1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Nusa Dua

Voor een luxe vakantie op Bali ga je naar Nusa Dua, helemaal in het zuiden van Bali. Deze moderne badplaats, in het oosten van het schiereiland Bukit Badung, staat bekend als een van de duurste toeristische gebieden van Indonesië. Nusa Dua, dat ‘twee eilanden’ betekent, staat eigenlijk synoniem voor de gehele oostkust van het schiereiland. De rustige badplaats is bezaaid met exclusieve resorts, hotelparken en luxueuze villaverblijven aan het witte strand. Vanzelfsprekend vindt u hier bijbehorend de populairste golfbanen ter wereld en een ruim aanbod aan modern vermaak. Hiermee is Nusa Dua een topbestemming voor wie tijdens een rondreis Bali in volledige luxe wil verblijven.

 

Nusa Dua bezienswaardigheden

Ook al is Nusa Dua de meest ontwikkelde en modernste streek van Bali, u vindt er daarbij ook vele tempels, een gerenommeerd museum en prachtig natuurschoon. Allemaal mooie trekpleisters voor een bijzonder uitstapje tijdens uw Bali reis.

 

Bezoek de Water Blow in Nusa Dua

Bij het strand van Nusa Dua, ten noorden van het Grand Hyatt Hotel, bevindt zich de Water Blow: een rotsformatie waar de golven woest op de stenen botsen. Hierdoor worden enorme plonzen water omhoog ‘geblazen’. De gevaarlijke kliffen langs deze kust vormen een zeer fotogenieke plek en een geweldige plek voor een mooie wandeling. Let op bij het uitkijkpunt voor de Water Blow; het water kan bij hoge golven zo hoog opspatten dat u wel eens nat zou kunnen worden!

 

Kunst bewonderen in het Pasifika Museum

In Nusa Dua kunt u een bezoek brengen aan het Pasifika Museum. Hier wordt kunst van verschillende kunstenaars uit geheel Zuidoost-Azië en Polynesië tentoongesteld. U ziet er schilderijen van lokale kunstenaars en werken van bekende schilders als Le Mayeur, Paul Gauguin, Rudolf Bonnet, Isaac Israel en vele anderen. Daarnaast kunt u er originele artefacten en oude stoffen bewonderen. Omdat de tentoonstelling in het Pasifika museum telkens wisselt, biedt de collectie de Indonesië-reiziger steeds iets anders.

 

Eerbiedig in Nusa Dua bij Puja Mandala

Op een terrein van ruim tweeënhalve hectare bevindt zich het Puja Mandala: een gebied waar maar liefst vijf verschillende geloven samenkomen. Het complex biedt plaats aan de Ibnu Baitullah-moskee, de Maria Bunda Segala Bangsa Katholieke kerk, de Boeddhistische tempel Budhina Guna, de Bukit Doa Protestantse kerk en de Jagat Natha Hindoetempel. ‘Puja’ betekent ‘aanbidden’ en ‘mandala’ betekent ‘ruimte’ en staat voor een religieuze tolerantie en multiculturele samenleving. Dit complex in Nusa Dua, gelegen in een gebied met overdreven grote hotels, werd naar een idee van Joop Ave, voormalig minister van Toerisme, in opdracht van president Soeharto gebouwd en in 1997 officieel geopend door de minister van Religie. 

 

Nusa Dua tips

Nusa Dua biedt prachtige stranden met wit zand en de diepe, heldere en rustige azuurblauwe zee die garant staan voor een ontspannen verblijf tijdens uw rondreis op Bali. Nusa Dua loopt van het watersportgebied, Tanjung Benoa, tot aan de zeewierboerderijen van Pantai Geger en Sawangan. Iedereen, maar vooral huwelijksreizigers en gezinnen met kinderen, vermaakt zich er uitstekend met strand, shows, shoppen en schildpadden. Vertier, dat is het toverwoord in dit deel van Indonesie.

 

Schildpadden kijken op Serangan Island

Op ongeveer een half uur varen vanaf het strand voor Nusa Dua ligt Serangan Island. Op dit eiland is een schildpaddenreservaat en vanuit Nusa Dua worden er diverse excursies naartoe aangeboden. Veel van de boten die naar Serangan Island varen, zijn voorzien van een glazen bodem. Erg leuk, omdat u onderweg al veel van het zeeleven kunt bewonderen. De bewoners van het eiland verzamelen de schildpadeieren en laten vanuit het reservaat heel behoedzaam de uitgekomen jonkies vrij. Naast schildpadden leven er ook andere reptielen, vogels en vleermuizen. Een leuk uitstapje tijdens uw rondreis op Bali! 

 

Lekker lui op het strand in Nusa Dua

De stranden langs de kust voor Nusa Dua zijn prachtig: fijne strandstoelen staan kaarsrecht uitgelijnd op het witte zand met uitzicht op het turkooizen water. De wind waait zachtjes door de bladeren van de hoge palmbomen aan het strand, terwijl u nog maar eens een tropische cocktail bestelt of zich laat masseren. Dit is wat men noemt een paradijs! Vooral het strand bij Pantai Geger is beroemd. Door het grote koraalrif voor de kust is de zeewatertemperatuur hier het hoogst. Mocht u verblijven in een van de fantastische vijfsterren resorts, dan profiteert u optimaal van alle luxe die Nusa Dua beach u te bieden heeft. Zwembaden, spa’s, heerlijk eten en vriendelijke service, allemaal op een kokosnootworp afstand van het strand in Nusa Dua.

 

Een beetje actiever aan het strand van Nusa Dua

Langs de stranden van Nusa Dua vindt u overal wandelpaden. Het is erg mooi om bij zonsopkomst of zonsondergang een ontspannen wandeling te maken. Het licht is prachtig en de temperatuur is nog (of weer) behaaglijk. Een variant op een relaxte wandeling is een tochtje op de rug van een kameel. De beesten lopen langs de stranden van Nusa Dua en een ritje langs alle hoogtepunten van de badplaats duurt één of twee uur. Bij Nusa Dua kunt u ook vliegvissen en diepzeevissen. Al is dit laatste soms nog best hard werken, omdat de vissen die gevangen kunnen worden zich niet gemakkelijk aan boord laten hijsen.

 

Sportieve activiteiten bij Nusa Dua

U kunt het zo gek niet bedenken of het wordt aangeboden aan het strand van Nusa Dua. Kiest u voor jet packing, waarbij u door een soort rugzak met straalmotor en luchtslang ruim 9 meter de lucht in wordt geblazen, gaat u liever hard door het water op een banaan of jetski, of wordt het toch een rustige vlucht met prachtig uitzicht tijdens het parasailen? 

 

Bekijk de Devdan Show in het Bali Nusa Dua Theater

Vier keer per week wordt er in het Bali Nusa Dua Theater een fenomenale show gegeven, de Devdan Show, waarbij via dans, muziek, authentiek schaduwpoppenspel, illusies en special effects de tradities en de geschiedenis uit diverse Indonesische regio’s worden behandeld. De show is vergelijkbaar met Cirque du Soleil en bevat tevens elementen van een traditionele dansshow en moderne dans en muziek. Omdat dit theater zo enorm populair is, is het verstandig om ruim van te voren te reserveren. Een bezoek aan het Bali Nusa Dua Theater is wel een echte aanrader tijdens uw Bali reis, omdat u op een unieke, professionele en artistieke manier leert over het leven van de Indonesiër. 

 

Golf en golven bij Nusa Dua

In en rondom Nusa Dua bevinden zich drie gemakkelijk te bereiken golfbanen: Golfcourse Nusa Dua, Bali Golf and Country Club en Amanusa Golf. Alle greens zijn gelegen in de prachtige natuur en de banen worden goed onderhouden. Er worden soms zelfs belangrijke toernooien gespeeld op deze golfbanen. Omdat alle drie de clubs goed worden bezocht, is het aan te bevelen om op tijd te reserveren. In de buurt van Nusa Dua, voor de kust, vindt u nog andere golven! Vooral in de maanden oktober tot en met maart is de zee aan deze kant van Azië op zijn best. Doordat de onderstroming hier nogal sterk kan zijn, is het er vooral geschikt voor de meer ervaren surfer.

 

Eten en uitgaan in Nusa Dua

Uit eten gaan in Nusa Dua is net als heel vlug rond de wereld reizen; elke wereldkeuken is hier wel vertegenwoordigd. Van typisch Balinees tot zeer westers met regelmatig bijpassend prijsniveau. De meeste vakantiegangers kiezen ervoor om in hun hotel of resort te eten, omdat het eten hier vaak inclusief is en daarbij van een zeer hoge kwaliteit. Nusa Dua staat niet erg bekend om het uitgaansleven, omdat ook de bars van de hotels de meeste bezoekers trekken. Daarbuiten zijn er maar weinig bars of cafés. 

  

Nusa Dua geschiedenis 

In samenwerking met de Wereldbank ontwikkelde de Indonesische regering een plan om een luxe badplaats te creëren waar vooral rijkere buitenlandse toeristen naartoe zouden reizen, zonder dat de bekende trekpleisters zoals Denpasar en Kuta nog drukker zouden worden. Bij de start van de bouw van Nusa Dua in 1973 werd erop gelet dat de panden volgens traditionele Balinese architectuurstijlen werden vervaardigd. Maar dan wel met de hoge standaard van de welgestelde westerse toerist; topklasse accommodaties en goed ontwikkelde faciliteiten. 

 

Nog altijd komen er nieuwe hotels bij of worden de wat oudere opgeknapt of gesloopt, om er voor te zorgen dat de uitstraling, kwaliteit en service van Nusa Dua kan blijven voldoen aan de eisen van de hedendaagse toerist en zij hier met veel plezier naartoe zullen reizen tijdens een rondreis Bali.