1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Snorkelen in Zuid-Kalimantan

Deze reis is een leuke en afwisselende toevoeging op een verblijf in Banjarmasin. U ziet de mensen die op zoek zijn naar edelstenen en diamanten. Vervolgens rijdt u door de groene jungle en door een moerassig gebied naar Kintap. Daar maakt u een kanotocht over de rivier op zoek naar wild. Er leven hier onder andere krokodillen, neusapen en veel vogelsoorten.

De volgende dag naar het strand. Hier kunt u snorkelen. Kans op mooie kleurrijke vissen en prachtige koraal en eventueel zelfs schildpadden. Nog een riviercruise en dan terug naar de stad Banjarmasin met z’n drijvende markt. Tijdens deze korte reis over Kalimantan ziet u natuur, cultuur en u kunt snorkelen; een wereldcombi!

De Meratus Mountains
Koraalrif, schildpadden & vissen
Snorkelen bij Angsana Beach
Indonesie-Sumatra-collega-melany
Melany
Indonesië gaat nooit vervelen! Geweldige natuur, de meest vriendelijke bevolking, het lekkerste eten en een prachtige onderwaterwereld.
indonesie-sumatra-bukit-lawang-collega-lisanne-apen-spotten
Lisanne
Indonesië is zo veelzijdig, ieder eiland is uniek. Van Jungle en vulkanische gronden naar wereldse tempels, koloniaal verleden, stranden en sawa's.
2aab730b-0291-4aad-aeb3-33c50b445cbb
Renée
De Kleine Sunda Eilanden zijn absoluut een bezoek waard! U vindt hier nog geen massatoerisme en het echte Indonesië. Benieuwd naar mijn verhalen?
Emmy-azie-myanmar-Bagan_1_628989
Emmy
Als journaliste raakte ik in de ban van Azië, het liet me niet meer los. Ik begon Van Verre met mijn geliefde Indonesië.

Reis van dag tot dag: Snorkelen in Zuid-Kalimantan

Dag 1      Banjarmasin - Kintap

Dag 2      Pagatan Beach

Dag 3      Pagatan Beach

 

Dag 4      Banjarmasin

Dag 5      Banjarmasin

100% maat werk

Dag 1 Banjarmasin - Kintap

U wordt opgehaald door uw chauffeur en gids. Tijdens uw reis over Kalimantan wordt u begeleid door een gids. Een gids spreekt Engels en vertelt u tijdens de reis allerlei wetenswaardigheden. Het verrijkt uw rondreis, u zult veel meer leren en te weten komen over het land.

Vanaf Banjarmasin rijdt u naar het dorp Cempaka. In Cempaka kunt u zien hoe met ouderwetse machines, maar ook met de hand naar diamanten, goud en edelstenen gezocht wordt. Het is zwaar werk. In de brandende zon zitten de mannen in een poeltje water met een soort bamboemand waar ze stenen, zand en hopelijk edelstenen scheiden. Langzaam laten ze het zand en de stenen met een beetje water ronddraaien. In de middag is dit proces soms niet meer te zien; probeer hier dus ’s ochtends aan te komen.. Vervolgens rijdt u door de Meratus Mountains, een mooi groen en bergachtig gebied. Geniet van de mooie uitzichten! Bij het dorp Benua Raya heeft u grote kans om buffels in het moeras te zien staan. Het diner is vanavond in een eenvoudig lokaal restaurantje. Ook de overnachting is in een lokaal guesthouse, men is hier nog niet op buitenlandse toeristen ingesteld.

 

Overnachting in Kintap

Inclusief diner, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids

Dag 2 Kintap - Pagatan Beach

Kalimantan-Martapura P1080607_sad17n

U maakt in de ochtend een kanotocht over de Asamrivier. U heeft grote kans om wildlife in dit moerasgebied en laaglandbos te zien zoals krokodillen, neusapen, langoeren, vogels en andere dieren. Na de kanotocht vervolgt u de reis naar Pagatan Beach.

 

Overnachting in Pagatan

Inclusief ontbijt, lunch, diner, Engelssprekende gids, kanotocht

Dag 3 Pagatan Beach

Geniet tijdens het vroege ontbijt van de hopelijk prachtige zonsopkomst. Na het ontbijt vaart u naar Angsana Beach waar u alle tijd heeft om te snorkelen. Angsana Beach heeft een prachtige onderwaterwereld: koraalriffen, schildpadden en vele kleurrijke vissen. In de middag vaart u terug naar Pagatan Beach.

 

Overnachting in Pagatan

Inclusief ontbijt, lunch, diner, Engelssprekende gids, boottocht

Dag 4 Pagatan Beach - Banjarmasin

P1080634(13)

In de ochtend vaart u weer naar Angsana Beach, waar u nog een keer de tijd heeft om te snorkelen. Daarna terug naar het hotel in Pagatan Beach, waar u uitcheckt. Vervolgens maakt u een boottocht op de Angsanarivier. Tijdens de boottocht heeft u kans om vogels, apen, wilde varkens en ander wild te zien aan de waterkant. Na de boottocht rijdt u naar Banjarmasin. Onderweg stopt u voor de lunch bij een lokaal restaurant.

 

Overnachting in Banjarmasin

Inclusief ontbijt, lunch, diner, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids, 2 boottochtjes

Dag 5 Banjarmasin

Informatie Banjarmasin:

Banjarmasin is de grootste stad van de regio Zuid-Kalimantan. Waterwegen zijn zeer belangrijk in deze stad. De grote Baritorivier en Martapurarivier doorkruisen de stad en daarnaast zijn er talloze zijtakken en kanalen. Er is een aantal shoppingmalls in de stad, maar ook diverse markten. Het is heel leuk om ’s ochtends per gemotoriseerde kano naar de drijvende markt te gaan. Dit is een kleurrijk en fotogeniek spektakel. In tientallen kleine kano’s varen vrouwen met hun handelswaar: groente, fruit, gebruiksvoorwerpen, maar ook drijvende restaurantjes. Vanaf de stad is het ongeveer 1,5 uur varen naar de drijvende markt. Ga er vroeg heen want rond 09.00 uur neemt de drukte af.

 

In de loop van de dag transfer naar de luchthaven.

 

Inclusief ontbijt, transfers, Engelssprekende gids, boottocht

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën