1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Kota Bharu

Kota Bharu is het islamitisch centrum van de traditionele Maleische cultuur. Kota Bharu is een echte Maleische stad. Nog héél puur. Zonder invloeden van andere bevolkingsgroepen, die in Maleisië wonen. Je kunt Kota Bharu niet verlaten, zonder een bezoek te hebben gebracht aan de markt. Nergens kom je zo'n grote markt met verscheidenheid aan bonte kleuren tegen. Neemt u vooral uw fototoestel mee. De markt is erg leuk en kleurrijk. Er is een enorm aanbod aan groenten, fruit, eetstalletjes en batik. Tegenover de central market is een winkelcentrum, waar je prachtige zijden sonkets tegen lage prijzen kunt kopen. Bij de zilversmeden aan de Jalan (=straat) Sultanah Zainab is het typisch Kelantanese zilverwerk te koop. 

 

Kota Bharu staat tevens bekend om zijn prachtige vliegers. Een vlieger is ook het logo van Malaysian Airlines. Kota Bharu is vlakbij de grens met Thailand gelegen. Vandaar dat er rondom Kota Bharu een twintigtal kloosters van Thaise boeddhisten te vinden zijn.  De grootste liggende Boeddha van het land bevindt zich in de Thaise tempel Wat Phothivikan, ten zuidwesten van Kota Bharu.

 

 

 

Tijdens deze rondreis en bouwsteen reist u naar Kota Bharu
Bootopmooistrand
Voorbeeldreis West-Maleisië

Rondreis Maleisië: De charme van West-Maleisië

West-Maleisië, westkant: Melaka > Kuala Lumpur. Centraal: Taman Negara, jungle > Cameron Highlands, theevelden. West: Ipoh > Penang. Oostkust: Kota Bahru > eiland Perhentian, prachtig snorkelen.