1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

West-Maleisie met kinderen

Dit is onze dieren spot reis. In 2,5 week reizen jullie dwars door West-Maleisië en gaan jullie olifanten, orang-oetans, rifhaaitjes, kleurrijke vissen en tropische vogels spotten. En natuurlijk ook bruisend Kuala Lumpur bezoeken, de jungle ontdekken, theevelden doorkruizen en lekker ontspannen op witte stranden. 

Wat maakt deze reis bijzonder
Orang-oetans in Bukit Merah
Canopy-walk Taman Negara
Olifanten opvangcentrum bezoeken
Lara
Lara
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest en deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Prijsindicatie vanaf € 2300,- per persoon
Reisduur: 18 dagen / 17 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

West-Maleisie met kinderen

Dag 1     Aankomst Melaka

Dag 2     Melaka

Dag 3     Kuala Lumpur

Dag 4     Kuala Lumpur

Dag 5     Kuala Lumpur

Dag 6     Taman Negara

Dag 7     Taman Negara

Dag 8     Taman Negara

Dag 9     Cameron Highlands
Dag 10   Cameron Highlands

Dag 11   Penang

Dag 12   Penang

Dag 13   Penang

Dag 14   Langkawi

Dag 15   Langkawi

Dag 16   Langkawi

Dag 17   Langkawi

Dag 18   Vertrek Langkawi

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Melaka

Christelijke kerk in Melaka Maleisie_Melaka_Kinderen_mensen_1_419309 Maleisie_Melaka_centrum_brug_2_182693

Jullie komen aan in de hoofdstad van Maleisië; Kuala Lumpur. Hier houdt de reis nog niet op want jullie rijden gelijk door naar jullie hotel in Melaka.


Informatie Melaka:
De historische stad Melaka is één van de populairste steden in Maleisië vanwege de multiculturele samenleving.
Het is een havenstad met veel sfeer, leuke gebouwen en ook heerlijk eten. Én hier komen jullie ook nog wat Hollandse invloeden van vroeger tegen. 

 

Overnachting in Melaka.

Inclusief transfer

Dag 2 Melaka

Maleisie_Melaka_Fietsen(2) Maleisie_Melaka_Fietsen_vervoer_1_182549 Maleisie_Melaka_Fietsen_Kinderen_2_419380

Fietsen in Maleisië kan niet ontbreken. Vandaag staat er een mooie tocht op de planning. Fietsend langs plantages en door dorpjes komt het leven van Maleisië jullie tegemoet. De gids vertelt de mooiste verhalen en jullie camera maakt waarschijnlijk overuren. Het is een tocht van zo'n drie á vier uur en er zijn fietsen in verschillende kleuren en maten er zijn zelfs fietszitjes en aanhaakfietsen dus iedereen kan mee. 

 

Overnachting in Melaka.

Inclusief ontbijt en fietsexcursie

Dag 3 Melaka - Kuala Lumpur

Maleisie_KualaLumpur_vervoer_2_419437 Maleisie_Kualalumpur_Petronastowers_1_419402 Maleisie-KualaLumpur-hindoetempel-detail_3

Tijd om in te pakken want de reis gaat naar de hoofdstad van Maleisië, Kuala Lumpur. Jullie kunnen vandaag zelf Kuala Lumpur gaan ontdekken. Er is genoeg te doen! Bijvoorbeeld gezellig picknicken met het hele gezin aan het meer in het grootste park van Kuala Lumpur. Hier vind je ook het grootste vogelpark ter wereld met meer dan 5000 vogelsoorten. Zeker een bezoekje waard. Meer zin in waterpret? Net buiten de stad liggen twee waterpretparken met spectaculaire glijbanen, zwembaden en waterattracties. Voor iedereen leuk! Zelfs voor papa en mama!

 

Informatie Kuala Lumpur:

Kuala Lumpur wordt in de volksmond ook wel KL genoemd. De stad is een mix van typisch Aziatische drukte en moderne wolkenkrabbers en shopping malls. De Petronas Twin Towers domineren de skyline van Kuala Lumpur. Jullie kunnen naar de top van deze toren! Of naar het naastgelegen mooie KLCC Park waar jullie heerlijk in de schaduw rond kunnen wandelen. 

 

Overnachting in Kuala Lumpur.

Inclusief ontbijt en transfer

 

Dag 4 Kuala Lumpur

9017246900_d1e1c4ca5a_k_1_421439 5510557153_9e5f72fdca_o(2) CAS_Steinhart_Aquarium_1_421457

Nog een vrije dag om het bruisende Kuala Lumpur te verkennen. Leuk om met het gezin naar het KL Aquaria te gaan. Hier loop je door een tunnel met om je heen honderden kleurrijke vissen, hongerige piranha's, enorme haaien en slome schildpadden. Zijn jullie meer in voor wat spanning en snelheid? Ga dan naar een pretpark middenin een winkelcentrum met verschillende attracties en achtbanen.

 

Overnachting in Kuala Lumpur.

Inclusief ontbijt

Dag 5 Kuala Lumpur

West-Maleisië-Kuala Gandah-badderen(13)

Vandaag weer een leuk familie-uitje; jullie gaan mooie slurf dragende dikhuiden ontmoeten. In het opvangcentrum Kuala Gandah kunnen jullie, op twee momenten per dag vanwege gezondheid, olifanten weesjes voeren en wassen. De kinderen zullen voor altijd verliefd zijn op Jumbo na deze onvergetelijke herinnering.

 

Overnachting in Kuala Lumpur.

Inclusief ontbijt en bezoek olifanten opvangcentrum

Dag 6 Kuala Lumpur - Taman Negara

Maleisie-WestMaleisie-TamanNegara-aapjemetvruchtinhand(8) Maleisie-TamanNegara-bootjes_2 maleisie-tamannegara-canopi-walk(8)

Op naar de jungle! Vanaf de pier van Kuala Tembling vertrekt de lange smalle boot, genaamd longboat, naar Taman Negara. Tijdens deze vaart begint het jungle-avontuur gelijk al. De boot vaart langs woningen op of aan het water en ook langs dichte jungle waar jullie misschien al wat aapjes, waterbuffels en gekleurde vogels spotten. Na ongeveer drie uur varen komen jullie aan in het dorpje Kuala Tahan in Taman Negara. Vandaag kunnen jullie zelf het oudste regenwoud ter wereld gaan ontdekken. Taman Negara is één van de beste plekken voor een jungle-experience in Maleisië. 

 

Informatie Taman Negara:

Taman Negara is één van de oudste regenwouden ter wereld. Jullie zullen je kabouters voelen met die eeuwenoude, reusachtige bomen om je heen. Hier vind je vele kleurrijke vogels, bijzondere insecten en slingerende apen in de bomen.

Er zijn hier genoeg leuke dingen te ondernemen voor het hele gezin. Voor de avonturiers kun je denken aan een canopy walk en ook een speurtocht door de jungle is erg leuk. Maar lekker winkelen en eten in lokale eettentjes kan in het dorp ook.

 

Overnachting in Taman Negara.

Inclusief ontbijt, transfer en boottocht

 

 

 

Dag 7 Taman Negara

TamanNegara-vlonder-voetpad-langs-heuvel TamanNegara-landschap

Lekker geslapen in de jungle van Taman Negara? Ook vandaag is ter eigen invulling, er zijn genoeg avonturen te beleven in deze groene jungle. Er zijn hier verschillende trektochten te maken van een paar uur tot een hele dag, en van eenvoudig tot meer uitdagend. Kijk ter plaatse wat jullie mogelijkheden zijn en natuurlijk waar jullie zin in hebben

 

Overnachting in Taman Negara.

Inclusief ontbijt

Dag 8 Taman Negara

maleisie-taman-negara-koeien TamanNegara-staalblauw-met-oranje-vogel-op-tak Maleisie-TamanNegara-gezinopboot_2

Nog een dag in de jungle van Taman Negara. Wat staat er vandaag op de planning met het gezin? Een echte aanrader is een bezoek brengen aan de Orang Asli. Hier gaan jullie zien hoe de lokale bewoners leven in deze eeuwenoude jungle. Voor wat verkoeling is er een natuurlijke jacuzzi waar jullie heerlijk in kunnen relaxen.

 

Overnachting in Taman Negara.

Inclusief ontbijt

Dag 9 Taman Negara - Cameron Highlands

Cameronhighlands-theeplant21(13)

De komende dagen hebben jullie de beschikking over een huurauto. Zelf rijden in Maleisië is goed te doen, de wegen zijn over het algemeen van prima kwaliteit. Jullie krijgen van ons natuurlijk een route, maar het fijne is dat jullie deze kunnen aanpassen, zelf het tempo kunnen bepalen en ook kunnen stoppen waar jullie maar willen. Een heerlijke manier om door Maleisië te reizen.

Er staat gelijk een rit van ongeveer 5 uur op het programma. Vandaag rijden jullie naar het groene Cameron Highlands.

 

Informatie Cameron Highlands:

Cameron Higlands is door de hoge ligging, vergeleken met de rest van Maleisië, heerlijk koel. Hier dus geen klamme handjes en zweetdruppels op het voorhoofd zoals op veel andere plekken in Maleisië. Het is ook de ideale plek voor het verbouwen van thee, groente en fruit. Om die reden wordt het ook wel “Malaysia’s Green Bowl” genoemd. Het uitzicht over de groene theevelden is zeker Instawaardig.

 

Overnachting in Cameron Highlands.

Inclusief ontbijt en huurauto

Dag 10 Cameron Highlands

Maleisie-CameronHighlands-theevelden_2 Cameronhighlands-theeplukkerinveld10 Maleisie-WestMaleisie-Cameronhighlands-aardbeienplantage11

Vandaag kunnen jullie zelf op ontdekking uitgaan in Cameron Highlands. Een echte must is een bezoek brengen aan een theeplantage. Hier ontdekken jullie hoe van de vele planten op het land de thee wordt gemaakt die jullie drinken. Erg leuk en leerzaam voor het hele gezin. Ook leuk is aardbeien plukken in één van de vele kassen. Zijn jullie meer een actief gezin? Stap dan op een mountainbike en fiets door de theevelden of ga zwemmen bij één van de vele waterwallen in dit groene gebied.

 

Overnachting in Cameron Highlands.

Inclusief ontbijt en huurauto

Dag 11 Cameron Highlands - Penang

Penang-rickshawbluemansion Penang-KhooKongsi-Chinesetempleentrance2 Maleisie_Penang_streetart1

Vandaag rijden jullie van Cameron Highlands naar het eiland Penang. Onderweg zijn er genoeg leuke plekken om te stoppen. Zo kunnen jullie een verkoelende duik nemen bij een waterval, komen jullie langs het paleis van de sultan en zien jullie de moskee met gouden daken. Als jullie over de kilometerslange brug zijn gereden zijn jullie op Penang. Jullie rijden gelijk door naar de hoofdstad van dit eiland; Georgetown.

Informatie Penang:
Penang, een populaire en misschien ook wel de leukste bestemming van Maleisië. Het is een sfeervol eiland met een rijke cultuur, lekker eten en lieve mensen. Er is ontzettend veel te doen voor jong en oud op dit eiland. Een hoogtepuntje is wel de stad Georgetown, maar er is nog zoveel meer.  

Overnachting op Penang.

Inclusief ontbijt en huurauto

Dag 12 Penang

Maleisië-Penang-Georgetown-streetart1_1 Maleisie-WestMaleisie-Penang-boulevard Maleisie_Penang_streetart

Lekker toeren met jullie eigen auto over het eiland Penang.  Een echte must is de hoofdstad Georgetown. Hier kunnen jullie te gekke foto's scoren met de street art die je overal tegen komt. Het is een gezellige en levendige stad, je moet er geweest zijn. Een bezoek aan de grootste boeddhistische tempel van Zuidoost-Azië is ook zeker een aanrader. Willen jullie nog meer in de wolken zijn? Er gaat een kabelbaan naar de top van Penang Hill. Hier is een weids uitzicht over Penang. Er staat ook een tempel, er is een foodcourt en er is een speeltuin voor de kinderen.
Het is tijd om jullie huurauto in te leveren. De auto wordt einde dag bij jullie hotel opgehaald.

 

Overnachting op Penang.

Inclusief ontbijt en huurauto

Dag 13 Penang

Orang-utan-VanVerre-familie(13)

Vandaag gaan jullie orang-oetans zien in het opvangcentrum bij Bukit Merah. Hier varen jullie naar het orang-oetan eiland waar jullie mogen lopen tussen de apen. Jullie lopen over paden met hekken eromheen zodat de apen niet bij jullie kunnen komen, wel zo veilig. Wel een grote kans dat jullie ze van heel dichtbij kunnen zien.

Hierna gaan jullie door naar het vissersdorpje Kuala Sepetang. Hier zien jullie hoe de mensen op het water wonen en maken jullie een wandeling over een aangelegd pad door de mangrove-jungle. Vervolgens krijgen jullie een tour in een fabriekje waar mangrovehout wordt verwerkt tot steenkool. Een interessant proces waar jullie veel van zullen leren.

Rond 17:00 uur worden jullie met de minibus terug afgezet bij jullie hotel in Penang.

 

Overnachting op Penang.

Inclusief ontbijt, transfer en bezoek opvangcentrum

Dag 14 Penang - Langkawi

Langkawi2582-strand langkawi-stoelenophetstrand

Jullie worden opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven gebracht. De vlucht gaat vandaag van Penang naar jullie volgende bestemming: het eiland Langkawi. Bij aankomst op de luchthaven worden jullie naar het hotel gebracht. 

 

Informatie Langkawi:
Langkawi is een tropisch paradijsje waar jullie met het hele gezin kunnen genieten van verlaten stranden, kristalhelder water, bosrijke bergtoppen, heerlijk eten en echt even quality time pakken. Wie wil dat nou niet?

 

Overnachting op Langkawi.

Inclusief ontbijt, transfer en ferry

 

Dag 15 Langkawi

Langkawi-Kuahjettyeagle11 Langkawi-mangroveforest10 Maleisie_langkawi-aapspotten

Langkawi heeft veel te bieden en vandaag kunnen jullie zelf gaan beslissen wat jullie gaan doen.

Een leuke tip is om een boottocht te gaan maken door de mangrovebossen. Hier ontdek je verborgen grotten, zie je kleurrijke bloemen, watervogels en andere dieren. Leuk is dat je met deze excursie ook adelaars gaat voeren. Jullie zullen versteld staan van de duikkunsten van de adelaars.

 

Overnachting op Langkawi.

Inclusief ontbijt

Dag 16 Langkawi

langkawi-Beach-strand12(8) Langkawi-Sevenwellswaterfall Langkawi Coral4(8)

Snorkel op en vinnen aan want het is tijd om het water in te gaan. Zwem tussen de kleurrijke vissen en zie de ongevaarlijke rif-haai. De onderwaterwereld bij Pulau Payar is wondermooi. Jullie brengen hier een dagje door en tussen de middag krijgen jullie een lunchpakketje die je op het strand kunt oppeuzelen. Fijn zo'n picknickmomentje met z'n allen.

 

Overnachting op Langkawi.

Inclusief ontbijt, snorkeltrip en lunch

Dag 17 Langkawi

Maleisie-Langkawi-strand_1 Maleisie_langkawi_zonsondergang_1_419843

Op Langkawi zijn jullie gezegend met witte stranden en een heerlijke vibe. Lekker om hier een dagje van te genieten, of jullie gaan even lekker op pad. Wat misschien leuk is om einde dag te doen is een sunset diner cruise. Lekker met het hele gezin een hapje en een drankje doen terwijl jullie varen en kunnen genieten van de ondergaande zon. Als het anker wordt uitgegooid kunnen jullie even het koele water induiken. Er wordt een heerlijke barbecue diner voor jullie klaargemaakt op het dek. Geniet van een lekker wijntje, biertje, cocktail of softdrink want dit is inbegrepen, net als het eten. Fijne avond.

 

Overnachting op Langkawi.

Inclusief ontbijt

Dag 18 Vertrek Langkawi

Langkawi-sunsetcruise(13)

Jullie gaan het tropische paradijs alweer verlaten. Bij het hotel worden jullie opgehaald en naar de luchthaven van Langkawi gebracht.

 

Inclusief ontbijt en transfer.


Hier houdt deze voorbeeldreis op. Natuurlijk is het mogelijk om de reis te verlengen of aan te passen zoals jullie willen. Neem hiervoor contact op met onze Maleisië specialist.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen