tijd dan ook voor de nodige verkoeling naar deze fraaie koloniale stad, die nog het meeste weg heeft van een exotische variant van een Harry Potter filmset. Zelfs de nieuwste bouwwerken worden nog steeds in koloniale stijl opgetrokken. De inwoners van Pyin O Lwin vormen een heerlijke potpourri van nationaliteiten en dragen bij aan het onvervalste koloniale karakter. Het straatbeeld wordt bepaald door Indiërs, Nepalezen, Chinezen, Shan, Birmezen en een fors contigent van het Birmese leger, dat in Pyin O Lwin een belangrijk opleidingscentrum heeft. Het transport in de stad vindt nog steeds plaats in huifkarren, de meesten prachtig beschilderd (u blijft fotograferen).

 

Bezoek interessante bezienswaardigheden tijdens uw rondreis in Pyin O Lwin 

Het is zeer aan te raden om de botanische tuinen te bezoeken tijdens uw reis in Pyin O Lwin. Er zijn meer dan 480 verschillende soorten bloemen, planten en bomen aanwezig. Aangrenzend aan de botanische tuinen ligt het National Landmark Garden, dat in 2009 geopend werd. Alle bijzondere bouwwerken van Myanmar staan daar uitgestald op Madurodamformaat in een fraai aangelegd ark. Tien kilometer ten zuiden van Pyin O Lwin liggen de Anisakan Falls. Via een behoorlijk inspannende afdaling van een uur kunnen deze watervallen worden bereikt. Op de terugweg kan ook de bovenloop van de watervallen worden bezocht. Pyin O Lwin past in diverse reisprogramma’s. Het is mogelijk om Pyin O Lwin te bezoeken als dagtocht vanuit Mandalay. Ook kunt u er aangenaam overnachten in een van de koloniale hotels. Daarnaast is het mogelijk om Pyin O Lwin te gebruiken als stopover tijdens een reis naar Noordelijk Shan State.

Voorbeelden rondreizen en bouwsteen naar Pyin O Lwin
Myanmar-Pyay-rijst(4)
Voorbeeldreis Myanmar

Rondreis Myanmar: Ontdek onbekend Birma

Zuid-Myanmar: Yangon > Hpa An > Mawlamyaing > Kyaiktiyo. West-Myanmar: Mrauk U. Zuid-Myanmar: Yangon. Centraal-Myanmar: Loikaw > Inle Lake > Kalaw Pyin Oo Lwin > treinreis Hsipaw > Mandalay > Monywa > Bagan. Zuid: Pyay > Yangon.

Myanmar-algemeen-monnik-2
Voorbeeldreis Myanmar

Rondreis Myanmar: De charme van Myanmar

Zuid-Myanmar: Yangon. Centraal-Myanmar: Kalaw, Engels > Inle Lake, prachtig meer en bergstammen > Nyaung Shwe aan Inle Lake > vlucht Mandalay, naar Pyin Oo Lwin, Brits > treinreis, terug Mandalay > Bagan. Zuid-Myanmar: Yangon.

Myanmar-Pyin-Oo-Lwin-trein2
Voorbeeldreis Myanmar

Bouwsteen: Brits verleden en spectaculaire treintocht

Centraal-Myanmar

 

Tochtjes rond Mandalay > de bergen in, naar Pyin Oo Lwin, voormalig Brits hillstation > treinreis Hsipaw, prachtig plateau, wandelen en varen hier > terug naar Mandalay.