1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Maak kennis met San José

Een leuke eerste kennismaking met de hoofdstad van Costa Rica. Begin uw reis ontspannen met een aantal dagen in deze levendige en kleurrijke stad in het hart van het land. Vanuit San José zijn er ontzettend veel excursiemogelijkheden. Tijdens de stadswandeling krijgt u meteen een goed beeld van de stad.

San José door de ogen van locals
Leer de lokale dans
Geniet van zelfgemaakte koffie
Eva-profielfoto
Eva Drenth
Ik heb al diverse landen in Latijns-Amerika bezocht en de landen fascineren mij enorm. Mijn ervaringen deel ik graag met u!

Reis van dag tot dag: Maak kennis met San José

Dag 1      Aankomst San José

Dag 2      San José

Dag 3      San José

Dag 4      Vertrek San José   

100% maat werk

Dag 1 San José

Plaza-de-la-Democracia-National-Museum-2_mini

Bienvenidos a San José!

 

U wordt bij de luchthaven van San José opgehaald en naar uw hotel gebracht.

 

De hoofdstad van Costa Rica en gelegen in het hart van het land. Door de Tico’s ook wel liefkozend ‘Chepe’ genoemd. Het staat nu niet direct bekend als interessante stad voor een langer verblijf, maar dat is niet helemaal terecht.  Het is een hoofdstad zoals velen in de wereld met veel verkeer, hoge gebouwen en drukte. Toch heeft het zijn eigen karakter weten te behouden. Het is een typisch Latijns-Amerikaanse stad met veel mensen op straat, muziek uit de speakers en kleurrijke gebouwen. Daarnaast is het ook een stad met veel parken, koloniale gebouwen, musea en markten. Avenida Central is de winkelstraat van de stad en een autovrij gebied. U vindt hier de grote winkel- en restaurantketens, maar ook kleine boetiekwinkels en een aantal musea.

 

Overnachting in San José

Inclusief: transfer

Dag 2 San José

San-Jose-Straatbeeld-d95a9415(6) San-Jose-Markt-2602a346(5) DSC_0035-c78da8ff(4)

Vandaag staan er 2 excursies op het programma:

Op stap met een inwoner van San José die u de leukste en mooiste plekken van de stad laat zien? U wordt ’s ochtends bij uw hotel opgehaald door uw lokale gids en wandelt samen door de hoofdstad van Costa Rica. Neem een kijkje in het Nationale Theater (tegen betaling), ook wel de parel van San José genoemd. De Tico’s (Costa Ricanen) zijn er maar wat trots op. Het is dan ook een prachtig gebouw met een entreehal vol met marmer, bladgoud en kristal. Een perfecte stop voor een kopje koffie. U ontdekt de verschillende pleinen en parken van San José, een belangrijke ontmoetingsplek voor families en vrienden. Wandel op uw gemak door de levendige stad en eindig op de markt Mercado Central waar genoeg lunchplekken te vinden zijn. Ons favoriete gerecht? Chifrijo, een typisch Costa Ricaans gerecht met krokante tortillas, avocado, bonen, rijst en vlees. Aan het einde van de tour heeft u een goede indruk gekregen van de stad en bent u meer te weten gekomen over de geschiedenis en de mensen die er wonen. De tour is privé en dus met uw eigen gezelschap. Bent u vooral geïnteresseerd in architectuur of juist in kunst? Laat het ons weten want de tour kan naar wens aangepast worden.

 

&

 

Krijg in één uur tijd de ‘verboden’ dans van Costa Rica onder de knie. Swing Criollo is de Tico versie van de Swing dansstijl uit de jaren ’50. Om die reden was het jarenlang verboden in de meeste nachtclubs in de stad en werd het vooral een ‘underground’ fenomeen. Nu is het onderdeel van het cultureel erfgoed geworden. Een lokale professionele danser neemt u mee naar één van de dansclubs en leert u deze bijzondere en sensuele dans. Durft u het aan?

 

Overnachting in San José

Inclusief: ontbijt, wandeltour incl. lunch, dansles, Engelssprekende gids tijdens tours

Dag 3 San José

San-Jose-Doka-Estate-Koffietour-1(12) La-Paz-Waterval-1(4)

Vandaag combineert u 2 excursies vanuit San José in 1 dag. U wordt opgehaald bij uw hotel en start de dag met een kop koffie op een koffieplantage buiten de stad. Op de koffieplantage van Doka leggen ze u het hele proces uit, van koffieplant tot kopje koffie. Doka Estate is één van de bekendste en grootste koffieplantages van Costa Rica. De gids leidt u rond over de plantage en door de fabriek. De tour eindigt met het proeven van de verschillende soorten koffie. Hierna reist u verder naar de La Paz Waterfall Gardens. De meest bekende watervallen van Costa Rica maar ondanks de populariteit zeker wel een bezoek waard. Als het weer het toelaat kunt u hier prachtige foto’s maken van het water wat naar beneden klettert van grote hoogte. In het park vindt u 5 verschillende watervallen die u kunt bereiken door de uitgezette wandelroute te volgen. Naast de watervallen vindt u in het park ook een vlindertuin, heel veel kolibries, luiaards, aapjes en toekans. De dieren leven hier alleen niet in het wild, het zijn over het algemeen verwaarloosde dieren die niet meer terug het wild in kunnen. U wordt aan het einde van de middag teruggebracht naar uw hotel.

 

Overnachting in San José

Inclusief: ontbijt, koffietour, entree La Paz Waterfall Gardens, vervoer, lunch

Dag 4 Vertrek San José

Einde van deze bouwsteen. Vanuit San José kunt u Costa Rica verder gaan ontdekken.

Inclusief: ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën