1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Kuningan, Grage Sangkan Hotel

Java

Hotel met spa en diverse (heilzame) zwembaden in een weinig bezocht gebied. Dit hotel is het leukste in de omgeving. Het is allemaal niet superdeluxe, maar wel een prettige plek tussen de bergen, weg van de gebaande paden.

 

Locatie

Het Grage Sangkan Hotel ligt aan de voet van de berg Ciremai, in het plaatsje Kuningan dat in deze tijd weinig door buitenlandse toeristen bezocht wordt. Het is een goed uitgangspunt om naar Linggajati te gaan, waar veel over de Nederlands-Indonesische geschiedenis terug te vinden is. Het is vrij hoog gelegen en de temperatuur is prettig. Vanuit het hotel wandelt u zo de kampung in. Eventueel zou u Cirebon ook vanuit dit hotel kunnen bezoeken.

Accommodatie

 

82 kamers telt het hotel. Er zijn 6 verschillende kamertypes. Er zijn superior rooms, deluxe rooms, executive rooms, executive suites, Grage Suites en Royal suites.

Er is geen hoogbouw, alle kamers liggen op de begane grond of de eerste etage. Er zijn diverse gebouwtjes.

De 32 superior kamers zijn vrij klein, er is een badkamer met badkuip met een douche erboven. De executive kamers zijn prettiger omdat ze iets groter zijn. Ze hebben een kleine zitkamer en een grote slaapkamer. Er is een televisie, minibar en waterkoker op de kamer. De kamers zien er goed uit. Er liggen tegels op de vloer en ze hebben een balkon. De douche is netjes en er is warm water. In de badkamer hangt ook een föhn. 

De Executive suites liggen zowel in de cottages als in een gebouw. Ze zijn wat groter en hebben behalve een douche ook een badkuip.

De Grage Suite en Royal Suite zijn nog ruimer. De Royal Suite is in een bungalow gevestigd met een woonkamer, een eetkamer, een werkkamer, een slaapkamer met zitruimte, een grote badkamer en stoeltjes achter in de tuin en voor op het terras. In de Royal Suite is een tweede slaapkamer met 2 losse bedden.

 

Voorzieningen

Officieel is het een spa-hotel. Er zijn spa-faciliteiten, veelal op basis van warm water dat uit bronnen uit de omgeving komt. Er is een fitnessruimte, diverse zwembaden (waaronder een aquamedic bad en zowel een overdekt zwembad als een buitenbad met een kinderbad) en een eenvoudig restaurant; er is ook een snackbar bij het zwembad. Massage kan geregeld worden en er is een sauna. Ook beschikt het hotel over een tennisbaan. Bij de receptie zijn kluisjes te huur. In de openbare ruimtes is wifi (soms wel een zwak signaal). Er is een shuttleservice naar Cirebon, een winkeltje, 24 uur roomservice en wasservice, een adventure track en een joggingtrack.

Opmerking: vooral in het weekend en tijdens Indonesische feestdagen kan dit hotel druk zijn met Indonesische families met kinderen. Bij het hotel is een speeltuintje en een tokkelbaan. 

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën