1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Landelijk Shikoku

Shikoku is een rustig eiland met mooie natuur en een ruige kustlijn. U kunt Shikoku het beste met een huurauto verkennen. Maak een boottocht of ga raften in de Iyavallei. Of waag u op één van de oude hangbruggen.

U bezoek het originele kasteel in Kochi, verkent de tropische onderwaterwereld rondom Ashizuri Misaki en dwaalt door de sfeervolle straatjes van Uchiko. Uiteraard komt u onderweg verschillende tempels tegen die langs de pelgrimsroute liggen.

Rustig deel Japan
Zelf rijden door natuur
Traditionele accommodaties
logo-linkedin
Japan
Een ander stukje Azië; dat is Japan. Nieuwsgierig naar onze leukste tips? Neem contact met ons op.
  • Van dag tot dag
  • Reis & prijsinfo
  • Routekaart
  • Offerte

Reis van dag tot dag: Landelijk Shikoku

Dag 1      Iyavallei

Dag 2      Iyavallei

Dag 3      Ashizuri Misaki

 

Dag 4      Ashizuri Misaki

Dag 5      Uchiko

Dag 6      Matsuyama

100% maat werk

Dag 1 Takamatsu - Iyavallei

Tempels-en-cultuur-in-Kotahira(10) Wiebelen-op-de-hangbrug-in-de-Iya-Valley(10) Wiebelend-over-de-rivier-per-hangbrug(10)

De komende dagen heeft u de beschikking over een huurauto. Het reizen met een huurauto is een uitstekende manier om kennis te maken met Japan. U bent volledig flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt en u komt ook op de plekken die met het openbaar vervoer lastig te bereiken zijn. Veel wegen in Japan zijn tolwegen en zijn goed onderhouden. De tolkosten zijn niet inbegrepen, u betaalt dit ter plekke. Er wordt links gereden, maar u zal merken dat dit snel went.

 

U rijdt vandaag van Takamatsu naar Iya Onsen, een hotspringresort dat verscholen ligt in de bergen van Shikoku. Zonder tussenstops bent u ongeveer 2 uur onderweg, maar er is onderweg zoveel moois te zien dat u ook uw tijd kunt nemen. Ongeveer halverwege komt u langs het dorpje Kotohira. Hier vindt u Kompirasan, een indrukwekkend shinto-heiligdom die onderdeel is van een groter complex met verschillende schrijnen. U moet er wel wat voor doen om er te komen: na een klim van 1.368 treden bereikt u het heiligdom, gelegen op de helling van Mount Zozu. U heeft hier een prachtig uitzicht op Kotohira en de landelijke omgeving. Onderaan de berg komt u verschillende leuke souvenirwinkeltjes en eethuisjes tegen. Probeert u zeker de lokale specialiteit Sanuki Udon bij één van de noedelrestaurants. Brengt u ook een bezoek aan het Kanamaruza Theater, het oudste originele Kabuki-theater in Japan. Als er geen voorstellingen zijn kunt u het theater van binnen bekijken. Vanaf Kotohira is het nog ongeveer een uur rijden naar de Iyavallei.

 

Informatie Iyavallei:

De Iyavallei is een afgelegen gebied in het binnenland van het eiland Shikoku. Een prachtig gebied met steile heuvels en kloven. Ver weg van de moderne steden kunt u genieten van de rust en het traditionele, landelijke leven. U kunt hier heerlijk tot rust te komen in de warmwaterbronnen (onsen) van de ryokan waar u de komende nachten verblijft.  

 

Overnachting in Iya Onsen.

Inclusief diner, huurauto

Dag 2 Iyavallei

U kunt vandaag het gebied rond Iya Onsen verkennen. De voornaamste bezienswaardigheden in Iya Onsen zijn de hangbruggen. 3 van de oorspronkelijke 13 bruggen verbinden nog steeds beide zijden van de Iyarivier. De Iya-Kazurabashi is de bekendste brug en ligt vlakbij Iya Onsen. Met een huurauto heeft u veel bewegingsvrijheid en u kunt ook de Oku-Iya-hangbruggen bekijken. Doordat deze op een afgelegen locatie in de bergen zijn geplaatst, is het er veel rustiger dan bij de Kazurabashi. Dat komt de serene sfeer die in de vallei heerst natuurlijk ten goede!

Ook leuk is een boottochtje van ongeveer 30 minuten door de Oboke-kloof. U ziet de Iyavallei dan van een heel ander perspectief. De boten vertrekken in de buurt van Oboke Station, gelegen op 15 tot 30 minuten rijden van uw accommodatie. In de warmere maanden, van april tot november, worden er ook excursies zoals raften en kanoën georganiseerd.

 

Overnachting in Iya Onsen.

Inclusief ontbijt, diner, huurauto

Dag 3 Iyavallei - Ashizuri Misaki

Cultuur-snuiven-in-Kochi(12) Waterval-in-Iya-Valley(12)

U rijdt door een prachtige omgeving richting Kochi. Nabij Kochi staat de tempel Chikurin-ji, dit is tempel 31 van de 88 tempels langs de pelgrimsroute. De tempel staat op de berg Godaisan. Naast pelgrims bezoeken ook veel studenten deze tempel. De tempel bestaat uit verschillende gebouwen, waaronder een mooie pagode van 5 etages, en heeft enkele mooie tuinen. Iets verderop ligt de botanische tuin Makino. Verschillende wandelpaden leiden door de tuin. Verder naar het zuiden bereikt u via een brug het Katsurahama-strand. U kunt hier even stoppen om te lunchen of het maken van een wandeling langs het strand.  Zwemmen is hier vanwege de gevaarlijke stromingen niet toegestaan. Het is de perfecte plek om de lokale specialiteit van geroosterde tonijn te proeven.  Dan door naar Kochi. Hier staat één van de 12 originele kastelen in Japan. Het kasteel is gebouwd tussen 1601 en 1611, maar de meeste gebouwen zijn herbouwd na een brand in 1748. Uniek aan dit kasteel is dat het hoofdgebouw niet alleen voor militaire doeleinden werd gebruikt, maar ook werd bewoond. Normaal gesproken woonde de familie in het paleis naast het kasteel. Het interieur uit de Edo-periode is nog behouden. Dan verder naar het zuiden. Een mooie route, gedeeltelijk langs de kust, met uitzicht op de Stille Oceaan. De rit duurt ongeveer 4 uur zonder stops onderweg.

 

Informatie Ashizuri Misaki:

Ashizuri is een schiereiland in het zuiden van Shikoku. Misaki betekent kaap en dit is het zuidelijkste punt van het eiland. Vanwege de warme zeestromen is het klimaat aangenaam. De ruige kustlijn wordt afgewisseld met subtropische begroeiing. Er  worden ook diverse citrusvruchten verbouwd in deze omgeving. Op de punt van de kaap staat een vuurtoren die u kunt beklimmen, Vanaf het uitzichtpunt heeft u een weids uitzicht over de azuurblauwe zee.

 

Overnachting in Ashizuri Misaki.

Inclusief ontbijt, diner, huurauto

Dag 4 Ashizuri Misaki

Geniet van de prachtige natuur. U kunt met uw huurauto een tocht maken door de omgeving. Er zijn diverse plekken die nauw verbonden zijn met Kobo Daishi, ook wel de 7 wonderen van Ashizuri Misaki genoemd. Kobo Daishi is de oprichter van het Shingon-boeddhisme en is één van de belangrijkste religieuze personen uit de Japanse geschiedenis. Tempel 38 van de pelgrimsroute staat op het schiereiland. De Kongfuku-ji ligt in een bosrijke omgeving en vanuit de tempel kijkt u uit op de oceaan.

 

Wij raden ook zeker aan om de onderwaterwereld rondom Ashizuri Misaki te verkennen. Het warme water trekt tropische vissen aan en rondom het schiereiland ziet u ook veel koraal. Vanuit Tatsukushi is het mogelijk om te duiken, maar er worden ook boottochten georganiseerd per glasbodemboot. U kunt dit ter plekke boeken. Als het weer  niet mee zit dan kunt u in Tatsukushi het zeeleven bekijken vanuit een observatieruimte onder water. Surfliefhebbers zullen zich zeker vermaken bij Okinohama, surfers vanuit heel Japan komen naar dit strand om de golven te bedwingen. Als u op zoek bent naar verse vis, brengt u dan een bezoek aan de markt in Tosashimizu. U kunt hier vis kopen voor inkoopprijzen en er is een restaurant waar de lokale specialiteiten worden geserveerd. Probeert u zeker de Shimizu-saba; deze makreel wordt vaak als sashimi geserveerd.

 

Overnachting in Ashizuri Misaki.

Inclusief ontbijt, diner, huurauto

Dag 5 Ashizuri Misaki - Uchiko

Uitzicht-vanaf-de-kliffen-van-Ashizuri-Misaki(11)

Vandaag maakt u een leuke dagtocht. Het is ruim 3 uur rijden naar Uchiko, maar u kunt er de hele dag over doen. Zo kunt u een bezoek brengen aan Uwajima. Uwajima is één van de grootste parelproducenten van Japan en hier staat één van de twaalf originele kastelen. Het kasteel is vrij klein, maar is goed bewaard gebleven. Het kasteel werd bewoond door de Date-familie.  Het kasteel staat op een heuvel; een klim van ongeveer 15 minuten. Nabij het kasteel is een museum met voorwerpen van de Date-familie. Naast het museum ligt de landschapstuin Tenshaen. Het landschap verandert met het wisselen van de seizoenen. Een stukje verder ligt de kasteelstad Ozu. Het kasteel is recentelijk herbouwd, maar een deel van de oude stad heeft de tijd doorstaan. Langs de sfeervolle straatjes staan oude huizen die dateren uit de Edo-periode (17e tot 19e eeuw) en Meiji-periode (1868-1912). Het kasteel is herbouwd met hout en andere traditionele bouwmaterialen. In het kasteel zijn tentoonstellingen over de geschiedenis van Ozu. De kasteelmuur strekt zich uit langs de Hijikawa-river tot aan de Garyu Sanso Villa, gelegen aan de rand van het oude centrum. Deze villa is gebouwd aan het begin van de 20e eeuw, naar voorbeeld van de keizerlijke villa’s in Kyoto. U kunt de stijlvolle kamers bezichtigen en een wandeling maken door de tuin van de villa. Vanuit Ozu is het nog een klein half uur rijden naar Uchiko.

 

Informatie Uchiko:

Uchiko is een sfeervol stadje in een landelijke omgeving. In het verleden was Uchiko het centrum van de was- en papierindustrie. In het oude centrum, Yokaichi, loopt u door sfeervolle straatjes en krijgt u een goed beeld van hoe de stad er een eeuw geleden uitzag. De meeste woonhuizen kunt u alleen van buiten bewonderen, maar Kamihaga Residence is opengesteld voor publiek. U kunt de woonvertrekken van de invloedrijke Kamihaga-familie bekijken en er is een museum over de wasproductie. In het Uchiko History Museum ziet u tentoonstellingen over het leven in Uchiko in de 19e en 20e eeuw. Helaas is er weinig Engelstalige uitleg. Een andere belangrijke trekpleister is het kabuki-theater Uchiko-za, dat sporadisch nog gebruikt wordt voor voorstellingen. U kunt het theater bezoeken, u loopt de verborgen gangen die worden gebruikt om de acteurs plotseling van het podium te laten verdwijnen. U ziet ook de werking van de hulpmiddelen die hiervoor wordt gebruikt.

 

Overnachting in Uchiko.

Inclusief ontbijt, diner, huurauto

Dag 6 Uchiko - Matsuyama

Vanuit Uchiko is het ongeveer een uur rijden naar Matsuyama. Als u voldoende tijd heeft, wijkt u dan zeker van de hoofdweg af. Het platteland van Ishidatami, net buiten Uchiko, is absoluut de moeite waard om doorheen te rijden. U ziet hier kleine dorpen met houten bruggen en watermolens verspreid door het heuvelachtige landschap.

 

U levert uw huurauto in bij het kantoor van de verhuurder. U gaat vervolgens op eigen gelegenheid naar uw hotel.

 

Inclusief ontbijt, huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën