1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Cubadak, Paradiso Village

Sumatra

Prachtig bounty eilandje met slechts 1 accommodatie, houten bungalows. Een ideale plek om uw reis over Sumatra af te sluiten. U kunt hier lekker tot rust komen en de eigenaren van het hotel, een Frans echtpaar, zullen er alles aan doen om u thuis te laten voelen. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen en er wordt gezamenlijk gegeten. Het eten is heerlijk, een combinatie van de Indonesische, Chinese en Europese keuken. Rondom het eiland is een mooie onderwaterwereld (opmerking voor de snorkelaars en duikers: niet het mooiste in Indonesië, maar wel de moeite waard). 

We geven dit hotel 3*, middenklasse dus. Maar qua locatie en sfeer... dan is het een 4*. Maar de bungalows zijn eigenlijk geen 3*, maar 2*. ze zijn eenvoudig. We moeten er ook bij zetten dat het hier en daar rammelt (deurknop zit los of er is even geen electriciteit of planken liggen los of ...... Ook het onderhoud laat te wensen over. Ondanks dat bieden we het toch aan. Het is het enige redelijke hotel aan de hele westkust van Sumatra. U gaat er naar toe om de beleving. Wilt u een hotel waar alles op en top klopt: dat is er niet op welk eiland in deze omgeving dan ook. 

Locatie

Het eiland Cubadak is ongeveer 1.5 uur rijden ten zuiden van Padang gelegen. Vanaf de haven vaart u in ongeveer 15 minuten per speedboot naar het eiland. Het eiland beschikt over een mooi lang zandstrand.

Accommodatie

 

Het resort beschikt over 14 houten bungalows, waarvan 1 suite bungalow die boven het water is gelegen en 2 bungalows met een verbindingsdeur. Alle bungalows hebben uitzicht op zee. De bungalows zijn op palen gebouwd en zijn sfeervol ingericht. Het water in de bungalows is afkomstig uit een bron en is daardoor drinkbaar.

 

De bungalows zijn eigenlijk geen 3*, maar 2*. ze zijn eenvoudig, maar alles klopt. Eigenlijk is de prijs/kwaliteit, als je sec naar de bungalows kijkt, uit balans. U gaat er naar toe om de beleving (waar ook dit type kamers bij hoort). 

 

De vrijstaande bungalows beschikken over een zitje (hier kunnen maximaal 2 extra bedden worden bijgeplaatst), een badkamer met douche (warm water), toilet en wastafel. Het slaapgedeelte is te bereiken via een trap. Alle bungalows beschikken over een tweepersoonsbed. Er is een klamboe en ventilator aanwezig, tevens beschikken de bungalows over een minibar en kluisje. Op de veranda zijn ook een zitje en een ligstoel.

 

De 2 bungalows met de verbindingsdeur hebben geen bovenverdieping, verder beschikken ze over dezelfde faciliteiten. De 2 bungalows worden gescheiden door een gang, dus ook als de bungalows los worden verhuurd, heeft u geen overlast van de buren.

 

 

 

 

Voorzieningen

In het restaurant worden drie maal per dag op vaste tijden maaltijden geserveerd. U kunt gaan eten als de bel gaat. Er is een vast menu; een combinatie van vlees, vis, groenten, rijst en aardappelen. Koffie, thee is inclusief en tijdens het ontbijt is ook sap inbegrepen.

U kunt vanaf het eiland diverse watersportactiviteiten ondernemen.

Het resort beschikt over een duikcentrum en er zijn twee duikinstructeurs aanwezig. Inbegrepen zijn het snorkelmateriaal, zeilen, kanoën, vissen en trekkingen naar het achterland. Voor duiken en waterskiën betaalt u een meerprijs.

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën