1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bandungan, Susan Spa Resort

Java

Eén van de beste spa-resorts op Java, weg van de Europese toeristenstroom. In de omgeving kunt u wandelen. Het gebouw is wat overdreven, nogal pompeus, maar het is toch wel leuk voor een nachtje. De tuin is prachtig en de omgeving is heerlijk koel, omdat het hoog in de bergen ligt.

 

Locatie

Op een hoogte van 1100 meter boven de zeespiegel gelegen, dus relatief koel. Prachtig omgeven door bergen, op de helling van de Ungaran berg, en op een afstand van zo’n 36 kilometer vanaf Semarang. In de omgeving kunt u wandelen. In het dorp, dat op 1 kilometer afstand ligt, zijn winkeltjes en restaurantjes en vooral veel marktstalletjes. De clientele waar men zich op richt is vooral Indonesisch.

Het hotel ligt naast een moskee, dus neemt u oordopjes mee als u niet vroeg gewekt wilt worden.

De tuin rondom het hotel is prachtig en het uitzicht eveneens.

Accommodatie

 

Er zijn 20 kamers, waar u kunt overnachten. De kamers zien er heel verschillend uit.

Zo zijn er 6 superior kamers in minimalistische stijl (wel eenvoudig), 6 deluxe kamers in klassieke stijl (ook eenvoudig), 3 familiekamers, 4 suites en 1 guesthouse. Wij raden de deluxe kamers aan. De kamers zijn in Europese stijl ingericht. Ze hebben beiden 2 losse bedden. Er is geen airconditioning, maar dat is ook niet nodig vanwege de hoge ligging. Er is wel een waterkoker en een televisie. In de badkamer is een badkuip. Er is warm water. De deluxe kamers hebben een balkon.

Er is ook een villa met 4 kamers en er zijn 2 familyrooms.

De algemene ruimtes zijn wat protserig ingericht, met grote kroonluchters e.d., maar het geheel ziet er best leuk uit en u bent weg van de toeristenstroom.

Voorzieningen

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit resort gespecialiseerd in spabehandelingen. Er zijn maar liefst 10 massage- en behandelkamers. Daarnaast zijn er nog 2 kamers geschikt voor Thaise massage en er is en kamer voor hydrotherapie. Er is een zwembad (half open) met een kinderbad, een goed uitgerust fitnesscentrum  en een sauna en jacuzzi. Manicure, pedicure en een kapper zijn er ook.

Er is een bar, een souvenirwinkeltje, een restaurant en internet in de lobby. Roomservice en wasservice biedt Susan spa ook.

De groene omgeving nodigt uit tot het maken van wandelingen. Er kunnen ook paarden gehuurd worden en een aanrader is een uitstapje naar de mooie hindoeïstische tempel Gedung Sono.

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën