1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Japan: Japan Actief

Deze reis brengt u naar Hiroshima waar u het indrukwekkende Peace Memorial Museum bezoekt. Op het eiland Miyajima ziet u de Itsukushima-tempel met de bekende rode torii-poort die boven het water lijkt te zweven.

U wandelt door de sfeervolle straten van Tomonoura en Onomichi, gaat kayakken rondom het eiland Sensuijima en u overnacht in een traditionele ryokan met hotspringbaden. U sluit de reis af met een avontuurlijke fietstocht over vredige eilandjes in de Seto-zee.

Fietstocht Shimanami Kaido
Kayakken Seto-zee
Schilderachtige dorpen
logo-linkedin
Japan
Een ander stukje Azië; dat is Japan. Nieuwsgierig naar onze leukste tips? Neem contact met ons op.
  • Van dag tot dag
  • Reis & prijsinfo
  • Routekaart
  • Offerte

Reis van dag tot dag: Japan Actief

Dag 1      Hiroshima

Dag 2      Miyajima

Dag 3      Sensuijima

Dag 4      Onimichi

Dag 5      Shimanami Kaido

Dag 6      Imabari

100% maat werk

Dag 1 Kyoto/Osaka - Hiroshima

Peace Memorial Park  - Hiroshima(6) Memorial-Park-Briefjes(10) Standbeeld-in-Hiroshima(10)

U reist per trein van Kyoto of Osaka naar Hiroshima. U heeft de hele middag de tijd om de stad te verkennen. Iedereen kent Hiroshima vanwege de atoombom die op 6 augustus 1945 op de stad is gevallen. De bom heeft alles in een straal van twee kilometer verwoest. Na de oorlog is de stad herbouwd, waaronder ook het kasteel en de Japanse tuin Shukkei-en. Ter nagedachtenis aan de verschrikkingen van de atoombom is het Peace Memorial Park gebouwd. Het ruim opgezette park is gelegen in het centrum van Hiroshima en hier staat ook het Peace Memorial Museum. In dit museum leert u over de geschiedenis van Hiroshima en natuurlijk over de gebeurtenissen op 6 augustus 1945. Een indrukwekkende ervaring die dient als herinnering dat vrede niet als vanzelfsprekend moet worden beschouwd. 

 

Het kasteel van Hiroshima is gebouwd op vlak terrein, in tegenstelling tot veel andere kastelen die op een heuvel zijn gebouwd. Er is een tentoonstelling te zien over de reconstructie van dit kasteel. Naast het kasteel ligt Shukkei-en, een miniatuurlandschap met bergen, valleien en bossen.

 

Tip: ga vanavond okonomiyaki eten (een soort pannenkoek met groenten, vlees of vis en noedels). Dit is een specialiteit van Hiroshima.

 

Overnachting in Hiroshima.

Inclusief trein

Dag 2 Hiroshima

U bezoekt vandaag het eiland Miyajima, een klein eiland voor de kust van Hiroshima, bekend vanwege de vele hertjes die hier leven. De herten zijn tam en worden als heilig beschouwd vanuit het shinto-geloof. Miyajima is bereikbaar per boot bereikbaar vanaf het Peace Memorial Park en de haven van Hiroshima. Daarnaast is het mogelijk om met de trein naar Miyajimaguchi te gaan en daarvandaan met de ferry over te varen. Officieel heet het eiland Itsukushima, maar is bekender onder de naam Miyajima, wat ‘Shrine Island’ betekend. De aanleiding van de bijnaam is de Itsukushima-tempel. Deze eeuwenoude tempel is boven het water gebouwd en lijkt te drijven bij vloed. De enorme torii-poort is een icoon voor Miyajima. Als het vloed is lijkt deze te zweven boven het water. Iets verderop staat de Senjokaku Hall, letterlijk paviljoen van de duizend tatami-matten, en de naastgelegen pagode met vijf verdiepingen.

 

In de middag kunt u Mount Misen beklimmen. Aan de voet van Mount Misen staat de tempel Daisho-in. Dit is één van de belangrijkste tempels in het shingon-boeddhisme. In de verschillende gebouwen zijn standbeelden en andere religieuze voorwerpen te zien. Vanaf de tempel leidt een wandelpad naar de top van Mount Misen. Geniet van het uitzicht op de Seto-zee. U kunt vervolgens met de kabelbaan terug naar beneden. Uiteraard kunt ook terug lopen. Er is ook een wandelroute door een vlak gebied van 2,4 kilometer. In de middag reist u terug naar Hiroshima.

 

Loopafstand Mount Misen: 4,7 km (optioneel)

Hoogteverschil: 810 meter stijging en verwaarloosbare afdaling

Benodigde tijd: 2-3 uur

 

Overnachting in Hiroshima.

Inclusief ontbijt, ferryovertochten

Dag 3 Hiroshima - Sensuijima

Daisho-In-Tempel-MIyajima(12) Fauna-op-het-eiland-Miyajima(12)

U reist per trein en bus naar het dorp Tomonoura, een schilderachtig vissersdorp gelegen aan de Seto-zee. Het dorp ademt een relaxte sfeer. Tegenwoordig wordt het dorp regelmatig gebruikt voor filmopnamen, waaronder The Wolverine. Ook was Tomonoura het voorbeeld voor het dorp in de film Ponyo on the Cliff van Studio Ghibli. In de ochtend maakt u een kayaktocht van circa 2 uur langs het eiland Sensuijima. Hierna heeft u tijd om het dorp verder te verkennen. In het centrum staan vele traditionele huizen en in diverse winkeltjes wordt homeishu verkocht; een lokale geneeskrachtige kruidendrank. U kunt een kijkje nemen in het huis van Ota-familie, gebouwd in de 17e eeuw. Rondom het centrum staan enkele tempels en heiligdommen. Ook zijn er ook een paar musea, maar helaas met weinig Engelstalige informatie.

 

In de middag neemt u de ferry naar Sensuijima, het eiland dat u vanochtend al vanaf zee heeft bezichtigd. U verblijft in een traditioneel hotel in Japanse stijl, waar het diner voor u wordt geserveerd.

 

Overnachting op Sensuijima.

Inclusief ontbijt, diner, kayaktocht

Dag 4 Sensuijima - Onimichi

Per bus en trein reist u naar Onomichi, het startpunt van de fietstocht over de Shimanami Kaido. Deze sfeervolle havenplaats strekt zich uit langs de kust en enkele eilanden voor de kust. De eilanden zijn door middel van bruggen verbonden met het vasteland, maar er varen kleine veerboten tussen het centrum en de eilanden. In de ochtend heeft u de tijd om het centrum van Onomichi te verkennen. U loopt via de smalle, hellende straatjes langs de bezienswaardigheden die verspreid door de stad staan. Beroemd is de Tempelroute die 25 tempels met elkaar verbindt. Een leuke wandeling die minimaal een uur duurt en uiteraard langer als u één of meerdere tempels onderweg bezoekt.

 

Loopafstand: 4 km
Hoogteverschil: 260 meter stijgingen en afdalingen
Benodigde tijd: 3-4 uur

 

Overnachting in Onimichi.

Inclusief ontbijt, diner

Dag 5 Sensuijima - Shimanami Kaido, fietstocht

Vandaag start de fietstocht van ongeveer 75 kilometer in totaal (verspreid over 2 dagen), waarbij u zes eilandjes aandoet. U rijdt door een groen landschap, passeert moderne bruggen en regelmatig kijkt u uit over de Seto-zee. Stopt u onderweg in één van de kleine dorpjes om even uit te rusten of iets te eten en drinken. Op het eiland Ikuchijima kunt u een bezoek brengen aan het Hirayama-museum. Dit museum is gewijd aan één van de beroemdste schilders van Japan; Hirayama Ikuo. De schilder is op dit eiland geboren en in het museum zijn diverse schilderijen van hem te zien. U overnacht op één van de eilanden langs de fietsroute.

 

Fietsafstand: 35-65 km (afhankelijk van de locatie van de accommodatie onderweg)

Hoogteverschil: verwaarloosbare stijgingen en afdalingen (uitgezonderd de hellingen die naar de bruggen leiden)

Benodigde tijd: 3-6 uur (maximaal 8 uur, afhankelijk van de locatie van de accommodatie onderweg)

 

Overnachting op één van de eilanden langs de Shimanami Kaido.

Inclusief ontbijt, diner, fietshuur

Dag 6 Shimanami Kaido, fietstocht - Imabari

Vandaag staat het laatste deel van de fietstocht langs de Shimanami Kaido op het programma. Neemt u rustig de tijd om van de omgeving te genieten. U eindigt de fietstocht bij het station in Imabari, waar u de fietsen weer kunt inleveren. Vanuit Imabari reist u met de trein terug naar Osaka of Kyoto.

 

Fietsafstand: 20-45 km (afhankelijk van de locatie van de accommodatie onderweg)

Hoogteverschil: verwaarloosbare stijgingen en afdalingen (uitgezonderd de hellingen die naar de bruggen leiden)

Benodigde tijd: 2-4 uur

 

Inclusief ontbijt, fietshuur, trein

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën