1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Boek voor 30 april en annuleer kosteloos tot wel 6 weken voor vertrekLees meer

Kuala Terengganu

Kuala Terengganu is een grote stad; rijk geworden door de olievelden in de Zuid-Chinese Zee. U ziet hier veel hoogbouw, met daar tussenin nog traditionele Maleische huizen. Centraal gelegen is de kleurrijke lokale markt, waar de lokale mensen al hun inkopen doen. Verwonder u over de vele voor ons onbekende producten. En vraagt u gerust of u iets mag proeven, ruiken of voelen. De lokale mensen vinden het vaak erg leuk om nieuwsgierige buitenlanders kennis te laten maken met typisch Maleische producten. Iets verderop is het kleine Chinatown van Kuala Terengganu te vinden. Een lange straat met kleurrijke Chinese shophouses, prachtig versierd met lampionnen. Leuk om doorheen te lopen, en in een van de kleine eettentjes te lunchen. Kijkt u vooral ook opzij de kleine steegjes in; deze zijn vaak kunstzinnig versierd. Ook Putiri Hill vindt u in het centrum, met aan de voet de lokale VVV. Voor een paar ringgit mag u de weelderig begroeide heuvel beklimmen. Bovenop staat een klein fort, maar het hoogtepunt is het mooie uitzicht over de stad. Aan de rand van de stad is het Museum complex van de staat Kuala Terengganu zeker een bezoek waard. In het museum zijn tentoonstellingen over diverse onderwerpen; u krijgt hier zeker een goed beeld van Maleisië. 

 

De uitgestrekte tuinen zijn gratis toegankelijk. Hier staan gerestaureerde traditionele Maleische huizen, een grote verzameling houten boten, en een klein visserij museum. In het naastgelegen Islamic Civilization thema park kunt u miniaturen zien van 21 gebouwen zoals de Taj Mahal en diverse belangrijke moskeeën. Naast dit park staat de indrukwekkende kristallen moskee, die zeker een fotostop waard is.

 

Erg leuk is een bezoek aan het, in de mond van de Kuala Terengganu rivier gelegen, eiland Dayung. Op dit eiland bevindt zich een traditioneel Maleis dorp met mooie houten huizen, heel veel fruitbomen en kleine scheepswerven waar nog op traditionele wijze houten boten worden vervaardigt. Erg leuk om door deze Kampung een wandeling te maken.