1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Tembok, Spa Village Resort Tembok, boutique

Bali

Als u echt even helemaal niets wilt doen, alleen maar genieten in een luxe hotel met een mooi zwembad en waar heerlijke spa-behandelingen mogelijk zijn, dan is het Spa Village Resort Tembok de uitgelezen plek voor u. De ontvangst is al geweldig: u krijgt meteen een voetbehandeling en –massage. Dit resort ligt afgelegen. Zeer geschikt voor mensen die spabehandelingen willen ondergaan. Dit hotel is deelnemer van de Small Luxury Hotel groep.

Locatie

Op anderhalf uur rijden ten oosten van Lovina aan de noordkust van Bali ligt het rustige Tembok met dit prachtige resort. Een typisch Balinees dorp, waar de meeste mensen niet zullen stoppen. Er zijn geen andere hotels, of restaurants of winkels voor toeristen. U bent puur op uw resort aangewezen. Maar dat is geen straf: u wordt verwend in de spa en het restaurant. Het resort grenst direct aan het strand (zwart zand) en de zee. Aan de ander kant loopt de doorgaande weg, maar daarvan zult u zeker geen hinder ondervinden. Een lange laan met bamboe voert naar het hotel, dat verder van de weg ligt.

Accommodatie

 

Het resort heeft 31 kamers. De opzet is zeer ruim. Een groot grasveld en een mooie tuin vallen meteen bij binnenkomst op. Om dit gazon heen staan 3 gebouwen van 2 etages. Hierin bevinden zich de 27 deluxe kamers. U kunt een kamer op de begane grond of op de eerste etage krijgen. Beide kamers zijn qua faciliteiten gelijk. Op de begane grond heeft u een terras tot uw beschikking en op de eerste verdieping een ruim balkon met een bank. Bij de inrichting van de kamers is veel gebruik gemaakt van natuurtinten zoals bruin en oranje en er is veel hout gebruikt. De kamers zijn mooi, warm en smaakvol. Naast het bed staan er een bureautje, een bank en in de linnenkast treft u vrijetijdskleding aan voor de spa of yoga. De kamers hebben bewust geen televisie. Wel is er airconditioning, een fan, telefoon, een iPod, minibar, waterkoker en kluisje. Men probeert zo min mogelijk plastic te gebruiken, en zoveel mogelijk “eco” te zijn. In de badkamers treft u een badkuip met douche, een toilet en wastafel en ook een föhn behoort bij de standaarduitrusting. Alle kamers hebben een grote glazen wand/schuifdeur die uitzicht biedt op de tuin en de zee.

Aan de strandkant in de mooie tuin treft u verder nog 2 suites en 2 villa’s aan. De suites zijn zeer ruim en net zo mooi ingericht als de deluxe kamers. U heeft een separate living. De villa’s hebben een privézwembadje en gazebo.

Voorzieningen
 

De hangmatten die in de tuin hangen nodigen uit tot luieren, evenals de ligbedden rondom het mooie zwembad. De pool is aan de strandkant gebouwd. Er staan 4 gazebo’s om heen. Een klein winkeltje vindt u bij de receptie. Er is roomservice en laundry-service.Het Wantilan restaurant ziet er even verzorgd uit als de rest van het resort. Wilt u romantisch dineren in de tuin? Het personeel regelt het graag voor u. Wifi vindt u in lobby. Ondanks dat het hotel vrij afgelegen ligt, hoeft u zich niet te vervelen! Iedere dag is een spabehandeling van 50 minuten inbegrepen bij de prijs! Maar daarnaast zijn er nog vele extra behandelingen mogelijk. Het resort beschikt over maar liefst 7 sparuimtes. Deze zijn elk ingericht met een eigen thema; bijvoorbeeld glas en hout. Er is een gym en 5 keer per week is er een yogasessie. Bijzonder is de yoga-hangmat! Op uw kamer ligt een agenda met alle activiteiten die iedere dag georganiseerd worden. Wandelingen, schildercursussen, boottochtjes (ook bij zonsondergang), Balinese dansles…. Er is een tv-ruimte en een bibliotheekje.


Als u wilt duiken of snorkelen, kunt u zich het beste naar Tulamben laten brengen, dat ligt op een half uur rijden. Het hotel is gericht op rust en spirualiteit. Er is wel wifi, maar alleen in de mooie ruime ontvangsthal.

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën