1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Walvissen en strand

Na een prachtige reis door Ecuador is het goed toeven aan het strand van Puerto Lopez. Maar ontdek ook de omgeving. Een boottocht naar Isla de la Plata is inclusief. U ziet bijzondere dieren, zoals de blauwvoetgent. Van juni tot en met september ook grote kans om walvissen te zien. Lange zandstranden en het National Park Machalilla zijn in de directe omgeving van Puerto Lopez.

Inclusief Isla de la Plata
Walvissen spotten
Ideaal strand voor einde reis
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
Naast de Galápagos eilanden heeft Ecuador zoveel moois te bieden! Jungle, vulkanen, koloniale steden, nevelwoud en authentieke markten
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.

Reis van dag tot dag: Walvissen en strand

Dag 1   Aankomst Puerto Lopez

Dag 2   Puerto Lopez

Dag 3   Puerto Lopez

Dag 4   Vertrek Puerto Lopez

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Puerto Lopez

Relaxen aan het strand

Puerto-Lopez-Isla-de-la-Plata1 Ecuador-puerto-lopez-kust_3_524642

Dit oude vissersstadje was vroeger een beetje ingeslapen totdat toeristen de eilanden ontdekten die op zo’n twee uur varen uit de kust liggen. Een bijzonder plekje omdat er bepaalde diersoorten leven die enkel hier en op de Galapagos Eilanden te vinden zijn: reden genoeg voor een bezoek! De bijnaam is “Poor Man’s Galapagos” omdat u deze eilanden een stuk gemakkelijker en goedkoper kunt bereiken dan de echte Galapagos. Bent u in het juiste seizoen? Dan is de kans om walvissen te spotten enorm groot!


Wanneer u door het stadje loopt en de oude vismarkt op gaat, ziet u de vissers hun verse vangst verkopen, recht uit zee. Een echte aanrader volgens ons: aanschuiven aan één van de lange tafels met plastic kleden om misschien wel de lekkerste ceviche ooit te eten. Geniet van het strand. Wellicht niet het mooiste dat u heeft gezien, maar het is er heerlijk ontspannen in uw hangmat of op het strand.

 

Overnachting in Puerto Lopez.

Inclusief ontbijt

Dag 2 Puerto Lopez

Excursie: Isla de la Plata

Een verblijf in Puerto Lopez is niet compleet zonder een bezoek aan Isla de la Plata, oftewel het ‘Galapagos voor de armen’ De moeite waard? Wij vonden zeker van wel. Kijk goed om u heen, tussen de golven, tijdens het is walvissenseizoen dat van juni tot september loopt. In de verte ziet u misschien al wel een grote staart het water in vallen of water opblazen. Als ze eenmaal dichtbij zijn is het magisch: de bultrug is groot en machtig!. Isla de la Plata staat bekend om het bijzondere ecosysteem waardoor er verschillende soorten vogels op af komen die u niet op het vasteland ziet. U maakt een wandeling met een gids. Onderweg komt u wel bijna zeker de bijzondere Blue Footed Booby tegen: de blauwvoetgent. Het mannetje is een dans voor een vrouwtje aan het doen en biedt haar bouwmateriaal voor het nest aan of er zijn al donzige kuikens in het nest te vinden. Daarna is het tijd om ook de bijzondere onderwaterwereld hier te ontdekken. Per boot gaat u een stukje langs het eiland waarna u met een snorkel in het water duikt. Wij zagen zeeschildpadden en honderden gekleurde vissen. Op weg terug spot u misschien nog wel een keer de gigantische walvissen!


Overnachting in Puerto Lopez.

Inclusief ontbijt, excursie met transport, Spaanssprekende gids, entreegelden, lunchpakket

Walvissen spotten
Puerto Lopez

Walvissen spotten

Tussen juni en september is het walvissenseizoen in Puerto Lopez. Daardoor is het wat drukker maar om een...

Dag 3 Vertrek Puerto Lopez

Lange zandstranden

Ontspannen op het lange zandstrand van Los Frailes

Op zoek naar ontspanning? Dan hebben we nog wel een aanrader: namelijk het lange zandstrand van Los Frailes. Het is vlakbij Puerto Lopez, ongeveer drie kilometer lopen. Het wordt soms wat drukker omdat het zo dichtbij de stad is. Een goed bewaard geheim en misschien wel een betere optie is Tortuguita Beach, een kleine baai in Los Frailes National Park, net voorbij Los Frailes Beach. Een andere naam voor dit National Park is Machalilla. Het kristalheldere water, bijzondere dieren zoals herten, apen, zwijnen, tal van vogelsoorten en soms zelfs walvissen, zorgen voor een adembenemende plek.

 

Overnachting in Puerto Lopez.

Inclusief ontbijt

Dag 4 Vertrek Puerto Lopez

Er is een einde gekomen aan uw verblijf aan het strand. Reis terug naar de luchthaven van Guayaquil of vervolg uw reis door Ecuador. Toch liever naar de echte Galapagos-eilanden? Neem dan een kijkje bij onze Galapagos bouwstenen.

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën