1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Boek voor 30 april en annuleer kosteloos tot wel 6 weken voor vertrekLees meer

Kudat

Kudat is een stad in het meest noordelijke puntje van Sabah op 240 kilometer afstand van de hoofdstad Kota Kinabalu. Het steekt als een wig de Zuid-Chinese Zee in. De inheemse bewoners in dit gebied zijn de Rungu. Zij leven nog voor een deel in authentieke longhouses. Veel langer dan andere stammen hebben de Rungu hun traditionele levensstijl en geloof in geesten weten te behouden.

 

 

 De vrouwen van het Rungu-volk versierden in het verleden hun halzen, armen en benen met lang gedraaide banden van koper. Het gebruik is tegenwoordig beperkt tot het dragen ervan rond de onderarmen. De vrouwen zijn bovendien experts in het vlechten van matten en het maken van kralenwerk van parels en messing.

Bijzonder elegant zijn hun zwarte, geborduurde sarongs. U bezoekt de stam en overnacht in een traditioneel longhouse. De stad Kudat, liggend op het gelijknamige schiereiland, was de eerste hoofdstad van Sabah Het was in het verleden een belangrijke haven voor de handel tussen Europa en China. Tegenwoordig is het een drukke vissershaven.

 

De streek is bijzonder vanwege zijn interessante cultuur, nijverheid en longhouses. Daarnaast is de regio heeft betoverend mooie stranden die nog helemaal ongerept zijn.

 

Kudat was ooit de hoofdstad van Sabah. De Engelse koloniale overheersers zetten er met hun North Borneo Company (vergelijkbaar met de VOC) voet aan wal. Bij het allernoordelijkste punt, de zogenaamde Tip of Borneo is een onaangetast strand. Er kan gesurft worden, er is veel golfslag. De toeristische faciliteiten zijn hier nog minimaal. 

Tijdens deze bouwsteen reist u naar Kudat