1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Rondreis Bali, Flores en Lombok

Zo maar een paar ingrediënten van deze rondreis over Flores: kleine dorpen met spelende kindjes, rijstvelden in de vorm van een spinnenweb, kratermeren in mysterieuze onverklaarbare tinten, clanhuizen met enorme daken van stro, witte zandstranden… U komt even bij op Bali, aan het strand en vliegt dan verder naar Maumere op het authentieke Flores. In het westen eindigt uw tocht over dit eiland in Labuan Bajo. Daar stapt u op uw eenvoudige privé boot. Langs onbewoonde eilanden vaart u naar Rinca en Komodo. Hier komt u oog in oog te staan met de befaamde Komodo varaan! Spring onderweg zeker in het helderblauwe water en geniet al snorkelend van de kleurrijke onderwaterwereld. Na al deze avonturen, is het heerlijk om uit te rusten aan het strand van Senggigi op Lombok. 

Wat maakt deze reis bijzonder
Authentiek Flores uitgebreid
Komodovaraan met privéboot
Bijzondere combi 3 eilanden
Chantal1
Chantal
Elk eiland van ‘mijn’ Indonesië is anders. Ik ben er al zo vaak geweest, het voelt als een tweede vaderland. Nieuwsgierig naar mijn belevenissen?
Prijsindicatie: vanaf € 1995,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 20 dagen / 19 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag voor Bali, Flores en Lombok

Bali
Dag 1 Aankomst Sanur
Dag 2 Sanur
Dag 3 Ubud
Dag 4 Ubud
Dag 5 Ubud

 

Flores
Dag 6 Maumere
Dag 7 Moni

Dag 8 Ende
Dag 9 Riung
Dag 10 Riung
Dag 11 Bajawa
Dag 12 Ruteng
Dag 13 Labuan Bajo
Dag 14 Komodo
Dag 15 Labuan Bajo

Lombok
Dag 16 Senggigi
Dag 17 Senggigi
Dag 18 Senggigi
Dag 19 Senggigi
Dag 20 Vertrek vanaf Praya

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Denpasar - Sanur

IMG_9089(13)

U wordt van de luchthaven opgehaald en naar uw hotel in Sanur gebracht (transfer).

 

Informatie Sanur:

Sanur is een prettige en mooie strandbestemming aan de zuidoostkust met vaak een mooie zonsopgang (wel vroeg!). Sanur is kleiner, rustiger, mooier en beschutter dan bestemmingen als Kuta of Legian. Het plaatsje heeft zijn Balinese karakter behouden; dit blijkt vooral ’s morgens in alle vroegte, als alleen de plaatselijke bevolking op straat is te zien. Het zandstrand van Sanur (kleur zand als onze stranden) is op de meeste plaatsen rustig. De branding is ver weg, u springt niet zomaar vanaf het strand de hoge golven in; het water komt tot uw kuiten. U ziet hier ook nog veel Balinezen gebruik maken van het strand, de kampungs liggen direct achter de hotels. Sanur kent diverse uitstekende restaurants in typisch Balinese sfeer. Op diverse plaatsen zijn lokale bewoners eenvoudige restaurantjes begonnen op het strand in het zuiden: plastic stoeltjes, maaltijden voor ‘geen geld’, voeten in het zand. Genieten! In Sanur is ook een leuke pasar: markt.

 

Overnachting in Sanur.
Inclusief transfer

Dag 2 Sanur

Indonesië-Bai-kecak-uluwatu(8) Indonesie-Bali-Sanur-zonsondergang4(8) Indonesie-Bali-Uluwatu-rots(8)

U kunt deze dagen genieten van zon, zee, strand. Mocht u toch nog wat willen zien, dan kunt u een excursie maken. Zo kunt u een bezoek brengen aan de tempel Tanah Lot. Bezoek deze tempel, die op een rots in zee is gelegen, ca. 2 uur voor zonsondergang.

U kunt dan mooie foto’s van de ondergaande zon nemen.

 

Een ander leuk uitstapje aan het einde van de middag is naar de Uluwatu tempel, die op de zuidwestpunt van Bali is gelegen.

Er zijn veel aapjes rondom de tempel en de zonsondergang is hier prachtig. Net na zonsondergang wordt de Kecakdans (apendans) opgevoerd bij de tempel. Voor een heerlijk visdiner raden wij een bezoek aan Jimbaran aan. Dit is een groot vissersdorp dat uit eenvoudige, aan het water gebouwde hutten bestaat. In de branding liggen de in felle kleuren beschilderde boten voor anker. Als de zon ondergaat varen de vissersschepen met brandende lampen in de schemering uit, een onvergetelijke aanblik. De restaurantjes aan het strand zijn eenvoudig. U loopt langs bakken met verse vis; de vis ligt tentoongesteld zoals bij ons op de markt. U maakt een keuze en de vis wordt gewogen. Terwijl u geniet van de zonsondergang wordt uw maaltijd bereid en aan tafeltjes op het strand geserveerd.

 

Als u wilt gaan shoppen dan is Kuta de plaats bij uitstek. U kunt de grote winkelcentra bezoeken waar vele bekende merken zich gevestigd hebben. Maar u kunt ook gewoon door de straatjes struinen, u komt dan veel verschillende soorten winkeltjes tegen, van souvenirtjes tot audio en kleding. Bent u even uitgekeken, gaat u dan even wat drinken of een hapje eten in een van de vele restaurantjes.

 

Bali Hai organiseert een leuke dagtocht naar Nusa Lembongan. Per grote catamaran (ook gedeeltelijk onder zeil) vaart u in ongeveer 1,5 a 2 uur naar Nusa Lembongan. Ter plaatse kunt u kiezen wat u wilt doen, zoals een eilandtocht, een boottocht mangrovebos plus fietstochtje, vaartochtje per glasbodemboot of snorkelen. U heeft de keus uit 4 mogelijkheden. Inclusief lunch en drankjes. U gaat overigens van boord, u verblijft in een soort restaurant bij het strand. Wilt u duiken: hiervoor betaalt u extra. De bekendste plek voor het spotten van dolfijnen is Lovina, maar u hoeft hiervoor niet naar het noorden van Bali te reizen. Vanuit Benoa worden ook boottochten georganiseerd om dolfijnen te spotten nabij de zuidkust. Hopelijk ziet u de mooie dieren in de zee.

 

Overnachting in Sanur.

Inclusief ontbijt, transfer.

Dag 3 Sanur - Ubud

U wordt bij uw hotel in Sanur opgehaald en in ongeveer 2 uur naar uw hotel in Ubud gebracht (transfer).

 

Informatie Ubud:

Ubud ligt in een vruchtbare streek in de bergen tussen rivieren en is vooral vanuit het verleden bekend als centrum van de kunst.

Sinds de schilder Walter Spies hier kwam wonen in de eerste helft van de vorige eeuw is Ubud het Mekka geweest voor zowel inlandse als Europese kunstenaars. Op een oppervlak van tien vierkante km. in en rond het plaatsje wonen de beste dansers, musici, schilders en houtsnijders van Bali. Elke dag van de week is er wel ergens in de omgeving een tempelfestival, viering of tentoonstelling. U moet maar even door het decor van de talrijke winkeltjes met souvenirs heen kijken. Het grootste paleis in Ubud, Puri Saren, is zeker een bezoekje waard. In het museum Puri Lukisan Museum zijn de mooiste selecties schilderijen, tekeningen en beelden vanaf 1930 tot heden te bewonderen. De omgeving van Ubud is prachtig.

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt, transfer.

Dag 4 Ubud

Indonesie-Bali-Ubud-houtsnijder3(8) bali-quadrijden(8) Indonesië-Ubud-Spa Alila-staff2(8)

Vanuit Ubud kunt u diverse excursies ondernemen. Erg leuk om te doen: Raften op één van de snelstromende rivieren!

U komt dan door een gebied, dat u niet vanaf de weg kunt zien. Of u kunt fietsen huren en al dan niet onder begeleiding een prachtige tocht door de sawa’s in de omgeving van Ubud maken. Ook worden er diverse wandelingen georganiseerd in de omgeving van Ubud, vraagt u ons gerust om de mogelijkheden.

 

Toeristisch, maar aardig is het Monkey Forest. In dit apenbos, een beschermd gebied leven drie groepen langstaartapen. Pas op uw spullen, alles wat glanst grijpen ze (brillen, sieraden). En niet voederen! Bijzonder is ook het volgen van een kookcursus in Ubud. Een leuke kookles kunt u volgen bij The Paon Bali. Onder begeleiding van een kok gaat u aan de slag om Indonesische gerechten te bereiden.

En daarna volgt natuurlijk het proeven van de gerechten!

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt.

Dag 5 Ubud

Vanuit Ubud kunt u allerlei uitstapjes maken in de omgeving. Een aanrader is een bezoek aan het mooie vogelpark. Dit vogelpark heeft grote volières met vogels uit heel Indonesië. De weg vanaf Ubud naar de zuidkust wordt voor een belangrijk deel geflankeerd door winkeltjes en werkplaatsen, waar men rotan- en hardhouten meubelen, aardewerken potten en andere zaken verkoopt. Bij het dorp Celuk kunt u zilveren kunstvoorwerpen aanschaffen, rondom het dorp Mas is men gespecialiseerd in houtsnijwerk. De Goa Gajah, olifantengrot, is ook ten zuiden van Ubud gelegen en is één van de oudste bezienswaardigheiden van Bali. De tempel ligt in een prachtige omgeving.

 

Meer naar het noorden, op ongeveer een half uurtje rijden ligt het gebied Tegallang. De rijstvelden zijn volgens het bekende Indonesische terrassen-principe gebouwd. Het mooiste is om dit gebied in de (na)middag te bezoeken. De zon werpt dan een prachtig licht op de terrassen en u kunt de mooiste foto's maken. U bent dan in de buurt van het tempelcomplex Tirta Empul. De lokale bevolking bezoekt deze tempel om zichzelf spiritueel te reinigen in het heilige water. Aan het einde van de middag rijdt u terug naar Ubud.

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt.

Dag 6 Ubud - Denpasar - Maumere

U wordt bij uw hotel in Ubud opgehaald en naar de luchthaven gebracht (transfer). U vliegt met een binnenlandse vlucht van Denpasar naar Maumere. Vervolgens wordt u van de luchthaven opgehaald en naar uw hotel in Maumere gebracht (transfer).

 

Informatie Maumere

Als u tijdig arriveert, kunt u in de middag nog snorkelen in de zeetuinen bij Maumere. Uw gids komt ook langs in de loop van de middag. Maumere is een stad bestaande uit 70.000 inwoners. De katholieke kerk is hier de stuwende kracht achter de economie.

Tijdens uw verblijf hier kunt u dan ook twee katholieke kerken bezoeken.

 

Overnachting in Maumere.

Inclusief ontbijt, transfers, binnenlandse vlucht Denpasar-Maumere.

Dag 7 Maumere - Moni

De komende dagen heeft u de beschikking over een auto/minibus met chauffeur. Het reizen met een auto/minibus met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met de prachtige eilanden Flores. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route.

U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt. Tevens heeft u de beschikking over een gids. Een gids spreekt Engels en vertelt u tijdens de reis allerlei wetenswaardigheden. Het verrijkt uw rondreis, u zult veel meer leren en te weten komen over het land.

 

Op Flores zijn veel mensen katholiek en u treft u er veel kerken en kloosters. Bijzonder is een bezoek aan het vissersdorpje Wuring.

Dit ligt in Maumere. U kunt één van de katholieke kerken bekijken. Ernaast ligt het Ledalero museum. In dit kleine museum ziet u een collectie van ikats (geweven doeken) en kostbare stenen. Ook de sepia foto's die de blanke zendelingen hebben genomen zijn bijzonder.

U verlaat Maumere en rijdt naar Moni. De route is prachtig. Geniet van mooie vergezichten over groene heuvels en over zee.

Onderweg maakt u verschillende tops. Sikka staat bekend om z'n ikat en mooie kerk uit 1899. Bij Paga Beach wordt een koffie- of lunchstop gemaakt. Eventueel kunt u even zwemmen. Vlak voor Moni ligt het traditionele dorp Jopu. als er voldoende tijd is, kunt u hier ook even rondkijken. Al met al bent u de hele dag onderweg.

 

Informatie Moni:

Moni is een klein dorp. U verblijft hier vooral als uitgangspunt voor de excursie naar de Kelimutu vulkaan. Maar de omgeving van Moni is prachtig! U kunt hier prachtig wandelen. Door het dorpje, of als u langer de tijd heeft door de rijstvelden.

In de buurt van Moni zijn ook mooie watervallen.

 

Overnachting in Moni.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids.

Dag 8 Moni - Ende

Voor dag en dauw vertrekt u naar de Keli Mutu-vulkaan om, voordat de wolken komen, te genieten van een zeer indrukwekkend panorama. Het bijzondere van de Keli Mutu, de ‘Berg der Geesten’, zijn de drie van kleur verschillende kratermeren: donkergroen, blauwgroen en lichtgrijs. De meren danken hun kleur aan opgeloste mineralen. Hun kleuren steken als edelstenen af bij de diepgrijze, lavakleurige omgeving. De buitenaards aandoende Keli Mutu wordt als een van de mooiste plekken van heel Indonesië beschouwd. U rijdt naar de voet van de krater. Het laatste stukje naar het uitkijkpunt moet u lopen (circa 30 minuten). Er dient een camerafee betaald te worden bij de Kelimutu vulkaan. De kosten bedragen ongeveer 50.000 Rupiah voor een camera en ongeveer 150.000 Rupiah voor een videocamera.

 

U kunt ook nog even in de warmwaterbronnen van Moni dobberen. Deze natuurlijke baden worden weinig bezocht door toeristen en hebben een heerlijke temperatuur. Vervolgens richting Ende. Onderweg wordt eventueel een bezoekje gebracht aan het Lio dorp Saga.

Een ander traditioneel dorp dat een bezoekje waard is, is Wolotopo met een bijzonder stamhuis. Bij Nuabosi kunt u genieten van een mooi uitzicht over Ende en de baai met een vulkaan op de achtergrond. Mocht u interesse hebben, dan kunt u het huis van de eerste president van Indonesië, Soekarno, bezoeken.

 

Informatie Ende:

Het traditionele dorp Wolotopo met zijn originele stamhuis is een bezoekje waard.

 

Overnachting in Ende.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids.

Dag 9 Ende - Riung

Deze mooie rit brengt u van de zuidkust naar de drogere noordkust van Flores.

Het laatste gedeelte van de weg is erg slecht.

 

Informatie Riung:

Riung is een klein, niet toeristisch, kustplaatsje en staat bekend om zijn prachtige koraaltuinen, die in het Nationaal Park Pulau Tujuhbelas (Zeventien Eilanden) liggen. Hier treft u tevens duizenden vliegende honden (gigantische vleermuizen). Aan de kust van Riung staan traditionele huizen op palen waar Buginezen wonen, dit is een vissersvolk afkomstig van Sulawesi.

 

Overnachting in Riung.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids.

Dag 10 Riung

Vandaag maakt u een boottocht naar de 17 eilanden voor de kust. Hier is de verscheidenheid aan vissen en koraal prachtig.

U heeft de gelegenheid om te snorkelen, maar eerst bekijkt u de vliegende honden die in de mangrove bossen langs de kust hangen.

Houd uw camera gereed. U kunt aanleggen bij één van de verlaten strandjes op een klein eilandje. Hier wordt ook uw picknicklunch geserveerd. Neem iets te lezen mee en u kunt hier enkele uren doorbrengen met snorkelen en relaxen.

 

Overnachting in Riung.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, boottocht, picknicklunch, Engelssprekende gids.

Dag 11 Riung - Bajawa

U vertrekt voor een korte rit van ca. 2,5 uur naar de binnenlanden van Flores. Onderweg bezoekt u de heetwaterbronnen bij het dorp Soa. In het water, dat verschillende natuurlijke badkuipen in de rotsen heeft uitgesleten, is het heerlijk baden. In de middag brengt u een bezoek aan de adathuizen van het traditionele dorp Bena. Het is een prachtige rit ernaartoe, dwars door de bamboebossen heen.

In de authentieke dorpen ziet u megalieten en wordt de voorouderverering nog sterk in ere gehouden.

 

Informatie Bajawa:

Bajawa is het centrum van het district Ngada. De traditionele gebruiken zijn in deze streek goed bewaard gebleven.

Ondanks dat de meeste bewoners officieel katholiek zijn, nemen de megalieten een belangrijke plaats in.

Ze staan midden in de dorpen. Vooral de dorpen rondom Bajawa zijn boeiend.

 

Overnachting in Bajawa.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids.

Dag 12 Bajawa - Ruteng

U vertrekt voor een rit van ongeveer 4 uur naar Ruteng. Het landschap is eerst weids met spectaculaire uitzichten op de zee, vele vulkaantoppen en grillig gevormde lavastromen. Later voert de route door het meer dichtbegroeide bergland van West-Flores.

Bij Aimere kunt u stoppen bij één van de distilleerderijen van arak. Vlak voor Ruteng heeft u een prachtig uitzicht op het Rana Mese meer. Vervolgens rijdt u naar het bergplaatsje Ruteng.

 

Informatie Ruteng:

Het bergplaatsje Ruteng is een klein marktstadje en het centrum van de Manggarai-stam. De sarongs van deze Manggarai stam worden geweven en zijn bijzonder. Het stadje is hooggelegen en daardoor aangenaam koel. In Ruteng Pu'u stond een grote Banyan boom met daaronder een stenen altaar. In het locale dialect betekent  "ruteng" banyanboom en daar is deze plaats naar genoemd. Helaas staat de boom er niet meer, maar is deze vervangen door een andere boom. Vraag of er markt is in Ruteng Pu'u; leuk om de tradities hier te zien.

In de omgeving liggen meerdere vulkanen. Het bergland bij Ruteng is dichtbegroeid. In de diepte ziet u mooie sawa’s. Verderop wordt het landschap opener en heeft u spectaculaire uitzichten op zee, de vulkaantoppen en grillige lavastromen.

Vlakbij Ruteng ligt het Rana Mese meer, waar u eveneens een prachtig uitzicht over heeft.

 

Let op: Er zitten veel bloedzuigers rondom het meer, oppassen dus!

Vanaf het uitzichtpunt bij Golo Curu heeft u een schitterend uitzicht over Ruteng en de omgeving.

 

Overnachting in Ruteng.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids.

Dag 13 Ruteng - Labuan Bajo

Vandaag bereikt u in ca. 4 uur de westkust van Flores. De route voert u nog steeds door een prachtig landschap. Bij Cancar maakt u een stop bij de unieke spinnenweb rijstvelden. Bij aankomst in Labuan Bajo wordt u afgezet bij uw hotel. De middag is ter vrije besteding. Eventueel kunt u nog een excursie boeken, naar bijvoorbeeld de spiegelgrot.

 

Informatie Labuan Bajo:

Labuan Bajo is een klein, slaperig havenstadje. Typisch Indonesisch, lekker rommelig. In de hoofdstraat zitten een paar winkels en reisbureautjes. Hier kunt u ook snorkels kopen of huren. Labuan Bajo is het uitgangspunt voor een tocht naar de eilanden Komodo en Rinca. Labuan Bajo ligt aan zee en er zijn stranden, maar deze zijn nog niet ontwikkeld voor toeristen. Er staan geen strandstoeltjes, parasols en er zijn geen strandtentjes. Integendeel: het strand wordt gebruikt door de lokale bevolking en de vissers. Er lopen koeien op het strand. Het uitzicht over de baai met de vele groene heuvelachtige eilandjes is schitterend! Ook kunt u hier genieten van een mooie zonsondergang. Voor de kust liggen eilandjes met mooie verlaten strandjes met spierwitte zandstranden.

Ook het snorkelen bij deze eilandjes is erg mooi.

 

Overnachting in Labuan Bajo.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids.

Dag 14 Labuan Bajo - Komodoboot

U wordt van uw hotel opgehaald en naar de haven van Labuan Bajo gebracht (transfer).  U maakt kennis met de bemanning en uw Engelssprekende gids. Een paar dagen varen in een bijzonder natuurgebied, bestaande uit talrijke eilanden. U overnacht aan boord; heel eenvoudig, maar een geweldige ervaring! De boot is alleen voor uw gezelschap, privé dus. Er zijn geen aparte hutten, u slaapt gezamenlijk met elkaar in 1 ruimte (of u neemt uw matrasje mee naar het dek en slaapt dan onder de ‘sterrenhemel’. Er zijn schone lakens aan boord.

 

Belangrijk: Wilt u snorkelen? Snorkels en zwemvliezen zijn inclusief, maar u dient wel voor afvaart te checken of de maten goed zijn.

Neem goede wandelschoenen, zwemspullen en handdoek, pet/hoed en zonnebrand mee!

 

Eerst naar het eiland Rinca. Uw lunch wordt onderweg aan boord geserveerd. Op Rinca leven de reusachtige Komodo varanen.

Rinca is eigenlijk interessanter om de varanen te bekijken dan Komodo. Hier worden vaker varanen gezien en tijdens de wandeling zijn er mooie panorama’s. De Komodo-varaan is een enorm reptiel, dat wel zo’n drie meter lang kan worden. Het voedt zich met vogels, zwijnen, herten en kleine zoogdieren. Het zijn behendige zwemmers en ze kunnen onverwacht snel zijn. U kunt de varanen hier goed bekijken als u met uw ranger op pad gaat (blijf bij de ranger, beslist niet op eigen gelegenheid iets ondernemen). Mocht er nog tijd zijn, dan vaart u door naar Komodo-eiland. Anders overnacht u voor de kust van Rinca of bij een ander klein eiland in de buurt.

De bemanning bereidt uw diner.

 

Overnachting aan boord van de Komodoboot.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, transfer, vervoer per boot.

Dag 15 Komodoboot - Labuan Bajo

‘s Ochtends wordt u gewekt door het gekrijs van kaketoes. U kunt een wandeling maken over Komodo, uiteraard weer met een ranger.

Ook vandaag ziet u ongetwijfeld de reuzenvaranen. Dan weer terug naar de boot. U vaart naar Pink Beach (Pantai Merah) om te snorkelen. De onderwaterwereld is spectaculair. Tenslotte de boot weer op en terug naar Labuan Bajo.

U wordt van de haven opgehaald en naar uw hotel in Labuan Bajo gebracht (transfer).

 

Overnachting in Labuan Bajo.

Inclusief ontbijt, lunch, transfer, vervoer per boot.

Dag 16 Labuan Bajo - Denpasar - Praya - Senggigi

U wordt van uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Labuan Bajo gebracht (transfer). U vliegt met een binnenlandse vlucht van Labuan Bajo naar Denpasar en door naar Praya. Vervolgens wordt u van de luchthaven opgehaald en naar uw hotel in Senggigi gebracht.

 

Informatie Senggigi:

Het prachtige strand van Senggigi ligt aan de westkust en heeft mooie, witte palmstranden. U bevindt zich op een deel van Lombok, waar vele Balinezen leven en hun wonderlijke en kleurrijke cultuur het dagelijks leven grotendeels bepaalt. Senggigi 'downtown' is redelijk druk, de hotels liggen praktisch allemaal aan het strand, daar merkt u niets van de drukte op straat. Er zijn vele restaurants, souvenirwinkels en ook bars. Wat wij ook onder Senggigi scharen zijn de aangrenzende dorpen (noordelijk) Mangsit en Klui. Hier is het echt rustig.

U kunt daarvandaan een shuttlebusje of taxi nemen naar het centrum van Senggigi.

Vanuit Senggigi kunt u uitstapjes maken het binnenland in.

 

Overnachting in Senggigi.

Inclusief ontbijt, transfers, binnenlandse vluchten Labuan Bajo-Denpasar en Denpasar-Praya.

Dag 17 Senggigi

U kunt vanuit Senggigi bijzondere tochten maken. Zo kunt u per boot (ter plaatse te huur) naar de drie Gili-eilanden voor de kust ten noorden van Senggigi. De zee is daar zeer geschikt om te snorkelen.

 

Maakt u ook zeker een eilandtocht van een halve of hele dag. U kunt deze bij onze agent op Lombok boeken, maar ook vrij makkelijk bij een lokale agent in Senggigi (uithangborden met Travel-agent ziet u niet over het hoofd). Zo kunt u naar Cakranegara, naar het Mayura Waterpaleis. Hier tegenover ligt een Balinese tempel, de grootste op Lombok: de Pura Meru. Bezoekt u ook het dorp Batu Kumbung, een authentiek Sasakdorp. U rijdt oostwaarts en komt aan bij Narmada, een kunstmatig meer, in 1805 aangelegd door de raja van Mataram. Een paar kilometer verder ligt de Pura Lingsar. Bij de ingang van de tempel liggen twee kleine bassins en direct onder het complex ligt een meer met heilige alen.

 

Voor een dagtocht raden we u aan om centraal Lombok te bezoeken, waar de oorspronkelijke bewoners, de Sasaks, leven. U rijdt naar het zuidoosten, naar het weversdorp Sukarara. In het dorp Penujak is men bedreven in het pottenbakken. Vervolgens door naar het zuiden, naar Sade. Hier treft u de traditionele huizen en rijstschuren aan, de lumbungs (hoedvormige huizen met rieten daken tot bijna aan de grond). U kunt ook nog door naar de zuidkust, naar het fraaie strand van Kuta. Hier vandaan kunt u bijvoorbeeld naar het dorp Batu Rintang, waar ook traditionele rieten hutten staan, een niet-toeristisch deel van Lombok.

 

Overnachting in Senggigi.

Inclusief ontbijt.

Dag 18 - 19 Senggigi

Deze dagen zijn ter vrije besteding.

 

Overnachtingen in Senggigi.

Inclusief ontbijt.

Dag 20 Senggigi - Vertrek vanaf Praya

U wordt bij uw hotel in Senggigi opgehaald en naar de luchthaven gebracht (transfer).

Inclusief ontbijt, transfer.

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën