1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Rondreis Avontuur, jungle en stranden

Tijdens deze prachtige rondreis over Borneo en West- Maleisië maakt u kennis met de boeiende cultuur, de prachtige landschappen en de moderne metropool Kuala Lumpur. U vliegt naar Sabah. Verblijft het Kinanbalu National Park en dan door naar de prachtige jungle in Sukau, een onvergetelijke ervaring. Maar ook wereldstad Kuala Lumpur komt aan bod. U heeft hier een aantal dagen de tijd om de stad te verkennen. Na een bezoek aan de jungle van Borneo en de bruisende hoofdstad sluit u de reis af op twee heerlijke bounty eilandjes Lang Tengah en Redang. Geniet hier van witte stranden, palmbomen en de prachtige onderwaterwereld.

Wat maakt deze reis bijzonder
Kennismaken met boeiende cultuur
Jungle en dieren in Sukau
Afsluiten op een bounty eiland
Lara
Lara
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest en deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Prijsindicatie vanaf € 2550,- per persoon
Reisduur: 17 dagen / 16 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag voor avontuur, jungle en stranden

Borneo, Sabah

Dag 1   Naar Kota Kinabalu

Dag 2   Kota Kinabalu 

Dag 3   Mount Kinabalu National Park

Dag 4   Kota Kinabalu

Dag 5   Sukau, Kinabatangan

              Wildlife Reservaat

Dag 6   Sukau, Kinabatangan

              Wildlife Reservaat 

West-Maleisië

Dag 7   Kuala Lumpur

Dag 8   Kuala Lumpur

Dag 9   Kuala Lumpur

Dag 10 Lang Tengah

Dag 11 Lang Tengah

Dag 12 Lang Tengah

 

Dag 13 Redang

Dag 14 Redang

Dag 15 Redang

Dag 16 Redang

Dag 17 Vertrek Redang

100% maat werk

Dag 1 Naar Kota Kinabalu

Bij aankomst wordt u opgewacht door onze vertegenwoordiger, deze persoon heeft een bordje bij zich met uw naam erop en staat klaar in de aankomsthal om u naar uw hotel te brengen. 

 

Informatie Kota Kinabalu:
Kota Kinabalu is de huidige hoofdstad van Sabah. De stad heette voor de oorlog Jesselton, maar werd door de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog door bombardementen met de grond gelijk gemaakt. In de jaren tachtig en negentig zijn de gebouwen als paddenstoelen uit de grond geschoten. Eén van die moderne gebouwen is de futuristische glazen toren van de Sabah Foundation. Het Sabah State Museum is een bezoek waard. U kunt leuk wandelen langs de waterkant, door een dorp -boven het water- gebouwd op palen. Halverwege vindt u er de Central Market. ’s Ochtends koopt u hier verse vis en fruit of groente van de Kadazan-vrouwen. Voor een mooi uitzicht gaat u naar de top van Signal Hill. Ook de fraaie staatsmoskee is een bezoekje waard. U kunt zonnebaden op het strand van Tanjung Aru. Hier bevinden zich vele restaurantjes en eetstalletjes.

 

Overnachting in Kota Kinabalu.

Inclusief transfer

Dag 2 Kota Kinabalu

Maleisie-Sabah-Kota-Kinabalu-vismarkt Maleisie-Sabah-Kota-Kinabalu-boot_1_489178

Deze dag is ter vrije besteding. Van Verre biedt diverse leuke excursies aan in Kota Kinabalu.

 

Overnachting in Kota Kinabalu

Inclusief ontbijt 

Kota Kinabalu, Kiulu river rafting
Kota Kinabalu

Kota Kinabalu, Kiulu river rafting

U wordt deze ochtend opgehaald bij uw hotel en naar het plaatsje Tamparuli gebracht. Tijdens deze tocht rijdt...

Kota Kinabalu, Mountainbiketour
Kota Kinabalu

Kota Kinabalu, Mountainbiketour

Tamparuli ligt landinwaarts, tegen de flanken van het Crocker gebergte op ongeveer een uur rijden vanaf Kota...

Dag 3 Kota Kinabalu - Kinabalu National Park

U rijdt vanuit Kota Kinabalu door rijstvelden en Dusun-dorpjes, over de bergkammen van het Crocker-gebergte, naar de voet van Mount Kinabalu. Onderweg stopt u bij een marktje waar o.a. allerelei vreemde soorten fruit verkocht worden. Uw gids vertelt u er alles over. Vraag hem gerust of hij u wil helpen wat fruit te kopen om te proeven; een leuk tussendoortje. Hierna door naar Poring, een plaatsje gelegen op 45 kilometer ten oosten van Mount Kinabalu Park. Op deze plek leeft meer dan 80 procent van alle zoogdieren, vogels en insecten. In de omgeving van Poring kunt u wandelen over de aangelegde paden. U wandelt naar de canopyalk; een 550 meter lang systeem van hangbruggen en platforms, gebouwd op 30 tot 40 meter hoogte. U loopt letterlijk tussen de boomtoppen! Van deze spannende activiteit heeft u vast trek gekregen; het is tijd voor de lunch. Na de lunch heerlijk badderen in de natuurlijke hete zwavelbronnen van Poring, en daarna door naar de Kipungit waterval. Als het weer het toelaat bezoekt u ook nog de Moroli rivier waar u een natuurlijke "Doctor Fish" behandeling kunt krijgen. De kleine visjes in de rivier knabbelen graag aan uw voeten. Hopelijk kunt u tegen kietelen!

 

Overnachting in Kinabalu National Park.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, transfers, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 4 Kinabalu National Park - Kota Kinabalu

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel, en bezoekt u allereerst het Kundasang War Memorial Park, dat herinnert aan de tweede wereldoorlog. Als er geen regen of mist in de lucht hangt, kunt u vanaf hier ook prachtige foto's van Mount Kinabalu maken. Vervolgens bezoekt u het parkkantoor aan de voet van Mount Kinabalu. U gaat naar het bezoekerscentrum en de Mountain Garden. Als het weer het toelaat kunt u hier ook een mooie wandeling maken. U loopt over aangelegde paden in het koele bergklimaat. De gids wijst u op de specifieke flora en fauna van het tropisch regenwoud. Alleen al op Mount Kinabalu groeien achthonderd verschillende orchideeën en vierhonderd soorten varens. Ook zijn er tweehonderd soorten zoogdieren, bijna zevenhonderd vogelsoorten en meer dan honderd verschillende slangen. De temperatuur overdag is tussen de 14-25 graden. Na de lunch wordt u weer terug naar uw hotel in Kota Kinabalu gebracht.

 

Overnachting in Kota Kinabalu.

Inclusief ontbijt, lunch, transfer, matig Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 5 Kota Kinabalu - Sepilok - Sukau

Menunggul-rivier-Sukau(13)

U staat vandaag vroeg op. Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht. U heeft een vroege vlucht naar Sandakan. U wordt in Sandakan opgehaald en in ongeveer een half uur naar de jungle rond het Sepilok orang-oetan opvangcentrum gebracht. U wandelt naar de voederplaats, waar de dieren rond 10.00 uur samenstromen. Het centrum is gelegen in een mooi regenwoud van ongeveer 43 vierkante kilometer. In 1964 werd het gebied aangewezen als reservaat voor de prachtige intelligente dieren. Het wereldberoemde reservaat brengt de bezoeker in nauw contact met de opmerkelijke orang-oetans, die zijn bevrijd uit gevangenschap, gered uit delen van het oerwoud die gekapt zijn ten behoeve van de landbouw of achtergelaten door hun ouders. Orang-oetans vormen een beschermde diersoort. Het voornaamste doel van het centrum is het terugzetten van de dieren in het oerwoud. Tegenover Sepilok ligt het rehabilitatiecentrum van de Aziatische beer, oftewel de sunbear. Hier leert u meer over deze kleinste beer ter wereld. 

Na de lunch wordt u terug naar Sandakan gebracht.Hier ligt een boot klaar waarmee u doorreist naar Sukau. De tocht is prachtig; u vaart eerst langs de kust en vervolgens de rivier op naar het nationaal park. De tocht voert u door een oorspronkelijk mangrovegebied, waar vele soorten vogels nestelen. Bij aankomst in uw lodge krijgt u een briefing over het Kinabatangan Wildlife Reservaat. In de loop van de middag varen over de rivier op zoek naar de vele soorten apen, waaronder neusapen, vogels en ander wild. Terug naar uw accommodatie in Sukau voor het diner. ’s Avonds een diavoorstelling over het gebied.

 

Overnachting in Sukau.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, transfers, binnenlandse vlucht, boottochten, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 6 Sukau, Kinabatangan Wildlife Reservaat

Vroeg in de ochtend, nog voor het ontbijt, maakt u een excursie over de Kinabatangan-rivier naar het Oxbow-meer; op zoek naar vogels en andere dieren. U bent in de pure natuur hier! Na het ontbijt maakt u een begeleide wandeling van circa een uur over het wandelpad dat achter uw hotel gelegen is en leert u meer over de planten en dieren in dit prachtige natuurgebied. Na de lunch volgt nog een boottocht. Als u wilt kunt u 's avonds nog een nachtsafari maken (dit kunt u ter plaatse beslissen en betalen).

 

Overnachting in Sukau.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, boottochten Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 7 Sukau - Sandakan - Kuala Lumpur

KualaLumpur-twintowers-overview KualaLumpur-TheanHouTemple3

Een prachtige boottocht voert u door mangrovebossen aan weerszijden van de rivier naar de kust. Na aankomst in Sandakan is het tijd voor de lunch. Vervolgens door naar het Rainforest Discovery Centre met een mooie botanische tuin en canopywalk walk (hangbruggen hoog tussen de bomen). Ook het Sandakan Memorial Park wordt kort bezocht voordat u naar de luchthaven wordt gebracht. U vliegt naar Kuala Lumpur. Bij aankomst wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht. 

 

Informatie Kuala Lumpur:

De skyline van de hoofdstad Kuala Lumpur wordt gedomineerd door de bekende Petronas Twin Towers, de KL Menara Tower, glinsterende minaretten, kleurrijke hindoetempels en koloniale bouwwerken. Er zijn luxe winkelcentra en stoffige marktjes. Erg leuk is Chinatown; u kunt hier erg gezellig en lekker eten. Het park in het centrum van Kuala Lumpur is eveneens de moeite waard. Naast de ronddraaiende KL Menara Tower ligt het Bukit Nanas Forest Reserve; een klein stukje jungle middenin de stad met een canopy-walk (hangbruggen hoog tussen de boomtoppen). Een gemakkelijke manier om veel van de stad te zien is met de Hop-on-Hop-off bus. Deze bus rijdt langs vrijwel alle bezienswaardigheden van de stad, zoals het paleis, Chinatown, de prachtige vogeltuin en de Engels-historische gebouwen. U kunt op vaste plekken op- en afstappen. We raden aan om dit eerst te doen, dan heeft u een goede eerste indruk van de stad.

 

Overnachting in Kuala Lumpur.

Inclusief ontbijt, lunch, transfers, boottocht, binnenlandse vlucht, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 8 en 9 Kuala Lumpur

Deze dagen zijn ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid deze bruisende stad verkennen. Wilt u liever een georganiseerd excursie in Kuala Lumpur boeken? Wij kunnen deze voor u verzorgen.

 

Overnachtingen in Kuala Lumpur.

Inclusief ontbijten 

Kuala Lumpur, Culinaire wandeltocht
Kuala Lumpur

Kuala Lumpur, Culinaire wandeltocht

Proef het echte Maleisië! Eet zoals de lokale bevolking dat doet en proef heerlijke Indische, Chinese en...

Dag 10 Kuala Lumpur - Kuala Terengganu - Lang Tengah

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel. U wordt naar de luchthaven Subang gebracht en vliegt naar Kuala Terengganu.

 

Vanaf Kuala Terengganu wordt u met een transfer naar de haven van Merang gebracht. Vanaf hier vaart u naar het kleine bounty eilandje Lang Tengah.

 

Overnachting op Lang Tengah 

Inclusief ontbijt, transfers, vlucht, bootovertocht

Dag 11 en 12 Lang Tengah

Deze dagen zijn ter vrije besteding.

 

Overnachtingen op Lang Tengah.

Inclusief ontbijten 

Dag 13 Lang Tengah - Redang

West-Maleisië-Redang-toeristen trekkertje2 Lombok-GiliTrawangan-onderwater1

U vaart van Lang Tengah naar het eiland Redang.

 

Overnachting op Redang.

Inclusief ontbijt en boottocht

Dag 14 t/m 16 Redang

Bootjes-tropischeiland124(13)

Deze dagen zijn ter vrije besteding.

 

Overnachtingen op Redang.

Inclusief ontbijten

Dag 17 Redang, vertrek

U wordt door het personeel van het resort naar de pier gebracht. U vaart in ongeveer 1½ uur naar Kuala Terengganu; Shabandar jetty.

 

Inclusief ontbijt, boottocht en transfer

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen