1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Japan: Japan Actief

Reis niet alleen per trein en auto over Honshu, maar ga nog meer op in het landschap tijdens een fietstocht. Onderweg zijn ook diverse wandelingen ingepland. De fietstochten voeren je door de mooiste landschappen, van dichte bossen tot rijstvelden en groene theevelden. De afstanden zijn niet lang, maximaal 31 kilometer per dag. Bezoek onderweg tempels, waaronder één van de mooiste van Japan: de Byodoin tempel. Je ziet het prachtige Biwa-meer vanuit een kabelbaan en loopt naar watervallen.

Fiets door bossen en theevelden
Relax in hotsprings
Tempelverblijf in Enryakuji
Japan-cultuur-kimono-Evelyn
Evelyn
In Japan ben je écht op reis, het is zo anders dan bij ons. Zowel grote steden, als authentieke cultuur en prachtige natuur om te wandelen.
  • Van dag tot dag
  • Reis & prijsinfo
  • Offerte

Reis van dag tot dag: Japan Actief

Dag 1      Naar Ohara

Dag 2      Sakamoto

Dag 3      Uji

Dag 4      Nara

Dag 5      Vertrek Nara

100% maat werk

Dag 1 Kyoto- Kurama- Ohara

Fietsafstand: 31 kilometer – 402 meter

Cycle-Kyoto(3) Fietsen-Kyoto(3)

Je laat het verstedelijkte gebied van Kyoto achter je en fietst in noordoostelijke richting. Het eerste deel voert je langs de Takano-rivier. Je komt op een bergweg door het bos. Idyllische bergstroompjes komen van de berg af en onderweg zie je traditionele herbergen. Stap zeker even af bij Kifune om het belangrijke Shinto heiligdom te bewonderen. Hier kan je kiezen hoe je verdergaat. Je wandelt via een bergpad naar Kurama en neemt de bus of trein terug om je fiets op te halen, of je fietst verder naar Kurama. Kurama is de moeite waard vanwege de tempel die verstopt ligt tussen de cederbomen en er zijn warmwaterbronnen in de buitenlucht. Goed om hier de spieren wat rust te gunnen.

 

Vanuit Kurama ga je naar Ohara. Dit laatste deel is gemakkelijk: je fietst grotendeels bergafwaarts. Onderweg kom je langs rijstvelden, akkertjes waar groente verbouwd wordt en traditionele boerderijen.

 

Als je in Ohara aankomt, is het leuk om nog even rond te wandelen. Er staan enkele tempels, er zijn mooie tuinen en een gezellige markt met veel lokale producten.

 

Overnachting in Ohara.

Inclusief lunch, diner, vervoer bagage, fietshuur inclusief helm, water, snacks, fruit, Engelssprekende gids

Dag 2 Ohara- Sakamoto

Fietsafstand: 29 kilometer – 767 meter

Loop na het ontbijt nog even naar de markt en proef enkele lokale specialiteiten. Dan heb je zeker een goede bodem voor deze dag. Bewonder in Ohara diverse tempels, waaronder de Sanzen-in tempel met z’n wonderschone tuin. Volg de wandeltrail naar Otonashi no Taki, oftewel “de stille watervallen”.

 

De lunch is nog in Ohara en dan is het tijd om op de fiets te stappen. Je rijdt naar Sakamoto, een oude stad aan de voet van de heilige Hieizan berg. In Sakamoto staan diverse tempels en er leven veel monniken. Hoe kan je beter kennismaken met de cultuur hier, dan door zelf in een tempel te slapen? Je neemt de kabelbaan om de Enryakuji tempel om de top van de berg te bereiken, waar je overnacht. 

 

Overnachting in Sakamoto.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, vervoer bagage, fietshuur inclusief helm, water, snacks, fruit, Engelssprekende gids

Dag 3 Sakamoto- Biwa-meer- Uji

Fietsafstand: 28 kilometer – 700 meter

DSC02221-b5f06775(5) DSC02222-bcda296a(5)

Vroeg op om de ochtendceremonie van de monniken in de Enryakuji tempel mee te maken. Het is een enorm groot complex, neem de tijd om hier rond te kijken. Wandel ook door de bosrijke omgeving.

 

Hoe actief wil je het hebben? Je kunt de berg af lopen, of je neemt de kabelbaan. Beneden staan de fietsen klaar. De eerste bezienswaardigheid is niet ver weg. Aan de voet van de berg ligt het Biwa-meer. Dit is het grootste zoetwatermeer van Japan. Je fietst naar Uji, een lieflijk stadje aan de oever van de Uji-rivier. Uji staat bekend om de theetuinen. Vooral de matcha-thee Ujicha wordt hier geproduceerd. Er zijn veel gezellige theehuizen met natuurlijk de bijbehorende winkels in het stadje. Een andere trekpleister die je niet mag missen is de Byodoin tempel. Eén van de mooiste van heel Japan!

 

Je slaapt in een eenvoudige accommodatie in Japanse stijl.

 

Overnachting in Uji.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, vervoer bagage, fietshuur inclusief helm, water, snacks, fruit, Engelssprekende gids

Dag 4 Uji- Wazuka- Nara

Fietsafstand: 29 kilometer – 767 meter

Breng nog wat tijd door in Uji. Wandel langs de rivier, ga naar het eiland in de rivier en bezoek het Tale of Genji museum.

 

Spring weer in het zadel en fiets naar Wazuka door de theevelden. Het lijkt wel alsof de theestruiken met een nagelschaartje geknipt worden, zo perfect zijn de vormen. Stop onderweg wanneer je maar wilt om foto’s te nemen. Je fietst over kronkelige wegen. Ons favoriete gebied in Japan om te fietsen!

 

De lunch bestaat uit sobanoedels. Na het middageten fiets je naar de voormalige hoofdstad van Japan: Nara. Nu is het een klein provinciestadje, maar wel met een indrukwekkend tempelcomplex.

 

Overnachting in Nara.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, vervoer bagage, fietshuur inclusief helm, water, snacks, fruit, Engelssprekende gids

Dag 5 Vertrek Nara

Prachtige tempels in oude hoofdstad

H_5123(5) H_5012_1_349588

Je hebt nog steeds de beschikking over je fiets, dus ga op eigen gelegenheid naar de mooiste tempels van Nara. Fiets ook nog even de stad uit om de natuur langs de Yagyu Kaido route te bekijken, of kies ervoor om een deel van de oudste weg van Japan te bekijken, de Yamanobe No Michi.

 

Inclusief ontbijt, vervoer bagage, fietshuur inclusief helm, water, snacks, fruit, Engelssprekende gids

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën