1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Selfdrive Sandakan naar Kota Kinabalu

Wilt u op eigen gelegenheid met een huurauto op pad? De wegen buiten de steden zijn niet zo druk en de hoofdwegen zijn goed begaanbaar. De bezienswaardigheden en hotels zijn goed aangegeven.

Het wordt niet veel gedaan, maar de mogelijkheid bestaat om zelf te rijden op Sabah. U rijdt wel links en het stuur zit rechts.

 
Bezoek Poring hotsprings
De voet van Mt. Kinabalu
Ziet u de Rafflesia in bloei?
Lara
Lara
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest en deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Azie-maleisie-strand_2_605690
Evelyn
Maleisië heeft mijn hart gestolen. Ik heb 2,5 jaar in dit prachtige land gewoond en gewerkt. Ik heb de meest uiteenlopende plaatsen bezocht.
Gionne3
Gionne
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest ik deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Maleisie-Belum-Temenggor_2_621373
Julie
Ik heb vijf jaar in Maleisië mogen wonen en ben verliefd geworden op de natuur, diverse cultuur, gastvrije bevolking en de eilanden.
Afrika-Rwanda-theevelden_1_613677
Natalie
Maleisië is zo’n veelzijdig land. Geen enkel gedeelte is gelijk aan elkaar. Slapen in de jungle of in een oud Chinees Shophouse in Penang.

De reis van dag tot dag: Selfdrive Sandakan - Kota Kinabalu

Dag 1      Naar Kinabalu Park

Dag 2      Kinabalu Park

Dag 3      Vertrek Kinabalu Park

100% maat werk

Dag 1 Naar Kinabalu Park

U wordt met een transfer naar de luchthaven van Sandakan gebracht. Bij de aankomsthal zijn de autoverhuurbedrijven.

 

Met uw huurauto gaat u op pad. U rijdt bijna langs het orang-oetan rehabilitatiecentrum Sepilok. Mocht u hier nog niet geweest zijn, dan kunt u de voedertijd van 10.00 uur meemaken. Tegenover het orang-oetan rehabilitatiecentrum ligt het rehabilitatiecentrum van de Aziatische beer, oftewel de sunbear. Ook hier kunt u even rondkijken. Iets minder dan een half uur verder ligt het neusaap-rehabilitatiecentrum, ook een korte stop waard. Dan volgt een vrij saai deel van de route, voornamelijk langs palmolieplantages. Net voor het stadje Telupid zijn een paar lokale restaurantjes aan de kant van de weg met typisch Maleis eten. Hier kunt u lunchen. Daarna volgt een mooier deel van de route. De palmolieplantages worden vervangen door secundair regenwoud, akkers, dorpjes en gemengde plantages. Een uur of twee rijden voorbij Telupid ligt de Sabah Tea Garden, hier wordt thee verbouwd. U kunt een rondleiding door de fabriek krijgen en natuurlijk de thee van de plantage proeven. De pure rijtijd bedraagt vandaag ongeveer 5 uur, met de stops wordt het een dagtocht.

 

Overnachting in Kundasang, bij Kinabalu Park.

Inclusief transfer en autohuur

Dag 2 Kinabalu Park

Maleisië 2008 236(8) Maleisische etende orang-oetans(8) Maleisie-Borneo-Sabah-MountKinabalupark-wandelen(8)

Sta ’s morgens vroeg op voor een blik op de Mount Kinabalu. Tussen 06.00 en 08.00 uur heeft u de meeste kans dat er geen wolken over de top hangen. Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het Mount Kinabalu Park. U kunt één of meerdere van de trails lopen. Hoe hoger u komt, des te groter de kans dat u letterlijk in de wolken komt. Het Mount Kinabalu Park is enorm groot en er is een grote verscheidenheid aan planten en dieren. U rijdt een stukje terug en slaat af naar de Poring Hotsprings. Onderweg is er een Rafflesia-tuin, mocht deze grootste bloem ter wereld in bloei staan, dan is de tuin geopend. Bij de Poring Hotsprings komt u even bij in het warme water dat naar boven borrelt op de flanken van de Mount Kinabalu. Er zijn hier ook een paar korte wandelroutes naar twee watervallen. Een vlindertuin, vleermuizengrot en hangbrug maken het geheel tot een echte attractie.

 

Overnachting in Kundasang, bij Kinabalu Park.

Inclusief ontbijt en autohuur

Dag 3 Vertrek Kinabalu Park

maleisie-sabah-mount-kinabalu45(13)

In ongeveer 2 uur rijdt u terug naar Kota Kinabalu. Het laatste deel van de route, bij de drukke stad, is het lastigst om te rijden. In Kota Kinabalu levert u uw huurauto in op de luchthaven. Hier vandaan wordt u per transfer naar uw hotel in Kota Kinabalu gebracht.

 

Inclusief ontbijt, transfer en autohuur

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën