1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Tropisch genieten: duiken bij Derawan

Genieten op een tropisch eiland, ver weg van het leven van alledag: dat is mogelijk op Kalimantan op het eiland Derawan bij de Maratua Atol! Even helemaal niets doen op het witte zandstrand, duiken of snorkelen en de kleine kleurrijke visjes, de grotere barracuda’s, het koraal en zeeschildpadden zien.

Er zijn onbewoonde bounty-eilandjes in de omgeving, in één woord: schitterend! U verblijft in eenvoudige, doch charmante houten huisjes op het strand.

Azuurblauwe zee en wit strand
Zeeschildpadden en mantaroggen
Duiken en snorkelen bij Sanglaki
Chantal1
Chantal
Elk eiland van ‘mijn’ Indonesië is anders. Ik ben er al zo vaak geweest, het voelt als een tweede vaderland. Nieuwsgierig naar mijn belevenissen?

Reis dag tot dag Tropisch genieten: duiken bij Derawan

Dag 1      Berau- Derawan

Dag 2      Derawan

Dag 3      Derawan

Dag 4      Vertrek Derawan

 

100% maat werk

Dag 1 Berau - Derawan

Indonesie-duiker-oostelijk-indonesie(13)

U wordt en naar de haven gebracht (transfer). U vaart van Tanjung Baru, de haven bij Berau naar Derawan. De overtocht duurt ongeveer 3 uur met de normale ferry en 1 uur met de speedboot. We proberen een speedboot voor u te boeken. U vaart over de Celebeszee. Op sommige plaatsen is het water erg ondiep.

 

Informatie Derawan:

Derawan is een eiland voor de oostkust van Kalimantan. Het is onderdeel van een groep eilanden en Derawan ligt het dichtst bij de kust. In ongeveer een kwartier varen steekt u over. Aan de ene kant is Derawan een idyllisch tropisch eilandje. De zee is azuurblauw, de stranden zijn wit. Overigens is er geen beachlife. Nergens zijn beachclubs of staan er stoeltjes of parasols op het strand. Als u hier voor een paar daagjes strand heen wilt, bent u niet op de juiste plek. Wél als u wilt snorkelen of duiken. Er zijn twee goede spots direct bij Derawan en in de omgeving zijn er nog veel meer goede mogelijkheden. Tot zover de idyllische kant; anderzjids is Derawan echter dichtbevolkt. Op het kleine eilandje wonen veel mensen en de hele zuidkust is eigenlijk bebouwd. Er zijn geen hoge gebouwen. Twee etages is het maximum. Er zijn talloze heel, heel simpele homestays voor backpackers. En het is heel gezellig om overdag of 's avonds door de "hoofdstraat" te slenteren. Er zijn veel winkeltjes (ook met souvenirs) en kleine restaurantjes. Er heerst een leuke sfeer.

 

Overnachting op Derawan.

Inclusief ontbijt

Dag 2 Derawan

Derawan is een tamelijk groot eiland met prachtige natuur, mooie stranden en bovenal een magnifieke onderwaterwereld. Derawan hoort bij de Sangalaki archipel. Er komen zeeschildpadden en mantaroggen voor. Op het eiland leven zeezigeuners. In de omgeving van Derawan zijn veel mooie duik- en snorkelplekken. Het koraal is redelijk en er zijn veel kleine visjes. Er zijn diverse eilanden in de omgeving waar u naar toe kunt varen. Heel bijzonder zijn Kakaban en Sangalaki. Ook Maratua met een zeestraat die "Big Fish Country" wordt genoemd en waar u zowel rifvissen, als barracuda's, grijze rifhaaien en adelaarsroggen kunt zien. Op Samama ziet u veel naaktslakken en het is een paradijs voor macro-liefhebbers. Pulau Panjang is geschikt voor muck-divers, u kunt hier o.a. zeepaardjes zien.

 

Overnachting op Derawan.

Inclusief ontbijt

Dag 3 Derawan

Indonesie-onderwaterwereld1 Kalimantan-Derawan-onderwater

U maakt vandaag een dagtour naar het eilandje Sangalaki. Qua natuurlijke schoonheid lijkt dit eiland op Derawan. Maar Sangalaki is bijna onbewoond. Wel staat er een vuurtoren. In de wateren rondom Sangalaki zijn koraal en groene zeeschildpadden te bewonderen. De schildpadden komen het hele jaar door aan land om hun eieren te leggen. Verder staat dit eiland bekend om de mantaroggen die hier vaak in de omgeving zwemmen.

 

Overnachting op Derawan.

Inclusief ontbijt, boottocht

Dag 4 Derawan - Berau

U vaart terug naar Tanjung Baru, de haven bij Tanjung Redep, Berau. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar de luchthaven van Tanjung Redep of uw hotel gebracht (transfer).

Einde arrangement.

 

Inclusief ontbijt, bootovertocht, transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën